Topic spamerski
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- KVZ
- Players Dept. Member
A Neuromacera ktoś przeczytał i pojął w pelni przesłanie i myśli zaware w tej książce? Jeżeli nie, to nawet się tu nie odzywajcie 
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088

-
Milo
- Agent 0007
-
Vivaldii
- Agent 0007
- Yossarian
- KVZ
- Players Dept. Member
Vivaldii wrote:Niebo nad portem miało barwę ekranu monitora nastrojonego na nieistniejący kanał.
W oryginale jest:
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel
...
Voices.
Then black fire found the branching tributaries of the nerves,
pain beyond anything to which the name of pain is given....
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds

- Yossarian
-
KeVes wrote:Vivaldii wrote:Niebo nad portem miało barwę ekranu monitora nastrojonego na nieistniejący kanał.
W oryginale jest:The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel
...Voices.
Then black fire found the branching tributaries of the nerves,
pain beyond anything to which the name of pain is given....
Mnie najbardziej rozwaliło: "To miasto zsie człowieka." Położyłem się ze śmiechu...
- Matix
- Agent 0007
Bułyczowa uwielbiam. Opowiadania guslarskie są wspaniałe. Zwłaszcza jedno zapadło mi w pamięć... zaraz znajdę... o! "Zwierz mi się" - jedno z tych utrzymanych w bardziej poważnej konwencji.
Do Lema żywię szacunek, ale mnie osobiście... no... nie przepadam. Nie wychowałem sie na bajkach robotów i w ogóle Pirxie... Z polskich pisarzy sf wolę Eugeniusz Dębskiego ( m. in. Flashback) i Janusza Zajdla (Limes Inferior)
Do Lema żywię szacunek, ale mnie osobiście... no... nie przepadam. Nie wychowałem sie na bajkach robotów i w ogóle Pirxie... Z polskich pisarzy sf wolę Eugeniusz Dębskiego ( m. in. Flashback) i Janusza Zajdla (Limes Inferior)
- Matix
-
Vivaldii
- Agent 0007
Za to Niezwyciężonego chętnie bym przeczytał. Czytałem ostatnio bardzo ciekawą recenzję.
Co do Solaris... przyznam sie, że nie czytałem... Może jak znajdę czas. Bajki Robotów i Pirx - wszyscy mowią, że to klasyka, a dla mnie to przynudzające dno. (przepraszam wszystkich fanów - po prostu mi sie nie podobały tak strasznie, że zrobiłem coś, czego nie robie prawie nigdy - odłożyłem książkę w połowie. Jednym słowem autor musi być bardzo "utalentowany" bym odłożył książkę w połowie. Mam nadzieje, że to tylko ta książka)
Lubię jeszcze Wiśniewskiego Snerga - "Robot" jest genialny. Czytałem jeszcze kilka, ale teraz nie pamietam tytułów. A! jeszcze "Arsenał" jest niezły.
Co do Solaris... przyznam sie, że nie czytałem... Może jak znajdę czas. Bajki Robotów i Pirx - wszyscy mowią, że to klasyka, a dla mnie to przynudzające dno. (przepraszam wszystkich fanów - po prostu mi sie nie podobały tak strasznie, że zrobiłem coś, czego nie robie prawie nigdy - odłożyłem książkę w połowie. Jednym słowem autor musi być bardzo "utalentowany" bym odłożył książkę w połowie. Mam nadzieje, że to tylko ta książka)
Lubię jeszcze Wiśniewskiego Snerga - "Robot" jest genialny. Czytałem jeszcze kilka, ale teraz nie pamietam tytułów. A! jeszcze "Arsenał" jest niezły.
Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”