Malo smieszne cytaty/zdarzenia/itd

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Gnom

Malo smieszne cytaty/zdarzenia/itd

Postby Gnom » Wed Mar 15, 2006 7:28 pm

1471-1.0: dwudziestoletni mezczyzna mówi: "czy moglbym znalezc jakas stajenke jako schronienie.??"

1471-1.0: dwudziestoletni mezczyzna mówi: "witam was moi drodzy.jestem jezus chrystus.przybywam z nazaretu."

A umieszczam to tutaj ku przestrodze. Bo nie jest to ani troche smieszne. Albo czysta glupota, albo nedzna prowokacja. Sam jestem ateista, ale tym czuje sie zniesmaczony. Shame on you, graczu ktory to zrobiles!!
PRUT

Postby PRUT » Wed Mar 15, 2006 7:58 pm

dlaczego?
nawet zabawne :wink:
tak jak karykatury pewnego proroka
Regis

Postby Regis » Wed Mar 15, 2006 8:01 pm

E tam :) Mi takie zachowanie wisi - nie robi na mnie wrazenia negatywnego, bo jestem ateista, ale pozytywnego tez nie, bo jak by nie patrzyc, to jest to OOC :lol:

:wink:
Fiona

Postby Fiona » Wed Mar 15, 2006 8:03 pm

Gnom wrote:1471-1.0: dwudziestoletni mezczyzna mówi: "czy moglbym znalezc jakas stajenke jako schronienie.??"

1471-1.0: dwudziestoletni mezczyzna mówi: "witam was moi drodzy.jestem jezus chrystus.przybywam z nazaretu."

A umieszczam to tutaj ku przestrodze. Bo nie jest to ani troche smieszne. Albo czysta glupota, albo nedzna prowokacja. Sam jestem ateista, ale tym czuje sie zniesmaczony. Shame on you, graczu ktory to zrobiles!!

Jako ateistka nie czuje sie zgorszona ani zniesmaczona :oops:
Pewnie jestem niewrazliwa :(
Tych karykatur wspomnianych tez nie widzialam bo na wsi bylam bez cywilizacji akurat, ale tez w glowe zachodzilo o co tym wszystkim ludziom moze chodzic :roll:
Bo chyba potrafie sobie wyobrazic ze bylabym wierzaca ale nie potrafie zeby takie rzeczy mnie nawet wtedy oburzaly :wink:
Co nie znaczy, ze sama bym tak napisala :!:
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.
O. Tadeusz Rydzyk.
Sierak

Postby Sierak » Wed Mar 15, 2006 8:14 pm

Najdziwniejsze jest to, że to kobieta...
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
Fiona

Postby Fiona » Wed Mar 15, 2006 8:19 pm

Sierak wrote:Najdziwniejsze jest to, że to kobieta...

Co kobieta? Gdzie kobieta? Mi?
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i zniszczenie Kościoła.

O. Tadeusz Rydzyk.
Gnom

Postby Gnom » Wed Mar 15, 2006 8:19 pm

PRUT wrote:dlaczego?
nawet zabawne :wink:
tak jak karykatury pewnego proroka

A to akurat nie bylo zabawne. Bylo obraza uczuc religijnych. Jakiekolwiek wizerunki Mahometa sa w Islamie zabronione.
Susel

Postby Susel » Wed Mar 15, 2006 8:23 pm

Ale nam sie tu Ateistów namnozyło... :lol: (Żeby nie było - nic nie mam do Ateistów)

A co do tego "gracza", to trochę to mnie obraża... (Coprawda nie modlę się, nie chodze do koscioła, w sumie w ogóle nie "praktykuję", (Nie słucham także "Radia Maryja" nie glądam telewizji "Trwam" ani nie głosowałem (a raczej nie zagłosowałbym, bo nie mam prawa głosu) na Kaczora :D ) ale wierzę...)
Ale bardziej według mnie to godzi w osobę która te słowa wypowiedziała, ponieważ wskazuje to na kompletny brak szacunku dla innych, totalną ignorancję, i jakby tego nie ująć, przepraszam za wyrażenie, totalny debilizm...

Gnom wrote:A to akurat nie bylo zabawne. Bylo obraza uczuc religijnych. Jakiekolwiek wizerunki Mahometa sa w Islamie zabronione.

Raczej jakiekolwiek wizerunki ludzi i chyba w ogóle istot zywych...
WojD

Postby WojD » Wed Mar 15, 2006 8:32 pm

Zaraz będziemy mieli awanture ;)

Owszem, wizerunki są żywych istot w Islamie zakazane - choć różnie do tego się podchodzi w różnych odłamach. Karykatury proroka w szczególności. Także kpiny z proroka czy Allaha sa dla Islamu zbrodnią.

Chrześcijaństwo jest pod tym względem mniej rygorystyczne - a katolicyzm, który w kwestii wizerunków dawno przekroczył granice bałwochwalstwa, w szczególności. Co do żartów - to już kwestia dobrego smaku. Niektóre dowcipy o Chrystusie są tylko głupie, inne brzydkie - a jeszcze inne - pouczające w swej śmieszności...

Inne wielkie religie wizerunki czy satyrę traktują normalnie - aczkolwiek nikt nie lubi by szargać jego świętości.

No i co z tego? Ano w RL mamy zamachy, setki ofiar, polityczne i religijne kłótnie. I opinia publiczna ma słuszne pretensje, że to nie jest właściwa metoda...

A w Cantr możemy zareagowac prosto - pobić lub zabić postac, która nam przeszkadza. Szabla, topór czy młot służą do porządkowania świata i odrzucania gnoju. Po to także są...

ALe pamiętajcie - Wasze postaci nie znają Jezusa Chrystusa, nie wiedzą co to Nazaret - mogą ewentualnie domyślać się znaczenia stajenki... Żeby wszystko było zgodnie z zasadmi - znajdzcie inny powód. Na przykład krzywy uśmiech lub brak odpowiedzi przez minutę...
==============
Sierak

Postby Sierak » Wed Mar 15, 2006 8:42 pm

Fiona wrote:

No ten...ta postać.
Fiona

Postby Fiona » Wed Mar 15, 2006 8:46 pm

Sierak wrote:
Fiona wrote:

No ten...ta postać.

Aha.
Ale co w tym dziwnego?
Ze kobieta zartuje w ten sposob?
Niesmaczne moga byc obie pcie :wink:
Ale przeciez napisane bylo ze dwudziestoletni mezczyzna?
Siem zgubilam :oops:

O. Tadeusz Rydzyk.
Gnom

Postby Gnom » Wed Mar 15, 2006 8:48 pm

Fiona wrote:Ale przeciez napisane bylo ze dwudziestoletni mezczyzna?

Tak, 'dwudziestoletni mezczyzna' wpisywalem recznie, moglem nie zwrocic uwagi, ze to kobieta...
Fiona

Postby Fiona » Wed Mar 15, 2006 8:50 pm

Gnom wrote:

Tak, 'dwudziestoletni mezczyzna' wpisywalem recznie, moglem nie zwrocic uwagi, ze to kobieta...

Teraz juz rozumie :D

O. Tadeusz Rydzyk.
Sierak

Postby Sierak » Wed Mar 15, 2006 8:51 pm

Gnom wrote:

Zdecydowanie to ona...
Susel

Postby Susel » Wed Mar 15, 2006 8:52 pm

Ładnie żeście namotali... :D

Return to “Ogólne dyskusje”