Totalne przypomnienie

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Czy jestes za tym, by serwerowe nazwy lokacji powrocily?

Tak
17
31%
Nie
35
65%
Wszystko mi jedno
2
4%

Total votes: 54
Gnom

Totalne przypomnienie

Postby Gnom » Tue Mar 14, 2006 11:18 pm

No wlasnie... Moim zdaniem amnezja nazw lokacji byla bledem i nie miala wiekszego sensu. Moze czas to odwrocic i "przypomniec" wszystkim postaciom jak sie nazywaja lokacje, w ktorych sa?

Niektore plusy tego rozwiazania:

- mapy ponownie beda mialy wiekszy sens (zwlaszcza na nowych terenach)

- zniknie problem nazywania nowych miejsc

W tym wypadku warto moim zdaniem poswiecic realnosc gry na rzecz grywalnosci...
Raist

Postby Raist » Tue Mar 14, 2006 11:24 pm

Nazywanie lokacji po swojemu bardzo urozmaica gre. Mapy sa tak samo uzyteczne jak kiedys. Czasem brakuje nazw, ale obawiam sie ze ten proces jest nieodwracalny.
Wariat...
Gnom

Postby Gnom » Tue Mar 14, 2006 11:29 pm

Urozmaice, ale i przed "amnezja" lokacje byly nazywane przez mieszkancow. Czesc w kazdym razie.

A masz jakies postacie na nowych wyspach, gdzie nazwy lokacji (prawdziwych) nei ma nigdzi epoza serwerem? Tam mapy sa prawie calkiem bezuzyteczne. Jeden maly blad i "swojej" lokacji sie nie odnajdzie nigdy.

Nie wiem czy jest nieodwracalny. Nie sadze. Wojd?
Scorup

Postby Scorup » Tue Mar 14, 2006 11:30 pm

No nie wiem... na nowych wyspach powstał trend nazywania terenów nazwami typu "Lokacja 1", "Wybrzeże 4" itp.
Pamiętajcie, że wbrew pozorom ciężko wymyślić ciekawą i co najważniejsze - niepowtarzalną nazwę miejscowości... a stare nazwy wcale nie były złe ;)

Pozdrawiam
Gnom

Postby Gnom » Tue Mar 14, 2006 11:32 pm

Scorup - to oznacza, ze jestes za czy przeciw? :)
Raist

Postby Raist » Tue Mar 14, 2006 11:39 pm

Dla moich postaci liczy sie sama mapa a nie nazwy ... byle widnialy na niej kropki i surowce :-) A i jedna robi mape i sprawia jej duza frajde nazywanie lokacji. Niektore nawet pokrywaja się z nazwami innych postaci :)
Wariat...
Rusalka

Postby Rusalka » Tue Mar 14, 2006 11:49 pm

Nie lubię starych nazw, a tym bardziej jak jakaś osada przejmuję starą nazwę z mapy i ogłasza ją oficjalnie jako swoją. Trzeba po prostu poczekać na nowe mapy. A to już nie moja wina, że ktoś się zabiera za kartografię, a za grosz nie ma wyobraźni. Wstydźcie się!!!
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Gnom

Postby Gnom » Tue Mar 14, 2006 11:51 pm

No tak, bo jak kazdy by nazywal lokacje po swojemu, to byloby cudownie? Jak dla mnei powstalby jeszcze wiekszy harmider...

A ja stare nazwy lubie bardziej i generalnie jestem zwolennikiem zachowywania ich. Coz, o gustach sie nie dyskutuje. :)
Rusalka

Postby Rusalka » Wed Mar 15, 2006 12:01 am

W każdym razie na dzień dzisiejszy, kto lubi stare nazwy to może je sobie wpisać. Gdyby je przywrócić, to wyboru by nie było.
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Gnom

Postby Gnom » Wed Mar 15, 2006 12:03 am

Bylby, mozna by sobie bylo wpisac nowe... :)

A poza tym, nie sa znane oryginalne nazwy sporej czesci lokacji...
Last edited by Gnom on Wed Mar 15, 2006 12:07 am, edited 1 time in total.
Yossarian

Postby Yossarian » Wed Mar 15, 2006 12:05 am

Rusalka wrote:W każdym razie na dzień dzisiejszy, kto lubi stare nazwy to może je sobie wpisać. Gdyby je przywrócić, to wyboru by nie było.

Nie? W tym rzecz, że byłby większy wybór - albo nazwa stara (zauważ, że są miejsca na świecie wciąż nienazwane) albo coś nowego.
Everything I build I destroy
Everything I love always hurts
Everything I hate I'd rather love
Everything I am is everything I'm not
Rusalka

Postby Rusalka » Wed Mar 15, 2006 12:08 am

Fakt. Śpiący już jestem bo to moja 34 godzina na nogach. Zdecydowanie nie powinienem na forach siedzieć niewyspany. Mój błąd. :D
Raist

Postby Raist » Wed Mar 15, 2006 12:08 am

Zauwazcie ze na niezamieszkalych terenach nazwy nie odgrywaja duzej roli. Na duzych terenach o duzym zageszczeniu postaci nazwy przyjmuja sie jednolicie i tak ma to wlasnie dzialac. Zakaldajcie osady to nie bedzie problemu z nazwami :)
Wariat...
Rusalka

Postby Rusalka » Wed Mar 15, 2006 12:17 am

W zasadzie mogłyby być wpisane jako domyślne. Nie mają w końcu żadnej wartości informacyjnej a przynajmniej nie będzie trzeba się bawić, żeby sprawdzić czy bandyta poszedł do:
a) unnamed location
b) unnamed location
c) unnamed location

Z jednym tylkop zastrzerzeniem - dobrze by było aby te nazwy były na maxa suche i niefajne, albo niewymawialne wręcz - chodzi mi o to aby ludzie wymyślali na ich miejsca lepsze.

To juz definitywnie ostatni mój post dziś :)
NiKnight

Postby NiKnight » Wed Mar 15, 2006 1:05 am

Lepiej żeby było tak jak jest, chociaż sam nazywam swoimi postaciami niektóre osady: 1, 2, 3 lub kamien wegiel szpinak itp. Ale tylko na czas tworzenia mapy, później po prostu wymyśle nazwy patrząc z wyższego poziomu na osady.

Stare nazwy podobały mi się, nie wszystkie ale większość, przydała by się możliwość ich "odzyskania" ale chyba najlepiej tak jak to zaproponowal Marol: dać znać i powie jak osada się nazywała przed amnezją :)
Ni Ni Ni Ni!

Return to “Sugestie”