Do widzenia Agnieszko

Ogólne pogawędki, ogłoszenia innych serwisów i inne niezwiązane z Cantr tematy.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Fiona

Postby Fiona » Wed May 17, 2006 10:54 am

No jednak musze tu wrocic bo Obcy usilnie probuje zrobic ze mnie idiotke, wiec musze rozwinac swoja mysl :roll:

Ze wszystkich Twoich postow, chocby najdluzszych i najbardziej kwiecistych, wynika na okraglo jedno zyczenie, ktore Ty masz do czlonkow PD.
Nie chcialo mi sie odnosic do wszystkich fragmentow o tym mowiacych, wybralam wiec najbardziej malowniczy, zeby w skrotowej formie oddac co mam do powiedzenia.
Twoje zyczenie zeby czlonkowie PD przestali grac w polskiej strefie uwazam za absurdalne i nieuzasadnione.
Wyrazanie tego w takiej formie jak wlasnie zacytowalam, chocby to byl (pseudo) zart, uwazam za niegrzeczne.
Tyle chcialam oddac w poprzednim poscie wlasnie.

Wasza podjudzaczka.
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.
O. Tadeusz Rydzyk.
Obcy

Postby Obcy » Wed May 17, 2006 11:27 am

Najwyraźniej nadal masz Fiono trudności ze zrozumieniem tekstu pisanego/czytanego.
Nigdzie, w moich postach nie "wyrażałem życzenia" aby członkowie PD przestali grać. Tak jak to napisałem wyżej, odpowiedziałem na jasno postawione pytanie. Było ono zresztą retoryczne, gdyż odpowiedź na nie była zawarta w moich wcześniejszych postach.
Wykazałem jedynie, wydaje mi sie, że jasno, do jakich sytuacji ich udział w grze może doprowadzić. I doprowadził.
Powtórzę się raz jeszcze:
Mi osobiście ich gra w niczym nie przeszkadza. Z prostego powodu: nie łamię zasad i nie mam takiego zamiaru. Niejednoznaczna sytuacja, oskarżenia, insynuacje mogą się pojawić ze strony graczy łamiących zasady, kiedy wejdą z nimi w konflikt.
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Wed May 17, 2006 2:17 pm

Nie zabieralem dotychczas glosu w tej dyskusji, ale czytalem uwaznie argumenty obu stron. Pragne wyrazic swoje absolutne zaufanie dla PD. Wierze, ze to są kompetentni ludzie, poza tym do wyobraźni przemawia jedno, nie pamietam juz kto uzyl tego argumentu: oszukujacy gracz nigdy nie zostal calkowicie zbanowany, oszukujacy czlonek wladz moze sie pozegnac z Cantrem na zawsze.

Poza tym... nie zgadzam sie, ze to Fiona nie potrafi czytac ze zrozumieniem. Raczej wina jest tutaj druga strona, ktora nie do konca wie jak miala wyrazic to, co mysli i napisala to w sposob, ktory sprawia, ze czytelnik ma wrazenie, ze nie zyczysz sobie polskich PD w polskich lokacjach. Z wszystkich, nie tylko z tego zacytowanego przez Fionę.

Co wiecej - porownywanie Cantra do jakiejkolwiek innej gry nie ma sensu, bo Cantr jest po prostu inny, co juz tutaj bardzo zgrabnie wyjasniono.

Skoro te watpliwosci maja tylko Ci gracze, ktorym oszukiwanie nie wyszlo, bo zostalo odkryte przez PD wiec sadze ze nie ma nad czym dyskutowac. Niech sobie je maja, skoro inni i tak nie zwracaja na nich uwagi, bo PD po prostu ufają.

Tyle do powiedzenia mam ja. Pozdrawiam.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Wed May 17, 2006 2:47 pm

Obcy, to miło, że tak bardzo troszczysz się o problemy zalogi Cantr w konfrontacjach z nieuczciwymi graczami, ale my sami dajemy radę, bez takich pomysłów jakie zaprezentowałeś. Nie ważne już czy to było w formie sugesti czy też żądań. I błędnie rozumiesz pracę PD, bo nie masz o niej widać zielonego pojęcia. Nie ma czegoś takiego, że my łapiemy tylko tych którzy nam się nawiną na oko, bo nasza postać jest na przykład przeciko nim. 99% naszej pracy polega na przeglądaniu automatycznych raportów z których WSZYSTKO trafia do teczek graczy. Tak więc nie ma szans by jakiś oszust na dłuższą metę uniknął konsekwencji. Może się to jedynie odwlec w czasie, bo my, jako, że jest nas mało zajmujemy się najpierw sprawami najpilniejszymi biorąc pod uwagę ważność sprawy. Czyli na pierwszy ogień idą zawsze recydywiści. Wszystko już jasne? Nie ma równych i równiejszych jak to niektórzy, "bardzo uczciwi gracze" (sic!) zakładają.

ps. 1. Jakbyśmy nie mieli postaci w polskiej strefie to sądzę, że zaczeli by Nas o przyjmowanie łapówek pieniężnych podejrzewać :) Niektórzy Polacy są żałośni...

ps. 2. Nie wyjaśniłeś dokładnie jak to jest z tą etyką lekarską, a ciekawi mnie to. Jednak wyobraź sobie taką sytuację, że w jakimś mieście jest tylko JEDEN lekaż odpowiedni by przeprowadzić oprację na własnej umierającej córce. I co? Ma on odmówić, bo etyka lekarska na to nie pozwala? Żałosne by to było...
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image
Obcy

Postby Obcy » Wed May 17, 2006 6:18 pm

Agent 0007 wrote:Poza tym... nie zgadzam sie, ze to Fiona nie potrafi czytac ze zrozumieniem. Raczej wina jest tutaj druga strona, ktora nie do konca wie jak miala wyrazic to, co mysli i napisala to w sposob, ktory sprawia, ze czytelnik ma wrazenie, ze nie zyczysz sobie polskich PD w polskich lokacjach.

A jak inaczej odpowiedzieć na pytanie, które zadał marol?

KeVes nie będę z Tobą dyskutował, aż nie wskażesz w moich postach fragmentu w którym powołuję się na etykę lekarską. Tak jak koleżanka Fiona wpychasz w moje usta (palce?) nie moje słowa. To się nazywa manipulacja.
Chatette

Postby Chatette » Wed May 17, 2006 7:01 pm

A tacy jak Ty nazywaja sie...(kazdy dokonczy sobie sam...zaloze sie,ze wiekszosc ma to samo skojarzenie co ja)
Badania opinii publicznej opierają się na fałszywej przesłance, że publiczność posiada opinię.
Obcy

Postby Obcy » Wed May 17, 2006 8:14 pm

OT
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Wed May 17, 2006 8:21 pm

Nie porównuj mnie z Fioną proszę Cię. Ja w przeciwieństwie do niej nie rzucam w Ciebie takimi argumentami jak ona, chociaż Twoje "muszą umrzeć" - obojętnie w jakim kontekście tego użyłeś, dobrze nie świadczyło. Z każdym kolejnym postem sprawiasz wrażenie czlowieka bardzo upartego, nieskorego do dialogu i z góry przekonanego o swojej nieomylności i tego, że Ty wiesz lepiej. Tak więc chyba ta rozmowa nie ma sensu. Tak samo czepiasz się słówek jak i Fiona to robi a nawet gorzej. Próbujesz teraz zaprzeczyć, że nie pisaleś o lekarzach i nie porównywaleś do nich. Podałem Ci przykłąd, że takie myślenie nawet w kategorii takiej etyki lekarzy jaką przytoczyłeś było by czasami absurdalne, Ty nie raczyłeś na to odpowiedzieć. Tak samo jak na moje argumenty dotyczące dyskusji, że PD nie działa wybiórczo, a bym powiedział możliwie tak dobrze jak skłąd personalny to zapewnia. Z mojej strony to chyba EOT, chyba, że coś mądrego napiszesz.

EDIT: I stajesz po stronie osób co do których błędów jestem w 100% przekonany, jak reszta Załogi, jej były członek, jak i - zapeniam Cię - bardzo duża rzesza graczy.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
Image
Gnom

Postby Gnom » Wed May 17, 2006 8:31 pm

Coz, ja sie tutaj krotko wypowiem... Bo w sumie wszyscy juz zripostowali Obcego nad wyraz celnie.

Pelne poparcie dla PD. Sadze, ze Wam tez sie czasem zdarza zasady lamac (jak kazdemu...), ale nie uwazam by pozycja w PD mogla byc wykorzystywana do osiagania korzysci w grze. A juz na pewno zaangazowany w sprawe gracz nie prowadzi sledztwa. Uwazam, ze system jest naprawde dobry i nie ma potrzeby go zmieniac.

Te oskarzenia pod adresem czlonkow PD zazwyczaj pojawiaja sie ze strony graczy, ktorzy maja prowadzone sprawy. Tajemnica poliszynela jest, ze zaprzysieglych lamaczy zasad. I jest to ich sposob na obrone. Gdy brak argumentow, to stosujmy strategie "a u Was bija murzynow". I tak bedzie zawsze, nawet jesli czlonkowie PD nie beda grali. Bo jak to ktos juz zauwazyl, wtedy pojawi sie argumentacja: "Wy mnie gnebicie, bo Waszym znajomym jest Xyz, ktorego postaci dzialania moich postaci sa nie na reke".

Przemysl to Obcy. Najpierw przemysl, potem pisz.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Wed May 17, 2006 8:39 pm

Dokładnie tak właśnie jest Gnomie. Jak ognia unikamy prowadzenia spraw w których zaangażowane są Nasze postacie i robią to inni członkowie PD wtedy. Gdy czasami tego nie jesteśmy w stanie uniknąć to ograniczamy się jedynie do komentowania tych spraw, gdy jesteśmy o to proszeni przez górę, bo zresztą wszelkie najważniejsze decyzje w takich sprawach są podejmowane przez anglojęzyczną górę. My robimy w dużej mierze całą brudną robotę (raporty, tłumaczenia, korespondecnja z graczem po podjęciu decyzji przez PD), a do decydowania co zrobić z graczem niewiele Nam pozostaje.
Image
Scorup

Postby Scorup » Wed May 17, 2006 9:08 pm

Obcy wrote:KeVes nie będę z Tobą dyskutował, aż nie wskażesz w moich postach fragmentu w którym powołuję się na etykę lekarską. Tak jak koleżanka Fiona wpychasz w moje usta (palce?) nie moje słowa. To się nazywa manipulacja.

Nie chce się mieszać... ale powiedz mi w takim układzie, na co się miałeś powoływać ? Kodeks pracy nie zabrania. Więc co ma ? Jedynie jakieś ogólnoprzyjęte reguły etyczne mogą. KeVes szukał tam, gdzie trzeba. A to, że Ty nie nawiązałeś do żadnego konkretnego kodeksu, świadczyć może jedynie o tym, że niebardzo wiesz, na co się powołać. Taka jest prawda zresztą - nie ma żadnego zakazu, czynny zawodowo lekarz może jak najbardziej leczyć spokrewnione osoby i jest to w 100 % legalne, o ile nie są pomijane jakieś procedury z tym związane.

Pozdrawiam
Image
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Wed May 17, 2006 9:20 pm

Może takie stwierdzenie wzieło się Obcemu ze stereotypu, że lekarz pacjentowi zawsze szkodzi, więc rodziny swojej nie wypada by leczył... :)
Image
Obcy

Postby Obcy » Thu May 18, 2006 6:10 am

Dyskutujemy o lekarzach, czy o PD?
Może podyskutujmy o innych przykładach, które podałem?
Przecież chodziło mi jedynie o porównanie do innych życiowych sytuacji.
Miałem nadzieję, że dyskusja będzie merytoryczna i dotyczyła clou sprawy. Okazało się, że takową potrafił poprowadzić jedynie WojD i w końcu marol. Dzięki chłopaki. Nie twierdzę, że nie chciałem Was przekonać. Najwyraźniej nie udało mi sie, ale tak naprawdę to Wasz problem ;)

Powtórzę jeszcze raz... :? mam nadzieję, że tym razem dotrze to do Was i zrozumiecie wreszcie jasno i klarownie co napisałem wcześnie.

1. Nie bronię ludzi łamiących zasady! Uważam, że należy ich ścigać.
2. Ściganie ich bardzo często będzie kończyło sie dyskusją, w której argumentem będzie stronniczość PD.
3. Grający członkowie PD dają, łamiącym zasady, trudny do obalenia argument w tej dyskusji.
4. Mi osobiście nie przeszkadza gra członków PD.
WojD

Postby WojD » Thu May 18, 2006 6:20 am

Obcy wrote:2. Ściganie ich bardzo często będzie kończyło sie dyskusją, w której argumentem będzie stronniczość PD.
3. Grający członkowie PD dają, łamiącym zasady, trudny do obalenia argument w tej dyskusji.

ad 2. - Oczywiście - będzie. I co z tego? To tak, jakby gangsterzy mieli pretensje, ze łapią ich policjanci. Jak się już takiego gangstera postawi przed sadem, to jego papuga zaczyna nawijać, że miał trudne dzieciństwo, głodny chodził a policjanci się na niego uwzięli, bo się im jego tatuaże nie podobały. Źli policjanci ;) Czy ktoś sie tym przejmuje poza samymi gangsterami, którzy i tak wiedzą za co dostaja wyroki?

ad 3. - Jak wyżej. Jeśli 'grający członkowie PD', jak już wielokrotnie zostało to napisane, naruszają zasady, to ponoszą karę surowszą niż 'zwyczajni' gracze.

Obcy - dziękuję za stonowanie wypowiedzi. Mam nadzieję, że wszyscy wyciągną z tego wnioski i postarają się nie utrudniać PD i tak niełatwej roboty :)
==============
Scorup

Postby Scorup » Thu May 18, 2006 6:24 am

No to w takim układzie nie trzeba było nawet tej całej dyskusji zaczynać. Wzbudziłeś tylko niepotrzebne emocje... nie do końca pozytywne. ;)
Zapewniam Cie, że PD nie może być stronnicze. Każdy ruch jest dokładnie śledzony, dlatego też nie mogą dla swoich korzyści, dokonywać jakichkolwiek działań. Bo nie, inni ludzie z PD szybko zauważą nieprawidłowości i sprawa dojdzie do wyższego szczebla, gdzie w najlepszym wypadku po czymś takim, delikwent zostanie z departamentu wyrzucony. Osobiście nie byłem jeszcze świadkiem takich wypadków, ale to chyba tym lepiej świadczy o PD, prawda ?
No dobra... można jeszcze przyjąć, że całe PD to jedna wielka klika, w której wszyscy kryją się wzajemnie, robiąc, to, na co tylko mają ochotę. Ale wtedy ta cała gra byłaby co najwyżej marnym żartem, a nie poważną symulacją i zarazem ciekawym projektem.
Przemyśl to wszystko bardzo dobrze i zastanów się o raz więcej, zanim znowu wyjdziesz z tego typu propozycjami. Nieco bardziej doświadczeni ludzie, którzy przekonali się do 100 % uczciwości PD na pewno się zdenerwują, zaś samo PD może poczuć się dotknięte. W końcu pamiętajcie, że każdy członek załogi Cantr robi to, co robi, za darmo. Robi to z własnej, nieprzymuszonej woli, dlatego ze strony graczy powinni raczej spotykać się z wdzięcznością, niż insynuacjami. Tyle z mojej strony.

Pozdrawiam

Image

Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”