Podzial postaci na strefy
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
-
Podzial postaci na strefy
Nie znalazlem czegos podobnego wiec pisze;) Co powiedzie zeby cialo postaci bylo podzielone na strefy. nie musi to byc bardzo szczegolowy podzial, wystarczyloby: glowa, reka lewa/prawa, klatka piersiowa, noga lewa/prawa. po wprowadzeniu tego do innych czynnosci moznaby urozmaicic ataki, wprowadzic rany.. postac uderzona w noge szla by wolniej niz postac uderzona w reke. Postac ze zraniona reka pracowala by wolniej przy czynnosciach tego wymagajacych.. Glowa i klatka piersiowa obnizalyby ogolna zdolnosc postaci do wykonywania wszystkich czynnosci.
W ten oto sposob, nudny pasek zdrowie bylby uzupelniony o schematyczny rysunek uszkodzen, lecz nadal calkowite zdrowie wynosiloby tyle samo.
co wy na to? wiem ze to moze byc trudne do wykonania i ogolnie sporo roboty z tym, ale moze nasz programista sie wypowie na ten temat;)
W ten oto sposob, nudny pasek zdrowie bylby uzupelniony o schematyczny rysunek uszkodzen, lecz nadal calkowite zdrowie wynosiloby tyle samo.
co wy na to? wiem ze to moze byc trudne do wykonania i ogolnie sporo roboty z tym, ale moze nasz programista sie wypowie na ten temat;)
- Raist
- Scorup
Nie wiem, czy nam czegoś Marol nie wyczaruje, ale na angielskim forum pewnie byś dostał taką odpowiedź:
Mimo tego nie rób sobie zbytniej nadziei, w Cantr jest zbyt dużo pacyfistów.
Pozdrawiam
Anthony Roberts wrote:REJECTED, purely because there is no programmable possibility to properly produce the proposed project.

Pozdrawiam
- Elm0
Czekam na rozwinięcie tego pomysłu.. może szansa na odrąbanie kończyny? (nie głowy, broń boże nie głowy!! Wszystcy przeciez pamiętamy, jak toczyła się dyskusja o praktycznym użyciu makówek
)
P.S. A tak poważnie - nie za bardzo mi się podoba - skoro walka ma być uproszczona to po co ją komplikować. Poza tym zawsze możesz 'odegrać' ranę...

P.S. A tak poważnie - nie za bardzo mi się podoba - skoro walka ma być uproszczona to po co ją komplikować. Poza tym zawsze możesz 'odegrać' ranę...
- dead_rat
-
Scorup wrote:
Gdzie sa ci pacyfisci??? Kiedys to moze latwo bylo zostac pacyfista jak sie mialo mlotek i zabicie kogos zajmowalo rok

-
- Scorup
-
- OktawiaN :)
- Cantryjczyk
- dead_rat
OktawiaN wrote:Robcie tak dalej a ludzie grajacy w DOM III przejda na Cantra
...nikt chyba jeszcze nic nie zrobił...więc o czym mowa drogi Oktawianie ?
Raist wrote:Cantr to nie symulator rzezni
...nie Cantr w istocie nie jest symulatorem rzeźni jest "jest internetową grą role-playing, w której dużo graczy może grać jeszcze większą ilością postaci, które razem tworzą różne społeczeństwa w całym wirtualnym świecie. Społeczeństwa występująw różnych językach, wszystkie natomiast grupy językowe grają w tym samym wirtualnym świecie.", czyli jesli istotą Cantra jest tworzenie społeczności, a to z cytatu poniekąd wynika to należało by się zastanowić co ma spowodować iż takie struktury będą się zawiązywać. Zastanówmy się jakie były przesłanki do tworzenia się stada, każdego w tym także ludzkiego, w świecie realnym. Wydaje mi się że podstawową było zapewnienie bezpieczeństwa w świecie pełnym niebezpieczeństw. Rozumiem że Cantr to nie świat realny, ale negując przemoc i walkę, w dodatku tylko na forum, bo przeciez nie w samej grze ( wiem co mówie

...a druga sprawa, to dla naszych pacyfistów, wprowadzenia bardziej złożonej medycyny bez sprowadzenia na świat Cantra większej ilości, choć może jedynie większego zróżnicowania, cierpienia jest raczej niemożliwe...a jakże uroczo byłoby kogoś poleczyć, może nóżke w gips włożyć, a nie jedynie karmić cebulą czy jabłkami

Last edited by dead_rat on Fri Mar 31, 2006 1:39 pm, edited 1 time in total.
"Więzienia budują z kamieni Prawa, Burdele
- z cegieł Religii" - William Blake
- z cegieł Religii" - William Blake
- OktawiaN :)
dead_rat wrote:OktawiaN wrote:Robcie tak dalej a ludzie grajacy w DOM III przejda na Cantra
...nikt chyba jeszcze nic nie zrobił...więc o czym mowa drogi Oktawianie ?
Jak nie sama mozliwosc zabijania lol

[url=http://pajacyk.pl][img]http://www.stoczek.net.pl/gmina/files/baner_pajacyk%5B1%5D.jpg[/img][/url]Pajacyk.pl
- dead_rat