Totalne przypomnienie
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- Gnom
Totalne przypomnienie
No wlasnie... Moim zdaniem amnezja nazw lokacji byla bledem i nie miala wiekszego sensu. Moze czas to odwrocic i "przypomniec" wszystkim postaciom jak sie nazywaja lokacje, w ktorych sa?
Niektore plusy tego rozwiazania:
- mapy ponownie beda mialy wiekszy sens (zwlaszcza na nowych terenach)
- zniknie problem nazywania nowych miejsc
W tym wypadku warto moim zdaniem poswiecic realnosc gry na rzecz grywalnosci...
Niektore plusy tego rozwiazania:
- mapy ponownie beda mialy wiekszy sens (zwlaszcza na nowych terenach)
- zniknie problem nazywania nowych miejsc
W tym wypadku warto moim zdaniem poswiecic realnosc gry na rzecz grywalnosci...
- Raist
- Gnom
Urozmaice, ale i przed "amnezja" lokacje byly nazywane przez mieszkancow. Czesc w kazdym razie.
A masz jakies postacie na nowych wyspach, gdzie nazwy lokacji (prawdziwych) nei ma nigdzi epoza serwerem? Tam mapy sa prawie calkiem bezuzyteczne. Jeden maly blad i "swojej" lokacji sie nie odnajdzie nigdy.
Nie wiem czy jest nieodwracalny. Nie sadze. Wojd?
A masz jakies postacie na nowych wyspach, gdzie nazwy lokacji (prawdziwych) nei ma nigdzi epoza serwerem? Tam mapy sa prawie calkiem bezuzyteczne. Jeden maly blad i "swojej" lokacji sie nie odnajdzie nigdy.
Nie wiem czy jest nieodwracalny. Nie sadze. Wojd?
- Scorup
- Gnom
- Raist
- Rusalka
Nie lubię starych nazw, a tym bardziej jak jakaś osada przejmuję starą nazwę z mapy i ogłasza ją oficjalnie jako swoją. Trzeba po prostu poczekać na nowe mapy. A to już nie moja wina, że ktoś się zabiera za kartografię, a za grosz nie ma wyobraźni. Wstydźcie się!!!
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- Gnom
- Rusalka
- Yossarian
Rusalka wrote:W każdym razie na dzień dzisiejszy, kto lubi stare nazwy to może je sobie wpisać. Gdyby je przywrócić, to wyboru by nie było.
Nie? W tym rzecz, że byłby większy wybór - albo nazwa stara (zauważ, że są miejsca na świecie wciąż nienazwane) albo coś nowego.
Everything I build I destroy
Everything I love always hurts
Everything I hate I'd rather love
Everything I am is everything I'm not
Everything I love always hurts
Everything I hate I'd rather love
Everything I am is everything I'm not
- Rusalka
- Raist
- Rusalka
W zasadzie mogłyby być wpisane jako domyślne. Nie mają w końcu żadnej wartości informacyjnej a przynajmniej nie będzie trzeba się bawić, żeby sprawdzić czy bandyta poszedł do:
a) unnamed location
b) unnamed location
c) unnamed location
Z jednym tylkop zastrzerzeniem - dobrze by było aby te nazwy były na maxa suche i niefajne, albo niewymawialne wręcz - chodzi mi o to aby ludzie wymyślali na ich miejsca lepsze.
To juz definitywnie ostatni mój post dziś
a) unnamed location
b) unnamed location
c) unnamed location
Z jednym tylkop zastrzerzeniem - dobrze by było aby te nazwy były na maxa suche i niefajne, albo niewymawialne wręcz - chodzi mi o to aby ludzie wymyślali na ich miejsca lepsze.
To juz definitywnie ostatni mój post dziś
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
- NiKnight
Lepiej żeby było tak jak jest, chociaż sam nazywam swoimi postaciami niektóre osady: 1, 2, 3 lub kamien wegiel szpinak itp. Ale tylko na czas tworzenia mapy, później po prostu wymyśle nazwy patrząc z wyższego poziomu na osady.
Stare nazwy podobały mi się, nie wszystkie ale większość, przydała by się możliwość ich "odzyskania" ale chyba najlepiej tak jak to zaproponowal Marol: dać znać i powie jak osada się nazywała przed amnezją
Stare nazwy podobały mi się, nie wszystkie ale większość, przydała by się możliwość ich "odzyskania" ale chyba najlepiej tak jak to zaproponowal Marol: dać znać i powie jak osada się nazywała przed amnezją
Ni Ni Ni Ni!