2000

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

rc

Postby rc » Mon Mar 06, 2006 1:05 pm

Jakby reklamy byly tylko na forach RPG to pewnie nigdy bym tu nie trafil. Z tego tez powodu jestem zdecydowanie przeciwko ograniczaniu reklamy tyko do miejsc zwiazanych z grami (a grami RPG w szczegolnosci)
Sierak

Postby Sierak » Mon Mar 06, 2006 1:09 pm

Najlepsze w tym forum jest to, że jest tam przewaga kobiet. Na razie tylko 2 odpowiedzi, jak nic się nie trafi, to sam coś odpiszę, byle tylko w górę, gdy powstanie temat choć z dwiema podstronami to będzie dobrze, tak, jak na sokkerze. To się nazywa taktyka reklamy :twisted: Ale nadzieje spore są, zwłaszcza, gdy wpisuje się ktoś kto ma niewiadomo ile tysięcy postów :)

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=40224 Link dla ciekawych.
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
ushol

Postby ushol » Mon Mar 06, 2006 2:25 pm

Coś link ten nie działa... :/
Image
Image
Federacja RP
Sierak

Postby Sierak » Mon Mar 06, 2006 3:02 pm

ushol wrote:Coś link ten nie działa... :/

Już działa, była jakaś awaria.
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
PRUT

Postby PRUT » Mon Mar 06, 2006 10:28 pm

Potwierdzam. Ostatnio 4 osoby zarejetrowały się z forum o jakże ładnej nazwie - miau, z czego 3 dziewczyny!

Forum dobre jak każde inne :)
belin

Postby belin » Tue Mar 07, 2006 12:07 am

Kurna! Pisanie typu "bzdura" itp. mnie rozwala. I pisanie o tym, ze "starzy PGG'owcy" moga nie pasowac do Cantr rowniez.
Ja po raz n-ty powiem - jestem za reklama nawet w najbardziej absurdalnych miejscach (w sumie tam mozna czasem trafic na perelki) ale zesz do (piiii) nalezy przy tym myslec... a nie z miejsca podawac link i zapraszac.
A niestety wychodzi na to ze mowienie o tym, ze Cantr to nie "zbieranie surowcow itp tylko rozmawianie" jest o kant d potluc bo po prostu wylazi jakas chora walka na ilosc osob zarejestrowanych w strefie jezykowej - a dokladnie taka polityke prowadzi tu pare osob (walka na statystyki jest jak dla mnie najbardziej chorym klimatem forum zwlaszcza, ze przeklada sie na totalne ignoranctwo nowych graczy).

I teraz troszke personalnie - Wojd... jak mi zapodaliscie Cantr to wiesz, ze bylem jak zwykle "sceptyczny specyficznie" (tak bym to okreslil - bo "hmmm... no to musze zalukac" moge tak okreslic :-) ). Ale poswiecilem przynajmniej godzine na rozkminienie o co chodzi, wlazlem na forum i zadalem pare pytan. I taki "nabor" jest w sumie pozytywny (zreszta chyba godzinny wyklad z Cantr - w sumie z calego dluzszego posiedzenia - to jest calkiem dobra podstawa).
A wiekszosc z tych "nowych" nawet nie poswieci 5-ciu minut na sprawdzenie o co chodzi i jak sie w to gra (swoja droga w Cantr interface nie jest zbytnio intuicyjny ;-D ) tylko zaczyna i pozniej sie zaczynaja pojawiac pytania... w grze (dobrze jak w OOC, bo zwykle niestety nie).
Moze jednak w miejscach calkiem nie zwiazanych z RPG czy ogolnie graniem mozna by realizowac taka kampanie odrobine wolniej (wiem, wiem, niektorym tutaj sodowa tak uderza w czache, ze po prostu musza "zadzialac"... szkoda... ale to chyba syndrom "naszych czasow").

A poza tym nie lubie spamerow. O!
PRUT

Postby PRUT » Tue Mar 07, 2006 12:21 am

A ja pamietam czasy gdzie pies z kulawą nogą po drogach nie chodził, miasta miały max jeden budynek, a najwięcej osób w jednym miejscu to chyba 8.
Mimoże gra mnie zaciekawiła po opisie chodziłem sobie sam po świecie i zastanawiałem się: "Chyba zwariowałem że tak gram sam ze sobą"
Przed rezygnacją uchronilo mnie tylko to, że fart chciał, że szybko spotkałem postać, która były mniej więcej tak samo aktywna co ja i zaszła jakaś pierwsza interakcja - coś się zaczeło dziać - zresztą zapytajcie Kevesa - on potwierdzi, żjak kiedyś wiało nudą w polskich rejonach.

Więc nawet jak przyjdzie banda totalnie nie zorientowanych nowych ludzi, którzy nie będą mieli pojęcia o grze - to sama ich liczba i mozliwe interakcje wpłyną na to, że więcej ich zostanie dłużej i wniesie do gry więcej niż gdyby pojawiali się pojedyńczo i powoli. Własnie dlatego warto jak to nazwałeś "spamować" nawet na forach dla miłośników kotów, nawet wśród totalnych ignorantów rpg.

edit: poza tym, co też nie jest bez znaczenia - rózni ludzie to rózne pomysły, poglądy postawy. Cantr to nie gra rpg, tylko symulator społeczeństwa. Wieć nawet jeżeli ktoś całe cantryjskie życie nie splami się wydobyciem czegokolwiek, czy zmajstrowaniem jakiegokolwiek ustrojstwa, nie oznacza wcale że nie będzie waznym i/lub ciekawym elementem społeczności - nawet tej ortodoksyjnej - zbieraczy i rzemieślników.

Zobacz ile waznych (także politycznie) spraw w dziejach Cantr zostało zapoczątkowanych przez niewinne zachowania krótko grających postaci "meteorów" kóre równie szybko jak się pojawiły, znikły.
I to jest własnie to, co jest wazne w Cantr - róznorodność i nieprzewidywalność.
Last edited by PRUT on Tue Mar 07, 2006 12:27 am, edited 1 time in total.
belin

Postby belin » Tue Mar 07, 2006 12:23 am

No coz... jak lubisz w grze wszystko tlumaczyc.... no tak.. ale Ty i tak masz zapasy minut :-)
ushol

Postby ushol » Tue Mar 07, 2006 12:27 am

co do spamowania... hehe... :twisted: ostatnio zaczalem na kanale irca... na serwerze polnet.irc, kanał #gawith... hehe... jak nie dostane jednego kicka to bedzie dobrze... :twisted:

ps. #gawith to kanal dla ludzi zwiazanych z tabaka... a dokladniej z marka Gawith Apricot Snuff
Image

Image

Federacja RP
Yossarian

Postby Yossarian » Tue Mar 07, 2006 12:34 am

Mhm, albo z Gawitą Snuff... ;-)

Ushol - narobiłeś mi ochoty na morelówkę... :-D
To jak? Wciągamy symultanicznie? ;-)
Everything I build I destroy
Everything I love always hurts
Everything I hate I'd rather love
Everything I am is everything I'm not
Sigvald

Postby Sigvald » Tue Mar 07, 2006 12:41 am

Własnie dlatego warto jak to nazwałeś "spamować" nawet na forach dla miłośników kotów, nawet wśród totalnych ignorantów rpg.

Uwielbiam to kocie forum :) Przynajmniej gdy zona mnie opieprzy ze kot dostal lepszy objad od niej to mogę odstresować się i zobaczyc że inni maja większego świra :)

A teraz odwróćcie swoje czarne pudeleczka i przeczytajcie :
"Ten wyrob tytoniowy moze zaszkodzić Twojemu zdrowiu i powoduje uzależnienie."

Miałem od dzisiaj odstawić tabakę, ale mi smaka zrobiliście... :twisted:
ushol

Postby ushol » Tue Mar 07, 2006 12:44 am

he... trudne słowo... czekaj sprawdzę tylko co znaczy...

ok... sprawdziłem... ok... daj znac kiedy... :twisted:
Image

Image

Federacja RP
Yossarian

Postby Yossarian » Tue Mar 07, 2006 12:49 am

Podaj mi numer gadu-gadu i wyślij swoje zdjęcie! ;-D
Everything I build I destroy

Everything I love always hurts

Everything I hate I'd rather love

Everything I am is everything I'm not
ushol

Postby ushol » Tue Mar 07, 2006 12:52 am

Sigvaldzie... nie spodziewałbym się... oj nie... Dzisiaj nowa... Ale proponuję przenieść temat do innego działu :? Co do symultanicznosci zapraszam na kanal podany wczesniej... niezle rozwiazania tam maja.. no i mozna ludzi zwerbowac...
Image

Image

Federacja RP
Fiona

Postby Fiona » Wed Mar 15, 2006 6:35 pm

PRUT wrote:Potwierdzam. Ostatnio 4 osoby zarejetrowały się z forum o jakże ładnej nazwie - miau, z czego 3 dziewczyny!

Forum dobre jak każde inne :)

Wita sie jedna z nich, albo nawet kolejna, bo juz nas chyba 6 jest ktore probuja aktywnie grac 8)
Zamykanie reklamy tylko do forow zwiazanych tematycznie nie jest dobre, tam ludzie sa juz zorientowani o co chodzi, jakie sa gry itd a dla mnie to bylo jak objawienie :wink:
Ale musze powiedziec ze latwo nie bylo i gdyby nie moje macierzyste forum to bym zostawila po sobie tylko smutnego trupka dwudziestoletniej kobiety, bo za nic nie moglam zrozumiec o co chodzi.
Nie zrobilam podstawowych bledow, nie zabilam zwierzecia, nie pytalam w co tu sie gra, nawet nie nakradlam zadnych notatek, tylko stalam i pytalam o wszystko (i mi sprzed nosa futro gwizdneli, bo ja stalam i pytalam czyje to a ktos podszedl i wszystko zebral, a bym miala w sam raz na bikini futrzane :lol: ), a tu sie dowiedzialam, ze to tez zle, bo irytujace :roll:
Troszke wyrozumialosci, panowie :wink:
Nie mozna nigdzie pojsc, na pozor nic zrobic nie mozna, tylko kopac te marchewki (a i to nie zawsze bo trafilam do lokacji bez zarcia) no i co dalej?
A nie jestem specjalnie glupia, tylko po prostu mam zero doswiadczenia, kompletne zero :)
No i tam na forum mi znajomi cokolwiek podpowiedzieli, reszte zrobil moj upor i chociaz jestem raczkujaca, to czuje jak cantr mnie wciaga i czuje ze sie powaznie uzaleznie :oops:
To tyle spostrzezen poczatkujacej cantrowiczki, ale bede sie jeszcze odzywac (i sledzic czy przypadkiem nie kpicie z miau ) :twisted:

Return to “Ogólne dyskusje”