Donos;)
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Fiona
-
- NiKnight
A ja o mało co za parę dni miałbym trzy postacie w jednym miejscu, mam nadzieję, że będą co najwyżej dwie.
Ale najśmieszniejsze jest to, że całą sytuację rozpoznałem praktycznie parę dni temu. Jedną z postaci chyba będę musiał dodatkowo wysłać do pomocy w jakimś domu, tak na wszelki wypadek
Fiono, kiedyś była jedna wyspa i praktycznie nie było tygodnia gdy jedna postać mijała drugą, więc nie przejmuj się. Jak dobrze będziesz grać to nawet nie musisz się bać mając pięć postaci w jednym miejscu.. chociaż nie polecam
Ale najśmieszniejsze jest to, że całą sytuację rozpoznałem praktycznie parę dni temu. Jedną z postaci chyba będę musiał dodatkowo wysłać do pomocy w jakimś domu, tak na wszelki wypadek

Fiono, kiedyś była jedna wyspa i praktycznie nie było tygodnia gdy jedna postać mijała drugą, więc nie przejmuj się. Jak dobrze będziesz grać to nawet nie musisz się bać mając pięć postaci w jednym miejscu.. chociaż nie polecam

Ni Ni Ni Ni!
- PRUT
- Fiona
NiKnight wrote:Fiono, kiedyś była jedna wyspa i praktycznie nie było tygodnia gdy jedna postać mijała drugą, więc nie przejmuj się. Jak dobrze będziesz grać to nawet nie musisz się bać mając pięć postaci w jednym miejscu.. chociaż nie polecam
Ale ja tak chcialam zobaczyc swiat nieznany i piekny * chlipie w rekaw *
cenzura
Last edited by Fiona on Mon Mar 20, 2006 1:16 pm, edited 1 time in total.
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.
O. Tadeusz Rydzyk.
O. Tadeusz Rydzyk.
- Matix
- Mapokl
-
To ja mam podobny problem - moje trzy postacie podruzuja statkami z trzema roznymi 'ekipami', ale glosami wiekszosci WSZYSCY (tzn. wszystkie grupy) ustalili ten sam cel podrozy
I teraz juz i tak w jednej lokacji dwie postacie, a trzecia jest tuz obok. Ale poki co celowo opozniam wyplyniecie trzeciej zalogi, zeby pierwsza zdarzyla sie ulotnic z miejsca docelowego
Nie ma to jak element rozgrywki polegajacy wylacznie na unikaniu lamiania NZ 

-
Hehe
Według co bardziej rygorystycznych interpretacji NZ juz ją złamałaś - wspomniałaś o zdarzeniu przed upływem 4 dni.
Niestety - i jest to dobre - musisz znaleźć sposób na to, aby zgodnie z logiką postaci Twojej, lub Twojej siostry opóścić tą lokację. A do tego czasu unikać kontaktów...
Tak to działa
a w przypadku gdyby wam nie szło - Private message do wojda lub marola o usunięcie postaci i zacząć od nowa.

Według co bardziej rygorystycznych interpretacji NZ juz ją złamałaś - wspomniałaś o zdarzeniu przed upływem 4 dni.
Niestety - i jest to dobre - musisz znaleźć sposób na to, aby zgodnie z logiką postaci Twojej, lub Twojej siostry opóścić tą lokację. A do tego czasu unikać kontaktów...
Tak to działa

a w przypadku gdyby wam nie szło - Private message do wojda lub marola o usunięcie postaci i zacząć od nowa.
- Fiona
Gender wrote:Hehe
Oj tam

Gender wrote:Niestety - i jest to dobre - musisz znaleźć sposób na to, aby zgodnie z logiką postaci Twojej, lub Twojej siostry opóścić tą lokację. A do tego czasu unikać kontaktów...
Tak to działa![]()
Wiem, wiem jak to dziala,
cenzura
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.
O. Tadeusz Rydzyk.
O. Tadeusz Rydzyk.
- Marcia
-
Powiem Ci, ze dyskusje tutaj byly dlugie.. i zaciete. Ja za bardzo nie chce sie wypowiadac, bo nie mam na tyle duzej wiedzy o Cantr. Ale wiem kto wie i gdzie to napisal:
http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=7526
Wojd, mam nadzieje, ze sie nieobrazisz ze posilkuje sie Twoim postem?

http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=7526
Wojd, mam nadzieje, ze sie nieobrazisz ze posilkuje sie Twoim postem?

- WojD
Nie, nie obrażę się
Po to tamten wątek jest, by do niegop odsyłać.
Muszę zresztą przeczytac to jeszcze raz i być moze wprowadzić modyfikacje - to pisane było nim jeszcze zaproszono mnie do PD.
To jest jeden z najtrudniejszych do przełknięcia dla wszystkich zapisów. Nie da się jednak (a) skutecznie kontrolować gry ani też - (b) uczciwie grać - jeśli nie będzie się pilnowac tego właśnie punktu.
ad a) Kazdorazowe analizowanie sytuacji, gdy dwie postaci jednego gracza współpracują, pod kątem uczciwości, bezstronności, wpływu na fabułę itd. jest praktycznie niewykonalne. Nie oszukujmy się, jeśli Mistrz Gry wyrazi zgodę na takie działania, to PD musiałoby liczyć 10% ogólnej liczby POSTACI, by skutecznie działać.
ad b) z doświadczenia własnego i innych wiem, że gdy ma sie w jednym miejscu więcej postaci gra się bardzo trudno - trzeba pamiętać, co kazda postać wie, od kogo i co może zrobić a czego nie... Łatwo o pomyłki. Łatwo o wpadki.
I jeszcze uwaga na temat tytułu - słowo donos jest w naszej kulturze postrzegane negatywnie, dla wielu tożsame jest z kapusiem, zdrajcą...
To nie tak. Informujcie PD o naruszeniach. Jeśli ktoś dopuszcza się złamania zasad to oszukuje Was!
Nie PD - ale innych graczy. Naruszanie NZ nie jest walką z systemem - bo tu nie ma systemu - tylko społeczeństwo tworzone przez postaci wielu graczy - i to społeczeństwo jest oszukiwane...

Muszę zresztą przeczytac to jeszcze raz i być moze wprowadzić modyfikacje - to pisane było nim jeszcze zaproszono mnie do PD.
Code: Select all
Nie zmienia to jednak faktu, że postaci jednego gracza powinny za wszelką cenę dążyć do ograniczenia bezpośredniego kontaktu, wymiany przedmiotów, surowców i notatek, wspólnych wypowiedzi w tej samej sprawie, uczestniczenia w tych samych projektach czy współdziałania w tym samym celu. Najwyższa Zasada ma w takiej sytuacji znaczenie nadrzędne na fabułą gry i celami poszczególnych postaci.
To jest jeden z najtrudniejszych do przełknięcia dla wszystkich zapisów. Nie da się jednak (a) skutecznie kontrolować gry ani też - (b) uczciwie grać - jeśli nie będzie się pilnowac tego właśnie punktu.
ad a) Kazdorazowe analizowanie sytuacji, gdy dwie postaci jednego gracza współpracują, pod kątem uczciwości, bezstronności, wpływu na fabułę itd. jest praktycznie niewykonalne. Nie oszukujmy się, jeśli Mistrz Gry wyrazi zgodę na takie działania, to PD musiałoby liczyć 10% ogólnej liczby POSTACI, by skutecznie działać.
ad b) z doświadczenia własnego i innych wiem, że gdy ma sie w jednym miejscu więcej postaci gra się bardzo trudno - trzeba pamiętać, co kazda postać wie, od kogo i co może zrobić a czego nie... Łatwo o pomyłki. Łatwo o wpadki.
I jeszcze uwaga na temat tytułu - słowo donos jest w naszej kulturze postrzegane negatywnie, dla wielu tożsame jest z kapusiem, zdrajcą...
To nie tak. Informujcie PD o naruszeniach. Jeśli ktoś dopuszcza się złamania zasad to oszukuje Was!
Nie PD - ale innych graczy. Naruszanie NZ nie jest walką z systemem - bo tu nie ma systemu - tylko społeczeństwo tworzone przez postaci wielu graczy - i to społeczeństwo jest oszukiwane...
==============
- Fiona
wojd wrote:I jeszcze uwaga na temat tytułu - słowo donos jest w naszej kulturze postrzegane negatywnie, dla wielu tożsame jest z kapusiem, zdrajcą...
W sprawie tytulu, to byl "donos" na mnie zlozony przeze mnie, stad usmieszek

O. Tadeusz Rydzyk.
O. Tadeusz Rydzyk.