Tutaj ujawniamy swoje postacie

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Marcia

Postby Marcia » Tue Apr 11, 2006 1:08 pm

czego wiedzieć?? no jeśli dla niej nie było to przyjemnością to się nie dowie..
Gnom

Postby Gnom » Tue Apr 11, 2006 1:12 pm

Lubie takie rozmowy ogolnikami, nikt nie wie o co chodzi, lacznie z rozmawiajacymi. :)

Marcia wrote:powiedziałabym że mała wskazówka;)

Tej malej wskazowki. :) DObra, naprawde EOT, bo sie zaplatalismy i Nas zmoderuja. :)

Ujawniajcie tu swoje postacie, a nie dywagujcie na ich temat.
dstankiewicz

Postby dstankiewicz » Sat Apr 15, 2006 8:11 am

No to ja tez ujawnie imiona swoich postaci ;) Zrobie to tak jak Gnom :P :
Errol (ang. strefa)
Gambli
Merivill
Hitarik
Ebenezer
Marden
Raler
Alen
Prezler
Wraon
marshall

Postby marshall » Sat Apr 15, 2006 2:24 pm

moje pięć postaci i ich krótka historia ;) w kolejności od najstarszej do najmłodszej

m*******- zamarzyło mu się zostać kapitanem, więc zbudował tasak, zostawił co miał pod (ma nadzieję) dobrą opieką i od dłuuugiego czasu rąbie drewno w przerwach polując. Teraz jego największym problemem jest to, że nie wie jak udźwignie drewno i trofea myśliwskie

A**** K**********- chyba moja ulubiona postać ;) znalazł sobie kompanów i tworzy z nimi osadę w imię równości, wolności i braterstwa. Lubi podróżować. Niezbyt przychylnie nastawiony do pewnych przybyszów z pewnej wyspy.

D****** W******- gdzieś zgubiłem pomysł na tą postać. Dziwnie mówi, mało się odzywa ostatnio. Pewnie gdzieś wyruszy, by dzielić się swoją filozofią

C**** T********- szuka dla siebie miejsca i nigdzie nie może znaleźć. Samotnik. Po swoich narodzinach szczęśliwym trafem zdobył duże ilości kamienia. Dla niego nie był to taki szczęśliwy traf bo nosił go przez ćwierć pewnej ogromnej wyspy. Drugą ćwierć przeszedł z towarem wymienionym za ten kamień. Wybuduje statek i ruszy w siną dal.

S***** N*******- marzy mu się łatwe życie złodzieja. Lekkoduch. Wesołek. Nie ma pojęcia gdzie jest. Dookoła prawie same śpiochy, a przed pójściem dalej zatrzymuje go pewien punkt na morzu ;)

mam nadzieję że nie złamałem żadnej zasady :P
\m/,
WojD

Postby WojD » Sat Apr 22, 2006 8:45 am

Aktualizacja:
J* staje sie znaczącym handlarzem w miejscu, gdzie juz się nikomu nie chce pływać i handlować...
B* jak zwykle płynie...
T* ma własną wyspę i co dalej?
L* ma wszystko na głowie i ma dosyć...
R* dopadł złodzieja i jest mu przykro :(
M* realizuje nowy plan bo stary mu ktoś zepsuł
G* produkuje siekiery taśmowo
M* spisek trwa - porzucony na jednej z plaż
N* prawie sie zakochala w prawie misiu
J* zastanawia sie, czy swiat jest kulą, sferą czy jest płaski?
G* okazał sie tak złym żeglarzem, ze chyba poszuka szczęścia na lądzie
B* w Górach Szaleństwa zmienił zdanie...
D* ma dosyć kłótni...
A* wprowadza swój świat w nowa erę...
B* *Fic już mu nie wystarcza - zwiedza więc resztę świata
==============
KilDar

Postby KilDar » Sat Apr 22, 2006 9:15 am

zaktualizowano:
J.C. -dalej pierze kogo popadnie, byle nie łazili po jego lesie, ma pare zabójstw na koncie, ale to nie nasza strefa...
D - opuścił tymczasowo swoją osadę i bedzie szukał szczęścia na morzu... jak nazbiera drewna w końcu dosyć...
G - dalej łazi gdzie go poślą, a tym razem to długa podróż i z przystankami...
G - miasto się rozwija, choć wolno to skutecznie... jest spokojnie, jest dobrze...
K - żelazo, stal, żelazo, stal, sam nie wie ile tego złomu już przez jego ręce przeszło, ale lubi to robić, więc narzeka tylko na obiboków...
W - piecze chleb, robi ciasto, naprawia co chwila cały komplet przyborów kuchennych i nudzi go to coraz bardziej...
L.H.. - buduje domy i tępi kłusowników bo zwierząt w tym miejscu ciągle za mało, sam też lubi polować ale nie u siebie w domu...
M - zmienił całkowicie swoje życie, opuścił rodzinne strony i liczy na przygodę życia...
V - wybrał się w podróż w nieznane po konieczne surowce i nie może ich znaleźć choć przemierzył już sporo lokacji... jedynym pożytkiem będzie mapa...
O.W. - w rekach ma co chciał, jeździ czym chciał, teraz służy pomocą w krótkich misjach...
M.T. - awanse, awanse... sporo się dzieje, coraz więcej wrogów, choć wielu też przyjaciół... ma o czym myśleć, sporo kontrowersyjnych sytuacji...
F - zwiedził trochę, sprzedał trochę, popracował, ale jakoś dziwnie się ostatnio czuje, czyżby mu palma odbijała od szybkich zysków?
W.P. - prawdziwy żeglarz i odkrywca robi się z tego hulaki... postawił sobie ambitne zadanie i dąży do niego czego dowodem będzie mapa...
K.P. - wyemigrował z przyjaciółką i miał handlować na morzach, ale ciągle go coś zatrzymuje na lądzie...
B. - sam nie wiem co napisać... tyle się dzieje i to na różnych wyspach... zakochany, a wszystko co robi dzieje się z racjonalnych powodów choć spontanicznie...
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
Bandito

Postby Bandito » Sat Apr 22, 2006 2:59 pm

U mnie też aktualizacja:

K* - pracuje u pewnego kolesia, narazie nie wie co robić dalej.
I* - wraz z E* siedzi na plaży i odgania wszelkich kłusowników.
G* - razem z J* O* i O* buduje galeon.
Z* - chodzi po D* i zbiera informacje na aktualizacje mapy.
C* - pracownik firmy na D*.
M* - krawiec w pewnym mieście.
J* - narazie sie błąka bez celu, ale myśli o powrocie.
L* B* - nie ma żadnego celu, chodzi po wyspie niewiadomo gdzie.
Image
lukaasz

Postby lukaasz » Sat Apr 22, 2006 4:43 pm

to ja tez...

O* A* - Drewno, Hematyt, Timber...sprzedam za jedzenie...PILNIE!!!
O* B* - w milym towarzystwie odkrywa nowe ziemie
O* G* - moze mu sie biznes w koncu rozkreci
J* Ł* P* - po odzyskaniu straty szuka pryjaciela
J* O* - bubuje statek
I* - Ryby...a w ogole to ktos siedzi na moim bujaku.
Ł* Ś* - dzida w dlon, bandyte gon, gon, gon....chyba sie zgubilem.
Last edited by lukaasz on Sat Apr 22, 2006 8:40 pm, edited 1 time in total.
Mapokl

Postby Mapokl » Sat Apr 22, 2006 6:12 pm

M - wódz mołej osadu. Właśnie wyruszył po surowce
M - Od wielu lat myśliwy, ostatnio się przyłaczył do spotkanej grupy łowców
M - Srednio ważna osoba w osadzie milczków
M - Powszechnie znana i mająca jakiś wpływ osoba w duużej osadzie
G - Bez celu w życiu, błąka się po Vl*
K - Przywodca prężnie rozwijającej się osady. Stale ma problemy z e swoimi współwładcami
P - Chwilowy kupiec, postanowił zaciągnąć się na duży okręt
J - Błąka się po praktycznie niezamieszkalej wyspie wśrod pól marchewek i ziemniaków.
Susel

Postby Susel » Sat Apr 22, 2006 6:19 pm

Jak wszyscy to i ja...
Ale jako, że nie chce mi się rozpisywać, to zrobie to starą sprawdzona metodą małego druczku...

Drago
Thulin
Clavor
Kesr
Sash'kel
Hekelestarran
ImageImage
Tak, mam za dużo wolnego czasu i rejestruje się do wszystkiego...
Bandito

Postby Bandito » Tue Apr 25, 2006 6:49 pm

Może zagramy w "Zgadnij jaka to postać ?"
Image
Matix

Postby Matix » Wed Apr 26, 2006 4:29 pm

Takie małe uaktualnienie. Tym razem nie będę się krył i podam wszystkie imiona z opisami... Trochę postaci mi umarło.

Matix - handlarz, pływa statkiem i śpi ostatnio, duuużo śpi, ale to się zmienia.
Gotherik - jednak z bardzo wpływowych postaci w grze. Przynajmniej na D*. Jest takim prawie samotnym burżujem. Zbiera surowce i sprzedaje. Oczywiście siekierą. Lubiłem tą postać, ale ostatnio coś tak słabo
Kanna - podróżniczka. Ciągle w podróży na łodzi z wyjątkiem pojedyńczych wpadek. Od jej imienia jest nazwane pewne miasto z niezłymi szansami na rozwój.
Kreon - kupiec i bardzo ciekawa postać. Jeśli oczywiście jest okazja. Był tam coś poszukiwany, więziony i przeżył sporo. Teraz siedzi w jakimś miejscu i przewraca chleb w piecu w stanie pół-snu.
Sepia - była kłusowniczka, a teraz pracowniczka pewnej firmy. Niestety to najgorsza postać z posiadanych. Poświęcam dla niej zbyt mało czasu i tak średnio wyszło.
Szaman - postać ulubiona. Dla niej rysuję obrazki, które kiedyś się pojawią w świecie Cantr. Były żeglarz z floty V*, ale zgubił się na wyspie. Bardzo uduchowiona postać, chociaż tak naprawdę mało mówi. Gdy będzie okazja i dużo czasu może wyjść coś fajnego.
Krela - ulubiona postać. Z początku była drwalką, potem zaś zajęła się opieką nad pewnym miejscem. Przeżyła wiele przygód. Według mnie ma ogromny wpływ na politykę w V*. Potrafi wiele namącić. Dzięki kilku okazjom dostała się bardzo wysoko. Być może zginie w jakiejś wojnie. Nie wiadomo...
http://www.matix.salon24.pl
dstankiewicz

Postby dstankiewicz » Tue May 02, 2006 8:53 pm

No to male update ;)
Najpierw strefa ang.

Errol - urodzil sie w pewniej raczej spokojnej osadze i siedzi tam caly czas :P Zbiera zarcie, pomoga innym i pozatym to tylko poluje :P Ostatnio zaczal pomagac przy wyposazanie ludzi bo zaatakowali zaprzyjazniana osade. Doakladnie to nie wie o co chodzi :)

Brendal. Odezwal sie pare razy i od tamtej pory zbiera drewno. Ktos mu dal troche zarcia a wiec jest szcesliwy. :) Zobaczymy kiedy sie skonczy :P

Strefa PL ;)

Gambli - Gornik. Siedzi w pewnej osadzie i kopie wegiel. Czasem sie wtraci do dyskusji, czesto nawet ktos go slucha :P Pozatym to postac ktora nic nie robi.

Merivill - Piekarz. Ostatnio zajal sie handlem :P Zdobywa narzedzia drewno i inne zreczy dla kolegow piekarzy :P

Hitarik - Razem z dwoma kompanami proboje rozwinac pewna osade. Jeden z kolegow zasna dosc skutecznie :P a drugi zagubil sie gdy szedl do sasiedniej osady :/ Jak narazie buduje magazyn od wielu dni. Za niedlugo zaierza wyruszyc na poszukiwanie kompana.

Ebenezer - Mieszkal sobie spokojnie az do czasu gdy osada zaczela sie rozpadac. Glowny koordynator sobie poszedl koloniowac inne miejsca, a ja razem z kilkoma innymi osobami poszedlem za nim.

Marden - Gdy sie urodzil nikt nie chcial go sluchac. Glodowal 15 dni az doszedl do przyjaznej osady w ktorej sie zatrzymal i mieszka do dzis. Raczej nic nie znaczaca postac :P

Raler - Znalazl sobie dwoch kolegow i lazi za nimi, pomoga im i jeszce w przyszlosci bedzie z nimi plywal. A tak ogolnie to taki cichy jest.

Alen - Wielkim fartem zalapal sie na dziewiczy rejs pewnego galeonu. Nic nie robil, teraz robi nie duzo wiecej :P Jak narazie sprawdza nowy lad razem z kolegami i meczy sie ze sloniem :P

Prezler - Chyba najbardziej ulubiona postac :P Pomaga przy rozwijaniu pewnej i tak juz wplywowej osadzie. Znakomity gornik, krawiec, a takze znakomicie sie bije :P Ogolnie jak chce, to moze byc postacia wazna ale zazwyczaj siedzi cicho i kopie sobie :P

Wraon - postac ktora siedzi nad woda i caly czas lowi ryby :P Od czasu do czasu je uwedzi - jak mu sie bedzie chcialo :P Pozatym zupelnie nic nie robi.

Troche tego jest, no ale 11 postaci w koncu ;)
Wilk

Postby Wilk » Wed May 03, 2006 8:54 am

5 z moich 15 postaci. Reszte nie ujawniam bo albo siedzą sobie własnie na jakimś zadupiu gdzie tylko wilki, albo właśnie szukaja swojego celu w zyciu.

Baldur - pragnie dać coś od siebie w pewnej społeczności pozostawiając rózwnież po sobie przy tym jakiś slad. Nienawidzi Republiki.

Hetman - krawiec i myśliwy w pewnej osadzie, a od niedawna po serii objawień kapłan nowej religii.

Minsk - wygnaniec z swojej rodzinnej wyspy, pragnie sie zemścić na LL, ale na razie chce kupic troche bronii do tego celu.

Dzik - typ milczka, który ma duze plany, ale na razie ich nie ujawnia, poniewaz by zaraz zostałby wyrzucony za burte

Yoshimo - kiedyś chciał załozyć piracka osade która funkcjonowałaby na łodziach, teraz jednak mysli raczej o funkcji kupca
Agnieszka

,

Postby Agnieszka » Thu May 11, 2006 11:57 am

W zwiazku z tym ze juz nie bede grala spokojnie mozna ujawnic swoje postacie .. a noz ktos sie zainteresuje ...
w kolejnosci listy

William - where I am?

Zolran - kuna gdzie to ja pracuje kuna? no to firma coraz mniejsza ....

Woody - zaczolem dokowac czy nie zaczolem? chyba nie .. ale to ktos znajdzie moze ten statek ...

Madziatko - po co mi tyle drewna? tyle statkow?

Elvra - skonczyly sie darmowe ubrania dla mieszkancow ...

Jarko - mala osada ale jaka perspektywiczna .. kamien i wapien i tak w kolko .. a i piasek ... ciagle piasek ..

Olaf - budowal drogi w malo znanych miejsach .. chwilowo w zywnosc sie zaopatrywal ...

Agnieszka ... skromna osoba w miescie kobiet ....

Ekspektus - no to juz nie powalczymy na garnki .... czy na patelnie ....

Malgorzata - ile tego miesa mozna wedzic ... od zawsze walczyla z klusownikami .. teraz gdzies na nowej wyspie ...

Aisha - samotnie na plazy czeka ... czyj to pojazd bedize?

Maciej - troche poszylismy .. troche magnezu nakopalismy ....

Jadwiga - eh te drogi .. jak ciezko sie ten asfalt wylewa ...

Ewela - ciagle na gazie .. ale czy zdazy dla miasta uwedzic mieso?

Jaroslaw - eh plany zmonopolizowania rynku hematytu na zachod od moira chyba poszly do kosza ...

mam nadzieje ze sie niektorzy dobrze bawili z moimi postaciami ...
jak cos pare dni jeszcze bede tutaj to mozemy sobie pogawedzic

Return to “Ogólne dyskusje”