Pytania.

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

ushol

Postby ushol » Sun Mar 19, 2006 8:42 pm

Moja jedna posatć która jest mistrzem tafia raz na jakieś 6 razy... Trocheirytuje to...
Image
Image
Federacja RP
Denis B

Postby Denis B » Sun Mar 19, 2006 9:43 pm

Ja mam postac ktora waclczy "po amatorsku " ale jednoczesnie nielam zawsze obchodzi tarcze przeciwnika , niemal zawsze trafia i jest najwiekszym moim killerem - choc mam postacie walczace mistrzowsko ...

cały czas mnie to frapuje jak to jest z ta walka ... bo odnosze wrazenie ze mistrz w walce wcale nie jest bardziej skuteczny od amatora ...
Rusalka

Postby Rusalka » Mon Mar 20, 2006 1:35 am

Mistrz zadaje znacznie więcej uszkodzeń, ponad dwukrotnie zdaje się. A skąd wiesz czy obchodzisz tarczę?
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Fiona

Postby Fiona » Mon Mar 20, 2006 11:29 am

Nie wiem czemu ale jakos mam wyjatkowe nieszczescie spotykac ciagle postaci ktore uporczywie uzywaja usmieszkow :roll:

Czy moge w imie wyzszego dobra mowic do nich szeptem zeby zaprzestali tego procederu?

Wiem ze wiadomosci poza gra sa zle, ale z drugiej strony ja tylko raz wysle taka wiadomosc a jest szansa ze do gracza cos dotrze i nie bedzie okraszal kazdego zdania :) i psul zabawe.

Jak byl ten skrot ze sie wysyla cos poza gra? OOC? Ja pisze "Poza gra:" wychodzac z zalozenia ze jesli nie wiedza o usmieszkach to tez nie wiedza co to znaczy OOC :wink:
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.
O. Tadeusz Rydzyk.

Postby Gender » Mon Mar 20, 2006 11:31 am

OOC - out of character.
Ale Twoje rozwiązanie w moim mniemaniu też jest dobre. Po coś zrobiono polską strefę językową...

pzdr! (to tyle na temat języka polskiego!) ;)

Edit: na specjalne rzyczenie Fiony :lol:
Last edited by Gender on Mon Mar 20, 2006 1:28 pm, edited 1 time in total.
Fiona

Postby Fiona » Mon Mar 20, 2006 12:58 pm

Gender wrote:OOC - out of character.
Ale Twoje rozwiązanie w moim mniemaniu też jest dobre. Po coś zrobiono tą polską strefę językową...

pzdr! (to tyle na temat języka polskiego!) ;)

App języka polskiego
strefę :twisted:

Czyli jak rozumiem wysylac im te wiadomosci z uporem godnym lepszej sprawy?
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.

O. Tadeusz Rydzyk.
Raist

Postby Raist » Mon Mar 20, 2006 1:00 pm

Fiona wrote:Czyli jak rozumiem wysylac im te wiadomosci z uporem godnym lepszej sprawy?

To nie jest zgodne z duchem gry. Mozesz komus o tym wspomniec, ale pamietaj zeby nie robic tego kilka razy. Nikt nie lubi w grze komunikatow OCC. Na forum byla dyskusja o usmieszkach, proponuje sie z nia zapoznac :)
Wariat...
Agent 0007

Postby Agent 0007 » Mon Mar 20, 2006 1:02 pm

Wysyłaj... a jak nie poskutkóje to ostżem takiego! :twisted: :twisted:

Tylko jakiś wiarygodny powód trzeba znaleźć... zeby NZ nie łamać. Np... krzywe spojrzenie. Moje postacie specjalizują się w znajdywaniu głupich powodow, by kogoś walnąć :wink:
Fiona

Postby Fiona » Mon Mar 20, 2006 1:06 pm

Raist wrote:
Fiona wrote:Czyli jak rozumiem wysylac im te wiadomosci z uporem godnym lepszej sprawy?

To nie jest zgodne z duchem gry. Mozesz komus o tym wspomniec, ale pamietaj zeby nie robic tego kilka razy. Nikt nie lubi w grze komunikatow OCC. Na forum byla dyskusja o usmieszkach, proponuje sie z nia zapoznac :)

Kilka nie, raz tylko.
I nie przy jednorazowym wypadku tylko gdy ktos nigdy nie pisze *usmiecha sie* tylko robi :)
Wiem, ze nikt nie lubi komunikatow, ale tak sobie mysle ze jesli ten gracz nie wie o usmieszkach i sie dowie to dobrze dla gry jednak i dla innych graczy ktorzy beda sie spotykac z jego postacia.
A jak ktos bedzie jednak uporczywie uzywal usmieszkow to sie nie zamierzam klocic przeciez, jego sprawa.

O. Tadeusz Rydzyk.
Raist

Postby Raist » Mon Mar 20, 2006 1:06 pm

Agent 0007 wrote:Wysyłaj... a jak nie poskutkóje to ostżem takiego! :twisted: :twisted:

Tylko jakiś wiarygodny powód trzeba znaleźć... zeby NZ nie łamać. Np... krzywe spojrzenie. Moje postacie specjalizują się w znajdywaniu głupich powodow, by kogoś walnąć :wink:

Zasypywanie ludzi komunikatami OCC doprowadzi do wyslania ostrzezenia przez PD :)
Wariat...
Fiona

Postby Fiona » Mon Mar 20, 2006 1:15 pm

Raist wrote:Zasypywanie ludzi komunikatami OCC doprowadzi do wyslania ostrzezenia przez PD :)

Od razu zasypywanie...
No ale skad sie maja dowiedziec ze nie powinni tego robic skoro nikt im nie powie a nie maja ochoty zajrzec na forum?

O. Tadeusz Rydzyk.
Raist

Postby Raist » Mon Mar 20, 2006 1:18 pm

Fiona wrote:
Raist wrote:Zasypywanie ludzi komunikatami OCC doprowadzi do wyslania ostrzezenia przez PD :)

Od razu zasypywanie...
No ale skad sie maja dowiedziec ze nie powinni tego robic skoro nikt im nie powie a nie maja ochoty zajrzec na forum?

Ale to nigdzie nie jest zakazane, ani do końca niemile widziane. http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=7646. Przeczytaj ten temat, dopisz ew. uwagi :)
Wariat...
Fiona

Postby Fiona » Mon Mar 20, 2006 1:21 pm

Aha.
Zaprzestane wiec tego niecnego procederu * ciezko wzdycha *

O. Tadeusz Rydzyk.
Gyc

Postby Gyc » Mon Mar 20, 2006 6:35 pm

Witam wszystkich serdecznie,

Zacząłem grać... :wink: Pzeglądam forum i czytam ile się da tylko ale jest tego od groma :shock: dlatego mam kilka pytań, na które mam nadzieję odpowiecie i za które nikt mi nie nawrzuca :roll: , bo pewnie były setki razy. Do rzeczy:

1. Czas w grze. Jakoś nie rozumiem do końca. Stoi, że dzień ma 8h, godzina 36min. Wziałem się za projekt, wpisałem tak, by było na 2 dni pracy. Myślałem, że zgodnie z powyższym po 9,6h czasu rzeczywistego będzie 100% (16h x 36/60), a tak nie jest :roll: Mam 50% dzisiaj czyli widzę, że czas leci równo z rzeczywistym? Jak to policzyć? :shock: :roll:

2. Kolejna sprawa to znowu czas ;-) Zbieram jabłka i dałem 200g. Będę to zbierał właśnie 2 dni, a to w rzeczywistości może jedno jabłko tyle waży :-) Żeby nie było, że tyle zbieram czegoś tam, a zjem to w 1h :-) Ponownie - jak to się ma w grze do rzeczywistości?

3. No i ciągle ten czas. Czy świat Cantr będzie kiedyś "zresetowany" Podejrzewam, że zaczyna się od początku jako człowiek pierwotny gdzie nic nie ma i wynalezienie maczugi to wyzwanie. Niestety mnie to ominęło z tego co widzę :-(. Co będzie kiedyś gdy ktoś się urodzi jak będą wszyscy latać w kosmos? ;-) Nie zazna nigdy radości pobiegania nago z łukiem w ręku za dziką zwierzyna :wink:

Pozdrawiam,
Gyc.
Gnom

Postby Gnom » Mon Mar 20, 2006 6:52 pm

Gyc wrote:1. Czas w grze. Jakoś nie rozumiem do końca. Stoi, że dzień ma 8h, godzina 36min. Wziałem się za projekt, wpisałem tak, by było na 2 dni pracy. Myślałem, że zgodnie z powyższym po 9,6h czasu rzeczywistego będzie 100% (16h x 36/60), a tak nie jest :roll: Mam 50% dzisiaj czyli widzę, że czas leci równo z rzeczywistym? Jak to policzyć? :shock: :roll:

1 godzina Cantryjska, to 3 Nasze.

1 minuta Cantryjska, to 5 Naszych.

Jeden dzien Cantryjski, to jeden Nasz. ;)

Gyc wrote:2. Kolejna sprawa to znowu czas ;-) Zbieram jabłka i dałem 200g. Będę to zbierał właśnie 2 dni, a to w rzeczywistości może jedno jabłko tyle waży :-) Żeby nie było, że tyle zbieram czegoś tam, a zjem to w 1h :-) Ponownie - jak to się ma w grze do rzeczywistości?

Nijak. Takich rzeczy bym sie nie czepial akurat. W Cantr wszystkow azy mniej po prostu i tyle. Moze jest tam slabsza grawitacja?

Gyc wrote:3. No i ciągle ten czas. Czy świat Cantr będzie kiedyś "zresetowany" Podejrzewam, że zaczyna się od początku jako człowiek pierwotny gdzie nic nie ma i wynalezienie maczugi to wyzwanie. Niestety mnie to ominęło z tego co widzę :-(. Co będzie kiedyś gdy ktoś się urodzi jak będą wszyscy latać w kosmos? ;-) Nie zazna nigdy radości pobiegania nago z łukiem w ręku za dziką zwierzyna :wink:

Zazna. Moze sie urodzic w biednym i malutkim miejscu gdzie nic nie ma. Albo do takiego polynac. A swiat Cantra jest dziwny, sa samochody i radia, ale nie ma bardziej zaawansowanej broni niz sredniowieczna. Przyklady mozna by mnozyc. Wiec odpowied zbrzmi - nie, nie zostanie zresetowany.

I witam nowego gracza. :)

Return to “Ogólne dyskusje”