Simsy, poduszki i misie zakladnicy

Ogólne pogawędki, ogłoszenia innych serwisów i inne niezwiązane z Cantr tematy.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Yossarian

Postby Yossarian » Tue Mar 28, 2006 12:06 am

A koty majo wode? Ni. A czyste som? Ta.
Everything I build I destroy
Everything I love always hurts
Everything I hate I'd rather love
Everything I am is everything I'm not
Fiona

Postby Fiona » Tue Mar 28, 2006 12:08 am

No wlasnie!
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.
O. Tadeusz Rydzyk.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Tue Mar 28, 2006 12:10 am

Misie zakładnicy też :P
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image
Fiona

Postby Fiona » Tue Mar 28, 2006 12:17 am

Ale czy na pewno?
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.

O. Tadeusz Rydzyk.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Tue Mar 28, 2006 12:24 am

Na klucz ;] A czego dotyczyło pytanie, bo ja już się głubię ;]
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
Image
Fiona

Postby Fiona » Tue Mar 28, 2006 12:34 am

Misiowej kondycji sie tyczylo, czegoz by innego w tym temacie :roll: :twisted:

Edit: app misiow, Pratchetta czytales?

O. Tadeusz Rydzyk.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Tue Mar 28, 2006 1:09 am

Nie czytałem. O czym to? A już wiem, o misiach, ale może tak dokładniej :] :twisted:
Image
Fiona

Postby Fiona » Tue Mar 28, 2006 1:12 am

:shock:
Wcale nic, ani kawaleczka? :shock:
Chetnie opowiem, tylko to jutro, bo przez to oczekiwanie to mi sie spac zachcialo, zdazylam sie nawet umyc wodzie mineralnej i ide spac :D
Dobranoc :)

O. Tadeusz Rydzyk.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Tue Mar 28, 2006 1:20 am

Dobranoc w takim razie. I tak wytrwała jesteś :twisted:
Image
Fiona

Postby Fiona » Tue Mar 28, 2006 7:57 pm

To garsc cytatow w takim razie na zachete 8)

Terry Pratchett, cykl "Swiat Dysku"

"- My... rozproszymy się - odpowiedział. - Tak. Rozproszymy się. Tak właśnie zrobimy. Ostrożnie sunęli przez paprocie. Sierżant przykucnął na poręcznym pieńkiem. - Dobrze - szepnął. - Bardzo dobrze. Załapaliście mniej więcej, o co zasadniczo chodzi. A teraz rozproszymy się znowu, ale tym razem rozproszymy się osobno."

"W długie noce na twardych kamieniach śnił o kobietach takich jak ta. Chociaż, jeśli się dobrze zastanowić, to nie o takich; były lepiej wyposażone w okolicach klatki piersiowej, nie miały takich czerwonych i spiczastych nosów, włosy bardziej im falowały. Jednak Libido błazna miało dość rozumu, by odróżnić niemożliwe od teoretycznie osiągalnego; pośpiesznie włączyło kilka obwodów filtrujących."

"Jakiś głos w głębi umysłu czarownicy powiedział z naciskiem: powinnaś teraz uciekać niby łagodna gazela; jest to działanie przyjęte w takich okolicznościach. Natychmiast wtrącił się zdrowy rozsądek. Nawet w najbardziej optymistycznym nastroju Magrat nie śmiałaby porównywać się z gazelą, łagodną czy nie. Poza tym, dodał rozsądek, kluczowy problem w uciekaniu jak gazela polega na tym, że najprawdopodobniej bez trudu zdołałaby uciec."

"Wielki jak światy. Stary jak Czas. Cierpliwy jak cegła."

"Wyglądała jak książka, którą w bibliotecznych katalogach określa się jako "lekko podniszczoną", choć uczciwość nakazuje przyznać, że sprawiała wrażenia nadniszczonej, przedniszczonej, zaniszczonej, a prawdopodobnie również śródniszczonej."

"Tymczasem bohater galopujący w tej chwili ku Wirowym Równinom nie mieszał się do tych sporów, ponieważ nie traktował ich poważnie. Przede wszystkim jednak dlatego, że bohater był bohaterką. Rudowłosą.
Istnieje tendencja, by w tym momencie zerknąć przez ramię na grafika i podyktować mu dokładny opis czarnej skóry, wysokich butów i nagich ostrzy.
Słowa typu "pełna", "zaokrąglona" czy nawet "wyzywająca" wkradają się do narracji, aż wreszcie pisarz musi przerwać, wziąć zimny prysznic i położyć się na chwilę.
Co jest dość niemądre, ponieważ kobieta zdecydowana mieczem zarabiać na życie nie będzie wędrować po świecie, wyglądając jak ktoś z okładki katalogu wyrafinowanej bielizny dla pewnej szczególnej grupy nabywców."

Edit:
Druga garsc :mrgreen:

"Łatwo było mówić o czystej logice i o tym, jak cały Wszechświat podlega zasadom tej logiki oraz harmonii liczb. Fakty jednak były takie, że dysk -- co każdy widział -- płynął w przestrzeni na grzbiecie wielkiego żółwia, a bogowie mieli w zwyczaju odwiedzać domy ateistów i wybijać im szyby."

"To właśnie jest głupie w tej całej magii. Przez dwadzieścia lat studiujesz czar, który sprowadza ci do sypialni nagie dziewice. Ale wtedy jesteś już tak zatruty parami rtęci i półślepy od czytania starych ksiąg, że nie pamiętasz, co dalej robić."

"Elfy są przedziwne. Budzą zdziwienie.
Elfy są cudowne. Sprawiają cuda.
Elfy są fantastyczne. Tworzą fantazje.
Elfy są urocze. Rzucają uroki.
Elfy są czarowne. Splatają czary.
Ich uroda powala. Strzałą.
[...]
Nikt nigdy nie powiedział, że elfy są miłe.
Elfy są złe."

"Pani Gogol przystanęła i podniosła rękę. Zatrzepotały skrzydła.
Greebo, który ocierał się przymilnie o nogi niani, uniósł głowę i syknął. Na ramieniu pani Gogol wylądował największy i najczarniejszy kogut, jakiego niania widziała. I skierował na nią wzrok tak inteligentny, że po raz pierwszy w życiu widziała taki u ptaka.
- A niech mnie! – powiedziała zaskoczona. – To chyba największy, jakiego widziałam, a oglądałam ptaszków nie mało...
Pani Gogol z dezaprobatą uniosła brew.
- Brakuje jej wychowania – próbowała tłumaczyć babcia.
- Bo przecież mieszkałam zaraz obok kurzej farmy, to chciałam powiedzieć! – oburzyła się niania.
- to jest Legba, mroczny i groźny duch – oznajmiła pani Gogol. Pochyliła się bliżej i dodała, poruszając tylko kącikiem ust: - tak między nami, to po prostu wielki, czarny kogut. Ale wie pani, jak to jest.
- Reklama zawsze popłaca – przyznała niania Ogg. – A to jest Greebo. Tak między nami mówiąc, to potwór z piekła rodem.
- No cóż, jest kotem – odparła łaskawie pani Gogol. – Tego przecież należy oczekiwać."

"Bagaż uchylił wieko. Kilku magów odskoczyło gwałtownie.
Ridcully obejrzał zęby rekina powbijane tu i ówdzie w drewno.
- Zabija rekiny, mówiłeś?
- Tak – potwierdził Rincewind. – Czasami wyciąga je na brzeg i skacze po nich."

"Przez cały czas lał deszcz – nieprzerwana ściana wody. Nie wydawał się naturalny. Wyglądał, jakby morze postanowiło odzyskać ląd metodą desantu powietrznego. "

Chyba wystarczy :oops:
Last edited by Fiona on Wed Mar 29, 2006 12:53 pm, edited 1 time in total.

O. Tadeusz Rydzyk.

Postby Gender » Wed Mar 29, 2006 6:51 am

To mi przypomina, że... czas na powtórkę! :lol:
Fiona

Postby Fiona » Wed Mar 29, 2006 12:52 pm

Zdecydowanie tak :mrgreen:

O. Tadeusz Rydzyk.
ushol

Postby ushol » Wed Mar 29, 2006 2:40 pm

Tej Fiona, moja piękna... nie mieszkasz przypadkiem we Wrocławiu?? *szczerzy zęby* może bym pożyczył conieco... *jeszcze bardziej szczerzy zęby*
Last edited by ushol on Wed Mar 29, 2006 3:15 pm, edited 1 time in total.
Image
Image
Federacja RP
Fiona

Postby Fiona » Wed Mar 29, 2006 2:44 pm

ushol wrote:Tej Fiona, moja piękna... nie mieszkasz przypadkiem we Wrocławiu?? *szczerzy zęby* może bym pożyczył conieco... *jeszcze bardziej szczerzy zęby*

*pochyla glowe, z oczu ciekna lzy, wyksztusza zbolalym glosem*
Niee
*wybucha glosnym szlochem*
Last edited by Fiona on Wed Mar 29, 2006 8:06 pm, edited 2 times in total.

O. Tadeusz Rydzyk.
ushol

Postby ushol » Wed Mar 29, 2006 2:53 pm

hehe prawidłowa reakcja na nieprawidłowy fakt... ;)
Last edited by ushol on Thu Mar 30, 2006 1:49 am, edited 2 times in total.
Image

Image

Federacja RP

Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”