Pomysl na postac...

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Artur

Pomysl na postac...

Postby Artur » Tue May 23, 2006 2:15 pm

hehe, ma ktoś z was moze jakiś wyjątkowy pomysł na postać? wiecie, taki , że trudno by było go zrealizować, ale żeby to było w miarę możliwe, albo taka postać którą chcielibyście kiedyś spotkać...

np. ja swojego czasu myślałem o wampirze, na dzień chowającym sie w budynkach , aktywnym tylko w nocy, pijącym krew w gwiazdkach i podpożądkowującym sobie inne postacie(jak nie to je zabijającym), lub o całej społeczności wampirów, to trudne do zrealizowania, ale myśle że spotkanie ich było by ciekawym przeżyciem, a może i jakaś krucjata przeciwko takim wampirom z duzego miasta by ruszyła :twisted: taki wampir miałby głód krwi , którego gracz musiałby sam przestrzegać, najbardziej lubiłby krew młodych, dwudziestoletnich dziewic 8) i musiałby być nadludzko silny(np. mistrzowska walka + stalowy topór bojowy), troche dobrego odgrywania i jedziemy :twisted:

mam jeszcze jeden pomysł, przedstawie jak topic sie przyjmie

przedstawcie swoje propozycje, potem zrobimy głosowanie i wybierzemy najlepszy pomysł na postać
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Tue May 23, 2006 2:27 pm

Za bardzo nie widze sensu w opisywaniu swoich pomyslow na postac (a mam ich kilka). Nie chce tego robic gdyz wolalbym te pomysly wcielic w zycie mimo iz niektore z nich sa trudne w realizacji (chocby ze wzgledu na mechanike). Pomysl wampira musze przyznac ze jest dobry tylko szkoda (IMO) jednak ze go opublikowales. Na pewno sprawiloby Ci ogromna satysfakcje gdyby udalo Ci sie go wprowadzic do gry i byloby swietnie gdybym kiedys trafil do osady i uslyszal o jakims wampirze, ktory ostatnio zamordowal jakas kobiete w swoim dworku... Jednak gdybym po Twoim poscie wszedl do gry i spotkal wampira to nie zrobiloby na mnie az tak wielkiego wrazenia (na mojej postaci tez bo nie wie co to jest wampir ;)). Ponadto wlasnie nasunal mi sie kolejny powod dlaczego nie chce publikowac swoich pomyslow. Przeciez ujawniajac swoje pomysly w pewnym stopniu mozemy doprowadzic do powstania podobnych postaci na calym swiecie. Co prawda i tak jest takie zagrozenie nawet gdy nie opowiadamy o postaci jednak wydaje mi sie ono nieco mniejsze.

PS1. Bez obrazy Arturze. Oczywiscie tutaj nie ma nic osobistego. Tylko taka skromna wypowiedz CzerwonegoMaga :P
PS2. Poza tym wybaczcie mi brak polskich znakow ale klikam z walnietej kafejki i nie mam czasu na babranie sie opcjami firefoxa ;) Poradzicie sobie. Zdolne chlopy (i dziewczyny tez ;)) jestescie - w koncu w CANTR gracie :)
Artur

Postby Artur » Tue May 23, 2006 2:38 pm

dlatego miałem na myśli ekstremalne pomysły na postać, takie naprawde trudne, bo wampira takiego za ciężko zrobić, a taki opublikowany pomysł którego nikt i tak nie zrealizuje nikomu nie zaszkodzi, zresztą forum czytają raczej poważni gracze, więc wątpie że zaraz zaleje nam cantr plaga wampirów:P
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Tue May 23, 2006 2:41 pm

Artur wrote:bo wampira takiego za ciężko zrobić, a taki opublikowany pomysł którego nikt i tak nie zrealizuje nikomu nie zaszkodzi, zresztą forum czytają raczej poważni gracze, więc wątpie że zaraz zaleje nam cantr plaga wampirów:P

Jestes pewien? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Mam jeszcze kilka slotow na postacie... :twisted:
Artur

Postby Artur » Tue May 23, 2006 3:11 pm

hmm, ja swój pomysł na wampira oddaje pierwszemu chętnemu, bo sam sie raczej za to nie wezmę :twisted: a jak mówicie że teraz to h**nia z wampirem bo na forum jest, to pamiętajcie ze wasze postacie o tym nie wiedzą, i na tym właśnie polega odgrywanie postaci, żeby nie pamiętać nimi niektórych rzeczy, dlatego nie widze nic złego w tym topicu i mam nadzieje ze ktoś jeszcze się wypowie :wink:
in vitro...

Postby in vitro... » Tue May 23, 2006 3:27 pm

jak ktoś zrobi proroka, który będzie trafnie prorokował to się nie obrażę :)
Albo postać materializującą złoto :D
cantr się posypał
Gulczak

Postby Gulczak » Tue May 23, 2006 3:29 pm

in vitro... wrote:jak ktoś zrobi proroka, który będzie trafnie prorokował to się nie obrażę :)
Albo postać materializującą złoto :D

Z tym to chyba do PD sie zgłoś 8) . Oni mogą zrobić postać z nadprzyrodzonymi umiejętnościami! :P
Matix

Postby Matix » Tue May 23, 2006 3:41 pm

Moje istniejące już postacie, ale zamiary ciągle realizowane.

Jedna to Szaman. Nie jest ją tak łatwo zrobić, ale już mam plan. Postać istnieje i brakuje jej tylko miejsca i zdolnych uczniów, żeby zrobiła się z tego osada indiańska... Będą oczywiście bajery takie jak piuropusz, dzida, łuki itp. Najlepsze jednak ma się mieścić w odgrywaniu postaci, bo jak dotychczas to nie bardzo mi szło...

Druga postać ma zamiar założyć tajny zakon. Problem w tym, że brakuje jej uczniów i ludzi, którzy potrafią odgrywać takie postacie. Zakon oczywiście nie będzie dobry... :twisted:

Trzecia, to ma być właśnie coś w rodzaju filozofa proroka lub mentanta. Niestety dopiero zacząłem nad nią pracować...

Chodzi mi o to, żeby urozmaicić grę w Cantrze jakimiś ciekawymi rzeczami, ale brakuje dobrych graczy, którzy by się do tego przyłączyli...
http://www.matix.salon24.pl
Artur

Postby Artur » Tue May 23, 2006 3:44 pm

Matix wrote:
Chodzi mi o to, żeby urozmaicić grę w Cantrze jakimiś ciekawymi rzeczami, ale brakuje dobrych graczy, którzy by się do tego przyłączyli...

dlatego moze jakiś dobry pomysł rozwinie innym wyobraźnie i gra stanie się ciekawsza :)
Matix

Postby Matix » Tue May 23, 2006 3:45 pm

może...
http://www.matix.salon24.pl
Sasza

Postby Sasza » Wed May 24, 2006 9:33 pm

też myslałem o zakonach, kościołach, zgrupowaniu wojowników (Diarze się udało :P) itd. Ale jak zdobyć do tego sojuszników?
O to jest pytanie... na które szukam odpowiedzi w snach o Cantrze...
:D:D:D
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
Artur

Postby Artur » Thu May 25, 2006 6:12 am

bardzo łatwo, starczy popytać, prawie każdy zwykły robol będzie sie chciał przyłączyć, wiem z doświadczenia, jeden dzień i masz całą armię jak popytasz w odpowiednim miejscu, np. zbierz troche żarcia, idź tam dzie go nie ma, rozdaj troche i krzyknij: "za mną!" i oni pójdą za toba :twisted:
Albitos

Postby Albitos » Thu May 25, 2006 9:43 am

Artur: To na prade dziala? Bo mam pare kilo marchewki. Pojde do szkoly i zaloze strajk (joke). W kazdym razie pozostaje tylko wybudowac statek i zostac kupcem-odkrywca. Chyba nie trzeba tlumaczyc, na czym, to polega? Pomyslow jest na prawde duzo. Akura podczas pisaniu o kupcu wpadl mi pomysl, ze moglby on spotkac plemie barbarzyncow, z ktorymi by handlowal. Tymi barbarzyncami dowodzilby szaman, ktory mialby kontakty z "nadprzyrodzona istota", ktora tak na prawde moze byc postacia bardzo zaawabsowana technicznie, itp. itd.
CzerwonyMag

Postby CzerwonyMag » Thu May 25, 2006 1:17 pm

Artur ma całkowitą rację. Bez większych problemów możesz zwerbowac do swej złej ekipy mnóstwo ludzi. Wystarczy tylko odpowiednio zagadać i mieć bardzo ambitny plan...

Mi się jak do tej pory udaje w 150% :twisted: :twisted: :twisted:
Artur

Postby Artur » Thu May 25, 2006 1:29 pm

podam wam tajemne hasło werbujące każdego aktywnego gracza: "Ruszamy na angoli :!: " każdy, dosłownie każdy pójdzie za wami, byle tylko im dokopać :twisted:

Return to “Ogólne dyskusje”