Zarzuty, wyrzuty i tlumaczenia

Publiczny kanał dyskusyjny do zgłaszania możliwych naruszeń najważniejszej zasady i dla publicznego badania podejrzanych spraw. Zwracamy uwagę, że w wielu przypadkach może być preferowane zgłaszanie tych spraw prywatnie na adres players @ cantr.net zamiast na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Robert_

Postby Robert_ » Tue Apr 11, 2006 7:15 pm

wojd wrote:Ciekaw jestem tylko co sprawiło, że zaatakowała - czy wydarzenia w grze - zmiana zachowania mojej postaci i zaatakowanie powiązanej z Nią postaci, czy tez wydarzenia spoza gry?

A nie brales pod uwage, ze zaatakowala, bo uwaza ze nie jestes uczciwy?
WojD

Postby WojD » Tue Apr 11, 2006 7:35 pm

Nie. Nie biorę pod uwagę nieprawdopodobnych sytuacji, bo wtedy mógłbym sądzić, że to przez plamy na słońcu albo deptanie odcisków przez słonie ;)

Lauro_, Robercie_ i nemo49 - proszę, nie brnijcie dalej w tę kłotnię. Przyznałem, że post Laury oraz wcześniejsze własne przemyślenia skłoniły mnie do zastanowienia się nad ingerencja OOC w losy postaci - a Wy to wszystko traktujecie jak atak i zaczynacie się bronić.

Dorośnijcie - bawmy się a nie kłóćmy bo nie ma o co. Nie chcę kolejnego CyboRGk gate z tragicznym finałem. Ja potrafię się przyznać do błędów, uzasadnić postepowanie i podjąć decyzje adekwatne do sytuacji. Zróbcie to samo - a nie będzie powodów do kłótni.
==============
Laura_

Postby Laura_ » Tue Apr 11, 2006 7:57 pm

w odpowiedzi na post wojda:
1. zdecydujcie sie na cos, chlopcy. jesli handel miedzy dwoma moimi postaciami jest nielegalny, bez wzgledu na okolicznosci, to tak samo chyba powinno byc jesli chodzi o postacie wojda? czy naprawde robi jakas roznice, czy wymiana nastapi postac A do postac B, czy pomiedzy tymi dwoma postaciami znajdzie sie posrednik, wyslany z reszta przez jedna z tych postaci? bo jesli tak, to wybaczcie, ale bede zalatwiac te sprawy w dokladnie ten sam sposob, zawsze sobie znajde kogos, komu podam jakis przedmiot, by on podal go drugiej mojej postaci. dokladnie tak robi wojd, sama bylam raz tym posrednikiem, dostalam do reki pilnik od jednej postaci, mialam go oddac i oddalam drugiej.
2. trzecia osada wchodzi na zupelnie innych zasadach, wylacznie fabularnych - dwie pozostale osady zawdzieczaja jej swoje powstanie
3. usuniecie z pola wydarzen jednej z postaci niczego nie zalatwi - pomogla ona juz drugiej zbudowac silne i niezalezne miasto, ktore teraz dyktuje warunki w okolicy. usun ta wlasnie postac, a nie biednego mula z kolonii :-) btw, wiec to nie tylko ja mialam wrazenie, ze cos smierdzi?
punkt czwarty, pozwolisz, pomine, to tylko gdybanie i jakies osobiste uprzedzenia, w dodatku nie mnie dotyczace
5.patrz punkt trzeci - to niczego nie zalatwi, ta postac osiagnela juz swoj cel
6. wymiana miedzy tymi dwoma osadami nie jest oczywista i konieczna, nie bardzo wiem jak moglabym to wytlumaczyc nie wdajac sie w szczegoly, czego zamierzam unikac. z reszta to nieistotne, jesli uznamy, ze JAKAKOLWIEK wymiana miedzy postaciami tego samego gracza nie jest oczywista i konieczna, a przeciez takie jest oficjalne stanowisko PD?
7. czyli w jaki sposob?
8. mimo usilnych staran z waszej strony nie udalo mi sie niczego udowodnic

do osoby ciekawej moich postaci- napisalam juz, ze ujawnie je zaraz po tym, jak marol ujawni swoje. jego postaci cie nie ciekawia? moje sa regularnie kontrolowane przez PD, mozesz wiec byc pewien, ze sprawa jest pod kontrola. czy to samo mozesz powiedziec o postaciach czlonkow PD?
Fiona

Postby Fiona » Tue Apr 11, 2006 8:02 pm

Matko, coz za zawzietosc :roll:

No i nie rozumiem czemu marol mialby ujawniac postaci bo Ty sobie tego zyczysz :shock: :roll:

edit: wybaczcie ze sie wtracam, tak czytam ten watek edukacyjnie i takie mnie przemyslenia naszly.
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.
O. Tadeusz Rydzyk.
Laura_

Postby Laura_ » Tue Apr 11, 2006 8:08 pm

Uzasadnienie fabularne dla współpracy to za mało. Dwóch graczy nie znających się może współpracować, gdyż każdy z nich wymyśla fabułę osobno. Wy natomiast się znacie, a co za tym idzie możecie wymyślić uzasadnienie fabularne dla każdej akcji.

Nie ma znaczenia czy użyjesz pośredników, czy nie - to tylko omijanie zasad. Jedna postać nie może wspierać w jakikolwiek sposób innej swojej postaci, nieważne czy osobiście, czy przez gońca z drugiego końca świata.

to cytaty z marola. jak to sie ma do sprawy wojda? moglibyscie na moment zejsc z mojej osoby i zastanowic sie nad tym, tak na chlodno?
WojD

Postby WojD » Tue Apr 11, 2006 8:14 pm

Od końca - tak, postaci członków PD są z reguły znane pozostałym. Są kontrolowane w takim samym stopniu jak postaci innych graczy - przede wszystkim jednak przez nich samych sa traktowane surowiej.

Ujawnienie postaci przez marola - bo o to pytasz - jest JEGO sprawą - jednak moge Ci zaręczyć, że nie ma najmniejszego powodu do podejrzeń - niestety marol ma za mało czasu na granie - poświęca wolny czas na ulepszanie gry i pracę w PD.

W Twoim zaś wypadku - aby uzyskać pełen obraz sytuacji - konieczne byłoby ujawnienie również innych spraw. Nie wiem, czy się na to zdecydujesz - a mnie nie wolno tego niestety zrobić.

Niczego nie udowodniono? NAPRAWDĘ?

Chciałabyś żebym usunął tę druga postać? To dziwne trochę - bo leży to raczej w interesie postaci innego gracza ;) No popatrzcie - czyżby do tego stopnia Was strach obleciał? A ten drugi to muł? No to czym sa w takim razie Wasze postaci w tej osadzie - kamiennymi posagami?

Lauro_ - prowokujesz, czepiasz się, bronisz. Przenosisz urazy pomiędzy postaciami na graczy. W ten sposób straciliście osobe w PD, która Was broniła - bo mimo łamania zasad i arogancji w kontaktach z PD - szanowałem to jak prowadzicie postaci z punktu widzenia RP.
KONIEC - wycofuje się z obrony :( Powodzenia.

EDIT: Dziewczyno!!! To demagogia. Z punktu widzenia interesów osad, o których mówimy nie miało żadnego znaczenia kto z kim handluje - bo nie było handlu tylko dostawy - bez targowania się czy ustalania kursów wymiany. Tyle surowców ile można wysłac z punktu a do b i z powrotem. Takie surowce, jakie były pod reką - jakie łaskawie zostały z punktu c przysłane. Zastanów sie chwilkę - znasz sytuacje i nie baw się w Urbana naginajac rzeczywistość do potrzeb propagandowych.
Last edited by WojD on Tue Apr 11, 2006 8:18 pm, edited 1 time in total.
==============
Chatette

Postby Chatette » Tue Apr 11, 2006 8:14 pm

Chetnie bym sie zastanowila na chlodno...

...ale rzygac mi sie chce jak po raz enty czytam to samo, a nie zastanawiac.

Nikt tu glupi nie jest, wszyscy czytaja w miare plynnie, wiec nie tlumacz kilka razy tego samego. Dostalas tlumaczenie od wojDa. Nie podoba sie? Twoje prawo. Ale naprawde skoncz juz powtarzac to samo bo sie slabo robi i irytujaco.
Badania opinii publicznej opierają się na fałszywej przesłance, że publiczność posiada opinię.
Laura_

Postby Laura_ » Tue Apr 11, 2006 8:21 pm

widze ze jednak wale glowa w mur. poddaje sie i wycofuje, robcie co chcecie, wypowiedzi wojda juz nawet nie skomentuje. adios
Raist

Postby Raist » Tue Apr 11, 2006 8:22 pm

Laura_ wrote:widze ze jednak wale glowa w mur. poddaje sie i wycofuje, robcie co chcecie, wypowiedzi wojda juz nawet nie skomentuje. adios

Do zobaczenia kolejnym razem.
Wariat...
Gnom

Postby Gnom » Tue Apr 11, 2006 8:24 pm

Raist wrote:
Laura_ wrote:widze ze jednak wale glowa w mur. poddaje sie i wycofuje, robcie co chcecie, wypowiedzi wojda juz nawet nie skomentuje. adios

Do zobaczenia kolejnym razem.

Obawiam sie, ze mimo oczywistego bredzenia w wykonaniu Laury_, ona tu jeszcze wroci, zgadzam sie z Raistem. A szkoda, ze wroci... :(
ushol

Postby ushol » Wed Apr 12, 2006 12:34 am

Skońzyła się wymiana zdań... więc powiem... Lauro_ przemyśl jeszcze raz to co powiedziałaś... zorientuj się dokładnie w sytuacji pomiędzy dwoma osadami o których wciąż trajkoczesz... przyjżyj się dokładnie postaciom odgrywanym przez wojda... i się puknij w głowę... Myślę, że pomoże...

Dzięki za poświęcenia mi czasu...
KilDar

Postby KilDar » Wed Apr 12, 2006 5:33 am

wojd wrote:...bo mimo łamania zasad i arogancji w kontaktach z PD - szanowałem to jak prowadzicie postaci z punktu widzenia RP.

i to był błąd właśnie... teczki puchną a niektórzy dalej robią swoje, a teraz jeszcze szukają precedensów dla kolejnych oszustw...
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
Denis B

Postby Denis B » Wed Apr 12, 2006 7:41 am

Jednym słowem - wymieniac sie mozna - i PD sie nie bedzie wcianac - jezeli najpierw odpowiednio poprowadzi sie fabułe .

Taki jest moj wniosek z czytanie tego co Wojd mowi .

I bardzo Dobrze - napewno przyczyni sie to do rozwoju wielu osad i rozkwitu handlu .
marol

Postby marol » Wed Apr 12, 2006 7:53 am

Już nie zdzierżę i, Denisie drogi, nie - nie można. Szukasz od początku tego wątku wymówki tudzież usprawiedliwienia dla współpracy postaci. Szukasz luki, szczeliny, przez którą mógłbyś się przecisnąć, żeby później móc odpowiedzieć PD - "a WojD na forum napisał... i ja myślałem...". Interpretujesz sobie pokrętnie po swojemu wypowiedzi innych, by na końcu radośnie stwierdzić "wymieniac sie mozna - i PD sie nie bedzie wcianac".

Napisałem jasno i wyraźnie - nie ma konkretnych reguł ustalających współpracę między osadami; każdy przypadek jest traktowany indywidualnie. Historia WojDa to właśnie konkretny przypadek, o którym ty możesz mieć co najwyżej blade pojęcie.

A stwierdzenie "wymieniac sie mozna - jezeli najpierw odpowiednio poprowadzi sie fabułe" jest absolutnie nie do przyjęcia.
WojD

Postby WojD » Wed Apr 12, 2006 8:36 am

...abyś nie miał już więcej takich pomysłów Denisie_B, ani takich pretensji Lauro_, Robercie_ i nemo49, dokonam jednak pewnych zmian w fabule dotyczącej tych postaci - ze szkodą dla nich samych i zdecydowaną korzyścią dla postaci części z Was. Będziecie mieli to, co chcieliście.
==============

Return to “Naruszenia Najważniejszej Zasady”