Pomysły na dodanie nowych rzeczy lub zmian w Cantr

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Susel

Postby Susel » Sun May 07, 2006 7:35 am

W sumie jak juz na tym jestesmy (Zamki i otwieranie) to przydalby sie tak zwany wytrych, do otwierania drzwi bez halasu i niszczenia zamka...

Oczywiscie trzebaby bylo to tak zrobic, aby byly ciezsze do dostania/zrobienia, niz lomy, i nie bylo nimi tak latwo otworzyc drzwi co lomem...

Nareszcie nauczylem sie pisac bez polskich znakow... :D

Edit: Nie moge sie oprzec wrazeniu, ze gdzies to juz bylo, ale moze przypomniec co jakis czas ktorys z pomyslow nie jest zle...
W kazdym razie przepraszam, jesli powtarzam...
ImageImage
Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...
in vitro...

Postby in vitro... » Sun May 07, 2006 12:51 pm

drmartin wrote:a pozatym to jest Cantr a nie normalne zycie i nic nie musi byc logiczne

AAAAAA!! ZABIĆ!! ZASTRZELIĆ!! ZACIUPAĆ NA KOTLETY!!

NIENAWIDZĘ TEGO PSEUDOARGUMENTU!!!

AAAAA!!

A tak pozatym to jestem za :D I wytrychy też. Ale dłużej niż przy użyciu łomu otwierać
Last edited by in vitro... on Sun May 07, 2006 2:23 pm, edited 1 time in total.
cantr się posypał
Gnom

Postby Gnom » Sun May 07, 2006 1:07 pm

in vitro... wrote:
drmartin wrote:a pozatym to jest Cantr a nie normalne zycie i nic nie musi byc logiczne

NIE NAWIDZĘ TEGO PSEUDOARGUMENTU!!!

AAAAA!!

Meliski? Persenu? Nie? To teraz siedz dobrze, bo spadniesz. :)

To jest moim zdaniem dobry argum,ent, ale musi byc stosowany sesnownie i z umiarem. I w okreslonych sytuacjach. Cantr to nie zycie, wiec cios szpadlem w glowe nie zabija, gaz nosi sie w kieszeniach, ktorych nie ma, 100 g kwiatow zbiera sie przec caly dzien, z 15 kg drewna buduje sie domek a z 22 kg drewna galeon.

I tak jest mimo ze nie jest to logiczne. Bo ten argument ma sens w dwoch sytuacjach:

1) Miary i wagi w Cantr sa o mocno umownej wartosci. Nie ma sensu odwzorowywac Naszego swiata. Dlaczego? Patrz punkt 2.

2) Logika trzeb aodstawic na bok wtedy gdy bardzo by ucierpiala grywalnosc lub rownowaga gry.

EDIT: "Nienawidze" pisze sie razem. ;)

EDIT 2: zeby nie bylo offtopa: do wytrychow jestem na nie.
in vitro...

Postby in vitro... » Sun May 07, 2006 2:23 pm

Gnom wrote:EDIT: "Nienawidze" pisze sie razem.

Kurcze, wyjątek... W afekcie pisałem

A Persenu brać nie mogę
Stosowanie leku podczas ciąży i karmienia piersią

:D

Gnom wrote:2) Logika trzeb aodstawic na bok wtedy gdy bardzo by ucierpiala grywalnosc lub rownowaga gry.

W naszym przypadu grywalność nie ucierpi.

A tak właściwie, to o co my się kłucimy? Czy 5 zamków w drzwiach jest nielogiczne?
cantr się posypał
Mapokl

Postby Mapokl » Sun May 07, 2006 7:40 pm

Apropos łomów.... Łom to nażedzie służące raczej jakimś bandytom niż będące własnością osady. A tylko pręźnie rozwijająca się osada może sobie pozwolić na łom, gdyż jego szybkość niszczenia jest niewyobrażalna. Chciałbym by łom był chociaż tak ustawiany jak stalowy młotek. Bez tego bandytyzm nie ma szans.
drmartin

Postby drmartin » Sun May 07, 2006 8:15 pm

a ja mysle ze z tymi lomami jest wszystko dobrze co to by bylo jak by na lomy bylo stac wszystkich pospolitych bandytow toc polowe czasu wiele postaci musialo by spedzac na pilnowaniu statkow surowcow itp

Bandytom mowimy nie nie nie...

a jak ktos juz musi krasc to niech to nie bedzie latwa profesja
"Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie jak go wskrzesić" Albert Einstein
Zapraszam:
http://tmbg.fizyka.umk.pl/
http://www.lorki.pl
Mapokl

Postby Mapokl » Sun May 07, 2006 9:12 pm

Łomy i tak są stalowe, widać je jak ktoś je ma przy sobie. Mało kto da zrobić komukolwiek łom. A fakt, że psują się super szubko i strasznie długo się je reperuje dodaje czarę goryczy.

A od czego są strażnicy w miastach? Przynajmniej będą mieli zajęcie.
A słabsze osady bez strażników? Jeżeli ktoś ma tyle stali by poświęcić ją na łom, to i tak jest najsilniejszy w okolicy. Niech płacą mu za "ochronę".
dead_rat

Postby dead_rat » Mon May 08, 2006 1:58 am

in vitro... wrote:

NIENAWIDZĘ TEGO PSEUDOARGUMENTU!!!

AAAAA!!

Łącze się z tobą w bólu :?
"Więzienia budują z kamieni Prawa, Burdele
- z cegieł Religii" - William Blake
Sasza

Postby Sasza » Wed May 10, 2006 11:50 am

Niewiem czy był taki to pomysł, ale przydało by się jakiś knif o pogodzie zrobić. Np. Jest piękny ranek czy pochmurne popołudnie. W zakładce "miejsce", mogłoby by to być... Ciężko jest się dogadać jeżeli w "tamtym świecie" mówią że jest deszczowa noc, gdy ktoś przed chwilą wspomni że przepiekny ranek jest, a dzieje się to o tej samej godzinie :? Ułatwiło by to namysleń o pogodzie.... Związane jest to też z godzinami Cantryjskimi....
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
Susel

Postby Susel » Wed May 10, 2006 12:43 pm

Pogoda jest implementowana... A przynajmniej zatwierdzona...
ImageImage

Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...
Panna Mao

Postby Panna Mao » Tue May 16, 2006 12:38 pm

Jesli nie bylo, to powinno, a jesli bylo, to wcale sie tym nie przejme :) czy okienko text input moze byc wieksze? moze tak chociaz na 2-3 linijki? Nie marze o wiekszym ;p Bo teraz jak sie pisze cos dluzszego to jest koszmar. Mam zwyczaj sprawdzania tego co napisalam i jak mam przewijac, to mi tylko minuty leca :D
I nie doradzajcie notepada :D
Fiona

Postby Fiona » Tue May 16, 2006 1:04 pm

Byla dyskusja o okienkach ale nie pamietam na czym stanelo...
Dla mnie to tez koszmar przewijanie wszystkiego.
Jak nie mam czasu to wstyd sie przyznac, nie sprawdzam.
Bledow nie robie, ale literowki owszem.
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.
O. Tadeusz Rydzyk.
marshall

Postby marshall » Tue May 16, 2006 1:19 pm

Nie chcę poganiać szanownych panów programistów ale pogoda przyda się bardzo :D Bo jak teraz Cantryjczyk ma zagaić rozmowe ;)
\m/,
marol

Postby marol » Tue May 16, 2006 1:24 pm

"Ostatnio mało samobójczych kłusowników, nieprawdaż? Chociaż wioskowy szaman zapowiadał jutro złodziei notatek."
realmario

Postby realmario » Fri May 19, 2006 10:31 am

Nie wiem czy to juz bylo, ale przydaloby sie jakies czasowe zawieszenie konta i hibernacja (lub cos podobnego). Niedługo wakacje i pewnie większosc gdzies wyjezdza, czesto gdzie nie ma dostepu do netu i kompa (a sa takie miejsca?). Ja naprzyklad nie chcialbym stracic swoich ulubionych postaci.

Return to “Sugestie”