Topic spamerski
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- KVZ
- Players Dept. Member
Mnie tu nie bło i nie będzie. Ja nie zaglądam do typowo spamerskich tematów
Moderatorów prosił bym o zabicie tego posta gdy ja już będę spał, bo mi honor nie pozwoli. Senk U! 
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088

https://x.com/MindKiLLERx2088

- Agent 0007
- Fiona
-
Milo
- Agent 0007
Ja też czytałem... ale mnie powoli znismaczył i nie siegnąłem po Księcia Półkrwi. Miałem mozliwość dostać albo go, albo Narnię (piękne wydanie, kurcze, piękne) I wybrałem Narnię. I mimo, że jest troche dziecinna to nie żałuje. Wspomnienie dawnych lat i pierwszego zainteresowania fantastyka...
Harry Potter dobry jest dla tych, któzy nie czytają fantasy normalnej tylko taką własnie... potterowatą. Bo to niestety fantasy, spełnia wszystkie wymagania gatunku.
Harry Potter dobry jest dla tych, któzy nie czytają fantasy normalnej tylko taką własnie... potterowatą. Bo to niestety fantasy, spełnia wszystkie wymagania gatunku.
- Fiona
- Agent 0007
- ushol
- Mapokl
Tak samo jak wolę komedię od artystycznych Horrorów, tak wolę lekka fantastykę (Harry Potter, Thorgal
itp.) niż jakies udziwnione, zawansowane fantasy.
Podziwiam ludzi, czytających artystyczną literaturę, ja jednak uważam, że od nauki to mam podręczniki szkolne. Książka powinna przedewszystkim ciekawić. Oczywiście nie zaprzeczam, że ciebie może ciekawić co innego. Ja się przyznaje, że jestem wrednym, o prymitywnych potrzebach czlowiekiem, i nie zamierzam tego zmieniać. Fiona, ma rację, czym większy sukces coś odniesie tym więcej glosów, że to dno i plagiat. Witać ludzie jednak wolą dno niż te szczyty
Mówisz, że to plagiat. Prawda jest taka, że tamte książki nie odniosły wielkeigo sukcesu, a ta odniosła... Więc coś się zmieniło.
Ps. Ebooki? Dla mnie to przekleństwo. No chyba, że masz Laptopa, ja większość książek przeczytałem w toalecie
Podziwiam ludzi, czytających artystyczną literaturę, ja jednak uważam, że od nauki to mam podręczniki szkolne. Książka powinna przedewszystkim ciekawić. Oczywiście nie zaprzeczam, że ciebie może ciekawić co innego. Ja się przyznaje, że jestem wrednym, o prymitywnych potrzebach czlowiekiem, i nie zamierzam tego zmieniać. Fiona, ma rację, czym większy sukces coś odniesie tym więcej glosów, że to dno i plagiat. Witać ludzie jednak wolą dno niż te szczyty
Mówisz, że to plagiat. Prawda jest taka, że tamte książki nie odniosły wielkeigo sukcesu, a ta odniosła... Więc coś się zmieniło.
Ps. Ebooki? Dla mnie to przekleństwo. No chyba, że masz Laptopa, ja większość książek przeczytałem w toalecie
- Agent 0007
*pada na ziemie i zaczyna rżeć ze śmiechu bijąc głową o podłogę* Czy chcesz powiedzieć, że Narnia nie odniosła wielkiego sukcesu??? Hahahahaha!!!! To było dobre.
Mnie nie chodzi o wielce artystyczną literaturę. Takiej wysublimowanej nie lubię. Jednak wole jka to Anglosasi nazywają: high fantasy. Nie jest to wbrew polskiemu tłmuaczeniu wysoka fantasy, ale... bo ja wiem... doskonalsza pod względem koncepcji i dopracowania przedstawionego świata.
Co do Ebooków... jedynie angielskiego Pottera czytałem w ten sposób.
Uparłem sie ostatnio, że co miesiąc bede kupował jakąś fantasy na moją półeczkę. Ostatnio była to Kossakowska, a wcześniej wszystkie tomy Rapsodii. Które polecam. Zamówiłem przez neta Rapsodię, bo akurat wtedy po Empikach nie było... Ło... Marzyłem o wzięciu w swoje łapki tych książek od ponad roku, kiedy to z biblioteki wypożyczyłem pierwsze dwie części. Po półroku kupiłem trzecią. A niedawno pierwsze dwie... Cieszyłem sie i skakałem z radości jak przyszły...
Mnie nie chodzi o wielce artystyczną literaturę. Takiej wysublimowanej nie lubię. Jednak wole jka to Anglosasi nazywają: high fantasy. Nie jest to wbrew polskiemu tłmuaczeniu wysoka fantasy, ale... bo ja wiem... doskonalsza pod względem koncepcji i dopracowania przedstawionego świata.
Co do Ebooków... jedynie angielskiego Pottera czytałem w ten sposób.
Uparłem sie ostatnio, że co miesiąc bede kupował jakąś fantasy na moją półeczkę. Ostatnio była to Kossakowska, a wcześniej wszystkie tomy Rapsodii. Które polecam. Zamówiłem przez neta Rapsodię, bo akurat wtedy po Empikach nie było... Ło... Marzyłem o wzięciu w swoje łapki tych książek od ponad roku, kiedy to z biblioteki wypożyczyłem pierwsze dwie części. Po półroku kupiłem trzecią. A niedawno pierwsze dwie... Cieszyłem sie i skakałem z radości jak przyszły...
- Mapokl
Agent 0007 wrote:*pada na ziemie i zaczyna rżeć ze śmiechu bijąc głową o podłogę* Czy chcesz powiedzieć, że Narnia nie odniosła wielkiego sukcesu??? Hahahahaha!!!! To było dobre.
Tylko jej sukces był po Harrym Potterze. A dokładnie po filmie. Jestem Jedną z niewielu osób która przeczytała Tolkiena przed filmem (po nim przeczytałem tylko silimarilicośtam). tak samo jak Narnia, ktora okazała się zbyt słaba książką by sama sibie wypromowac, dopiero sukces jej przyniósł ( i tak wg mnie kiczowaty) film. Harry Potter, miał jednak wystarczająca siłe przebicia.
Ech, pow ypuszczeni krzyżaków(50 któryś rok) wszyscy chcieli być rycerzami. Po "Ogniem i mieczem" każdy chciał być szlachcicem. Po "wiedźminie" kluby fantasy przeżyłe prawdziwy renesans(który szybko się skończył jak zainteresowanie filmem). Po LoTR-ze, każdy masowo kupował Tolkiena, teraz zainteresowanie już maleja. Tak samo jest z Narnią. Hit sezonu, za rok wejdzie do kin jakiś "Magiczny strumyk" i kazdy edzie się tym zachwycal i to kupował...
A jak wspominałem to Potter był pierwsze znaną książką, a nie odwrotnie, stąd jego wyjątkowość?
Ps. Pratchett to też dennna lektura dla mas...
- Chatette
- Mapokl
- Fiona
A Pratchett jest genialny
edit: i to nie jego wina, ze go masy kretynow tez czytaja
edit: i to nie jego wina, ze go masy kretynow tez czytaja
Last edited by Fiona on Wed Apr 19, 2006 6:34 pm, edited 1 time in total.
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.
O. Tadeusz Rydzyk.
O. Tadeusz Rydzyk.
- Chatette
Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”