2012 - teoria zaglady . Co o tym myslicie
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Kondziu36
2012 - teoria zaglady . Co o tym myslicie
CHciałbym tu poruszyć temat związany wlasnie z rokiem 2012 podobno ma być wtedy koniec świata .Co o tym myślicie ? Wypowiadajcie sie również na temat Kodu Biblii , starożytnych wojnach atomowych i roznych tym podobnych rzeczach 
- marol
- Fiona
- Susel
Tjaaa... Koniec świata... z pewnością...
W 2000 tez miał być...
Wcześniej aztekowie, czy inne fujary, mieli koniec świata co 50 lat...
A świadkowie jehowy też nam kilka razy przepowiadali koniec świata...
Nie chce mi się teraz wszystkiego sobie przypominać, ale napewno było tych końców świata więcej...
W 2000 tez miał być...
Wcześniej aztekowie, czy inne fujary, mieli koniec świata co 50 lat...
A świadkowie jehowy też nam kilka razy przepowiadali koniec świata...
Nie chce mi się teraz wszystkiego sobie przypominać, ale napewno było tych końców świata więcej...
- lukaasz
coz, ja pewny nie jestem, ale na wszelki wypadek mam w planie tego dnia w gory wyjechac
to samo mowili Kopernikowi.
Proszę bardzo, mogę się wypowiedzieć. Bzdury.
to samo mowili Kopernikowi.
gg:403145
http://www.osobnicy.pl
http://www.osobnicy.pl
- Kondziu36
cytat "w grudniu roku 2012 minie okres 11 804 i 5 miesięcy lat, jaki upłynie od lipca roku 9792 p.n.e., kiedy to nastąpiło ostatnie przebiegunowanie Ziemi związane z wielkim potopem, przemieszczeniem się kontynentów i zatopieniem legendarnej ATLANTYDY. Z tego mniej więcej okresu pochodzą Piramidy w Gizie, które są dokładnym odwzorowanie konstelacji ORIONA w ustawieniu z roku 9792 p.n.e. oraz Sfinks, który pod swymi łapami zawiera nieodkryte jeszcze komory ze zgromadzonym archiwum wiedzy starożytnych Atlantydów." Jest to cytat ze strony ufo.dos.pl można tam się dowiedzieć róznych ciekawych rzeczy choc niektóre są naprawde śmieszne to jest kilka godnych uwagi
- Chatette
-
Vivaldii
Przepiegunowanie pola magnetycznego Ziemi miało już miejsce kilka tysięcy razy albo i więcej.... i jakos z tego powodu nie było końca świata
...
Faktycznie będzie to dosć zabawne jak kompasy zaczną pokazywać północ na południu... szczególnie odbije się to na automatyce nawigacyjnej w samolotach, ale nie ma co paniki robić. Pomimo intensywnych prac naukowych ciągle nie potrafimy przewidzieć kiedy to nastąpi... jutro, za 100 lat, 10 tysięcy czy 50 tysięcy?
dla przykładu
Forum to nie kondon, nie rozciągnie się. Dla długich linków dawajcie prosze tagi.
Faktycznie będzie to dosć zabawne jak kompasy zaczną pokazywać północ na południu... szczególnie odbije się to na automatyce nawigacyjnej w samolotach, ale nie ma co paniki robić. Pomimo intensywnych prac naukowych ciągle nie potrafimy przewidzieć kiedy to nastąpi... jutro, za 100 lat, 10 tysięcy czy 50 tysięcy?
dla przykładu
Forum to nie kondon, nie rozciągnie się. Dla długich linków dawajcie prosze tagi.
- Kondziu36
- Fiona
- Chatette
- ushol
Co do tych małych efektów przebiegunowania, to się nie skończy na nawigacji jedynie... Pływy morskie zaczną szaleć i możemy mieć tsun za tsunem... pozatym trzęsienia ziemi i takie tam... Co prawda biegun magnetyczny wciąż się porusza, ale gwałtowne przebiegunowanie może prowadzić do wielu katastrof... Ale nie nam o tym myśleć...
-
Vivaldii
ushol wrote:Co do tych małych efektów przebiegunowania, to się nie skończy na nawigacji jedynie... Pływy morskie zaczną szaleć i możemy mieć tsun za tsunem... pozatym trzęsienia ziemi i takie tam... Co prawda biegun magnetyczny wciąż się porusza, ale gwałtowne przebiegunowanie może prowadzić do wielu katastrof... Ale nie nam o tym myśleć...
A ty skąd masz takie informacje? Pierwsze słysze... pływy to mają związek z grawitacją, trzesięnia ziemi głównie z tektonika płyt... i naprężeniami w skorupie, tsunami to ruchy uskokowe lub czasem wybuchy wulkanów. Przestań szerzyć panikę
Bardziej zabawne jest to, że właściwie nie mamy pojecia czy "przebiegunowanie" nie będzie np. takim kilkudziesięcioletnim okresem gdy pole magnetyczne będzie sobie wariować raz tak raz inaczej a raz w ogóle... tutaj może być problem.
- ushol
-
Vivaldii
Oczywiscie ze ma wieksze znaczenie, glownie dla zycia biologicznego na Ziemi...
ale ja naprawdę chcetnie poslucham o np. wplywie pola magnetycznego na plywy morskie... Bo odwrotny wplyw jest mi znany.
No ale jeśli mi wyjasnisz co przebiegunowanie ma do trzęsień ziemi to już naprawdę będę zainteresowany. Geofizyka nie jest moją specjalnością ale z tektoniki kończę doktorat
. ale zdaję sobie sprawy z tego, że nie sposób słyszeć o wszystkich hipotezach jakie się pojawiają. Jestem otwarty na wszelkie wyjaśnienia i przyjaźnie nastawiony.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,28434,wid,8 ... Bpage%5D=1
ale ja naprawdę chcetnie poslucham o np. wplywie pola magnetycznego na plywy morskie... Bo odwrotny wplyw jest mi znany.
No ale jeśli mi wyjasnisz co przebiegunowanie ma do trzęsień ziemi to już naprawdę będę zainteresowany. Geofizyka nie jest moją specjalnością ale z tektoniki kończę doktorat
http://wiadomosci.wp.pl/kat,28434,wid,8 ... Bpage%5D=1
Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”