Jakie zdolnosci?
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Bandito
- WojD
- Bandito
-
- in vitro...
-
- WojD
- Rusalka
Mnie interesuje fakt, czy umiejetnosci rozwijaja sie liniowo... Bo nie powinny. Z własnego doświadczenia wiem, że jak się coś robi pierwszy raz to zawsze idzie koszmarnie, ale nauka do pewnego poziomu idzie bardzo szybko, później niesamowicie zwalnia i zwalnia, i rozwijanie się w fachu, który się już zna jest bardzo powolne. Powinno być tak, że w miarę szybko (nawet wręcz parę dni) powinno się przeskakiwać z 'niezreczny' na 'amatorski', z 'amatorski' na przecietny to z rok, a kolejny poziom to juz ze 3-4 a potem 10, takze aby byc ekspertem startujac od zera potrzebaby ze 30 lat. Pod warunkiem ze sie jedna rzecz robi. No i wieksze roznice pomiedzy ekspert a niezreczny. Dla przykładu - wykonywanie prostej czynności np. na taśmie zajmuje nowemu pracownikowi np. 20 sekund, drugiego dnia zejdzie on juz do 15, po tygodniu moze dojdzie do 10, a zeby robic to w 5 sekund to trzeba pół roku praktyki.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- Fiona
Mnie sie cos nie zgadza z umiejetnosciami...
W wiki jest ze umiejetnosc "lesnictwo" obejmuje zbieranie drewna i owocow rosnacych na drzewach, logiczne.
Moja postac jednak zbiera orzechy mistrzowsko a drewno amatorsko.
Gdzie popelnilam blad w rozumowaniu
W wiki jest ze umiejetnosc "lesnictwo" obejmuje zbieranie drewna i owocow rosnacych na drzewach, logiczne.
Moja postac jednak zbiera orzechy mistrzowsko a drewno amatorsko.
Gdzie popelnilam blad w rozumowaniu

Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.
O. Tadeusz Rydzyk.
O. Tadeusz Rydzyk.
- KilDar
- Fiona
KilDar wrote:Wiki piszą gracze ze swoich doświadczeń... czasem coś się nie zgadza, ale każdy zarejestrowany może zedytować...
część danych też była pisana dawno i nie zawsze uwzględniane są zmiany które zachodziły przez ten czas
Jakos tak nie mam odwagi

A mzoe orzechy naleza do zbieractwa, ktos wie?
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.
O. Tadeusz Rydzyk.
O. Tadeusz Rydzyk.
- KilDar
orzechy chyba sie 'collect' o ile mnie pamięć nie myli... ale nie mam jak teraz tego sprawdzić bezpośrednio
//edit: ale trzeba wziąć pod uwagę że na przykład 'farming' jedzenia typu: szpinak, marchewka, nie równa się 'farming' winogron... za to pomidorów już tak... więc trudno do końca definicję znaleźć...
WojD jak to jest z tym rozróżnianiem czynności...

//edit: ale trzeba wziąć pod uwagę że na przykład 'farming' jedzenia typu: szpinak, marchewka, nie równa się 'farming' winogron... za to pomidorów już tak... więc trudno do końca definicję znaleźć...
WojD jak to jest z tym rozróżnianiem czynności...
Last edited by KilDar on Sat Mar 25, 2006 3:44 pm, edited 1 time in total.
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
- Fiona
- KilDar
być może zbieractwo, bo to samo tyczy ziół, wodorostów... z tym, że orzechy wysoko i laską się je strąca najlepiej, a zioła nożyczkami zdaje się tuż przy ziemi
więc według narzędzia też sie tego nie rozróżnia...
do pomidorów i winogron używa sie takiego samego noża na przykład a to dwie różne umiejętności...

więc według narzędzia też sie tego nie rozróżnia...
do pomidorów i winogron używa sie takiego samego noża na przykład a to dwie różne umiejętności...
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
- Fiona
KilDar wrote:być może zbieractwo, bo to samo tyczy ziół,
Ziola sa w wiki spakowane razem z kwiatami do ogrodnictwa

Ps. Ja sie nie czepiam, ja desperacko probuje zrozumiec zasady rzadzace umiejetnosciami

O. Tadeusz Rydzyk.
O. Tadeusz Rydzyk.