Co powinno znalezc sie w watku wspomnieniowym?
Moderators: Public Relations Department, Players Department
-
- Gnom
belin wrote:No to zes teraz powielil watek, ktory juz istneje... sorki ale zenadaMoze wreszcie szanowne grono zaangazowanych ustali jakas wspolna polityke bo teraz to jest partyzantka :-/
Widzisz wpisy Agenta? Jesli tak, to widzisz, ze nie sa powieleniem tego co jestw Odeszli. A jesli ten watek okaze sie powieleniem, to zawsze sie go zdazy zamknac. Moze skonczmy te dyskusje, co?
- Raist
- Agent 0007
A ten temat po co?? Myśle, że szybko sie wykrystalizuje, czy tamten watek jest potrzebny, czy nie. Co rozumiesz przez pisanie bibliografii? Nie bedziemy chyba opisywać historii zycia danej postaci? W kazdym badz razie istnieje dowolnosc, byle bez lamania NZ, każdy ma chyba trochę wyczucia jakiej granicy nie można przekraczać?
- Raist
- Agent 0007
W takim razie granicą jest dyskusja na temat historii zycia danej postaci, relacje ze zdarzen w grze, zdradzanie rzeczy, ktore powinny zostac niewiadome: np. określenie opisywanej postaci: morderca to złamianie NZ. Natomiast cechy charakteru takie jak uczciwy, zamknięty w sobie, inteligentny, ciekawy świata - jak najbardziej. Kiedy ginie jakaś postać, która znaczyła dla kogoś bardzo wiele nie wystarcza jedynie sucha notka w "Odeszli".
- Raist
Agent 0007 wrote:W takim razie granicą jest dyskusja na temat historii zycia danej postaci, relacje ze zdarzen w grze, zdradzanie rzeczy, ktore powinny zostac niewiadome: np. określenie opisywanej postaci: morderca to złamianie NZ. Natomiast cechy charakteru takie jak uczciwy, zamknięty w sobie, inteligentny, ciekawy świata - jak najbardziej. Kiedy ginie jakaś postać, która znaczyła dla kogoś bardzo wiele nie wystarcza jedynie sucha notka w "Odeszli".
Wlasnie o to chodzi

Wariat...
- Yossarian
- Susel
- Yossarian
- Raist
-
sorki.... najbardziej mnie teraz zirytowalo to wydzielenie tego watku - wyglada to debilnie i jest o niczym
- bo zabraklo postu tuz przed moim do ktorego sie odnosilem.
Tak sie nie robi! Protestuje.
Dla mnie nawet w watku "nekrologicznym" powinno byc miejsce na wspomnienie o zmarlym (a wspomnienie takie to rowniez opowiedzenie jego historii i _osiagniec_ - iles pogrzebow widzialem i iles wspomnien pisanych czytalem - to mniej wiecej tak wyglada).
Jak dla mnie EOT bo kurcze, czlowiek przez caly dzien nie ma czasu zerknac na forum to mu rozwala cala mysl

Tak sie nie robi! Protestuje.
Dla mnie nawet w watku "nekrologicznym" powinno byc miejsce na wspomnienie o zmarlym (a wspomnienie takie to rowniez opowiedzenie jego historii i _osiagniec_ - iles pogrzebow widzialem i iles wspomnien pisanych czytalem - to mniej wiecej tak wyglada).
Jak dla mnie EOT bo kurcze, czlowiek przez caly dzien nie ma czasu zerknac na forum to mu rozwala cala mysl

- Raist
Balaganiliscie tam to usuwalem. Wydzielilem to co zostalo. Zreszta jak dla mnie wszystko jest jasne. Zbyt szczegolowe opisy beda naruszaly dobro innych postaci i beda zblizaly sie niebezpeicznie do granicy lamania zasad. Byla juz o tym dyskusja i ludzie nie chca otwartej rozmowy na temat tego co dzialo sie w grze nawet jezeli minely 4 dni.
Wariat...
-
- Agent 0007