belin wrote:Aha... wiesz, statystyka to najbardziej klamliwa z nauk. Szkoda, ze tego nie wziales pod uwage. "Sredni czas dostepu" jest najmniej wazny w tym co pisalem.
Dwie liczby to kłamliwa statystyka? Jak to średni czas dostępu jest najmniej ważny w tym co pisałeś? Przypomnę Ci: "
Powiedz mi w takim razie czemu co chwila sa problemy z czasami dostepu? Bo logujac sie naprawde wiele razy w ciagu dnia w roznych porach je napotykam.". Piszę ci dokładnie jakie są te czasy. Co źle zrobiłem? Mam słownie napisać, że średnio szybko? Czy może podać każdy czas każdego gracza, żeby to nie była kłamliwa statystyka? O co ci chodzi? Ech, belin...
Naprawde niezrozumiale napisalem? Hmmm... moze czytaj ze zrozumieniem?
Czy napisalem "aktywny = bezmyslny"?
Tak własnie napisałeś: "
A co do nagradzania aktywnych... to nagroda dla tych (...) co beda zupelnie bezmyslnie dzialac.". Czy może źle przeczytałem?
Wiedzialem, ze tak napiszesz

Owszem czytalem. Ale normalnie kazdy ma 200 minut i tyle. Nie ma czasu aby to wykorzystac to juz jego problem. Swietnie odgrywa postacie majac 15 minut wolnego czasu - tym lepiej. I jak taką postac zalatwi inna co niejako wykorzysta te dokupione (inaczej tego nie mozna nazwac) minuty - chocby przy okazji pojawienia sie ciekawej oferty handlowej to jest dla mnie slabizna tego pomyslu.
To wytłumacz sobie tak. Teraz każdy ma 210 minut. Jak ma mało czasu to wykorzysta 50 minut. Jak ma średnio, to wykorzysta 100. Jak ma dużo, to wykorzysta 200. Jak ma bardzo dużo, to zagłosuje i wykorzysta 210. Teraz dobrze?
(...)uwazam, ze trzeba sie trzymac mniej wiecej tego o czym sie mowilo. Zwlaszcza jesli tyle osob uwaza, ze to co sie dzieje to bzdura.
O czym, ach o czym się mówiło?! Gdzie te obietnice, gdzie te rozmowy?!