Top ten najbardziej zaludnionych lokacji

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Gnom

Postby Gnom » Mon Feb 27, 2006 3:22 pm

wojd wrote:Raz na miesiąc jest chyba dobrze ;) W lutym już top 10 było...

A moze by tak ja robic co cantryjski rok? :)
nemo49

Postby nemo49 » Mon Feb 27, 2006 3:56 pm

Interesująca jest jeszcze jedna sprawa. Miasta w top 20 to już nie są na ogół zwykłe osady ale często stolice państw składających się z kilku osad. Nie mam informacji o wszystkich większych aglomeracjach ale widzę ,że Cechowice prowadzą politykę decentralizacji - wprowadziły już drugą miejscowośc do top 20. A jak to jest w innych miastach -stolicach?
WojD

Postby WojD » Mon Feb 27, 2006 4:00 pm

To akurat jest absolutnie zgodne z celem wprowadzenia limitów. Żadna rozwinięta osada - czy miasto nie powinna być samowystarczalna ;) Ograniczyć to ma własnie ilość miejsc wydobywczych i skłonić do kolonizacji lub podbojów...

Większość 'stolic' musi tak robić - nikt nie ma wszystkich potrzebnych surowców na miejscu - musi więc zdobyć stabilne ich źródła.
==============
Agnieszka

d

Postby Agnieszka » Sat Mar 04, 2006 4:54 pm

nie przesadzajmy ..

jedno z miejsc ma dwa z trzech potrzebnych surowcow do wypalania zelaza ..

dodatkowo trzeci w promieniu dwoch lokacji ..

nie mowiac o innych surowach strategicznych ..

pozatym i tak uwazam ze nowe wyspy maja lepsze od starych ...
WojD

Postby WojD » Sat Mar 04, 2006 5:05 pm

Surowce są rozmieszczane w zasadzie losowo. Zgadza się - niektóre wyspy mają lepiej - ale niektóre znacznie gorzej niż stare...
==============
Garreth

Re: d

Postby Garreth » Sat Mar 04, 2006 5:21 pm

Agnieszka wrote:nie przesadzajmy ..

jedno z miejsc ma dwa z trzech potrzebnych surowcow do wypalania zelaza ..

dodatkowo trzeci w promieniu dwoch lokacji ..

nie mowiac o innych surowach strategicznych ..

pozatym i tak uwazam ze nowe wyspy maja lepsze od starych ...

jesli myslimy o tym samym miejscu to masz racje, jest ulatwiony wytop zelaza, ale wez po uwage ze tam gdzie sa dwa z trzech potrzebnych surowcow jest limit wydobycia praktycznie rzecz biorac bardzo spowalniajacy rozwoj osady.
Agnieszka

k

Postby Agnieszka » Sat Mar 04, 2006 8:28 pm

nie wiem jaki tam jest limit .... bo tylko jedna z moich postaci byla tam w okolicy ..

ale z limitem tez mozna sobie poradzic w koncu po co sa maszyny prawda?
a teraz doszly jeszce fajniejsze ..

tylko dlaczego wszystko co zle sie na jedna lokacje zwasze zwala .. ;(
kuba

Postby kuba » Sat Mar 04, 2006 10:37 pm

wojd wrote:Surowce są rozmieszczane w zasadzie losowo. Zgadza się - niektóre wyspy mają lepiej - ale niektóre znacznie gorzej niż stare...

nowa wyspa ma lipe z jednym surowcem! nigdzie go nie ma!co strasznie wstrzymuje rozwój! pisze tak tylko żeby sie wyzalić apropos że stare wyspy maja lepiej niż nowe (nowa) chyba nie łamie zasad? chodzi o jeden z podstawowych surowców dlatego mnie to denerwuje
WojD

Postby WojD » Sat Mar 04, 2006 10:59 pm

Nigdzie? Czy daleko?

I jaki surowiec? :) Niektórych nie ma celowo, żeby konieczne były podróże i handel...
==============
belin

Postby belin » Sat Mar 04, 2006 11:02 pm

kuba wrote:nowa wyspa ma lipe z jednym surowcem! nigdzie go nie ma!co strasznie wstrzymuje rozwój! pisze tak tylko żeby sie wyzalić apropos że stare wyspy maja lepiej niż nowe (nowa) chyba nie łamie zasad? chodzi o jeden z podstawowych surowców dlatego mnie to denerwuje

Ojoj... bidaku... a zwiedziles wszystko? A sprawdziles czy nie da sie kupic? Domyslam sie o co Ci chodzi... ale to jak widac po wielu postaciach na tej wyspie nie jest problem (no moze poza jedna co dosyc niefortunnie sie nazywa ;-D ).
Chyba, ze chodzi Ci o jakas zupelnie inna "nowa" wyspe.
kuba

Postby kuba » Sat Mar 04, 2006 11:07 pm

nie wiem czy daleko?w kazdym razie na pewno nie blisko (w prominiu kilkunastu osad w każdą strone) ,jestem na tej wyspie juz jakiś czas i wsyscy maja ten problem mam nadzieje że gdzieś jest!a chodzi o drweno nie ujawniałem bo myslałem że to nie wskazane ale co tam.
Ojoj... bidaku... a zwiedziles wszystko? A sprawdziles czy nie da sie kupic? Domyslam sie o co Ci chodzi... ale to jak widac po wielu postaciach na tej wyspie nie jest problem (no moze poza jedna co dosyc niefortunnie sie nazywa ;-D ).
Chyba, ze chodzi Ci o jakas zupelnie inna "nowa" wyspe.

zwiedziłem ile sie dało! ale oczywiście nie wszystko! probowałem handlować i nawet uhandlowałem 800g ale to nie zmienia faktu że nie ma go blisko i tyle nie mam pretensji! tylko jakoś tak smutno :(
Last edited by kuba on Sat Mar 04, 2006 11:16 pm, edited 1 time in total.
Sierak

Postby Sierak » Sat Mar 04, 2006 11:11 pm

kuba wrote:chodzi o drweno nie ujawniałem bo myslałem że to nie wskazane ale co tam.

Wiem, o co tam chodzi, tam są takie piękne osady z wszystkimi surowcami oprócz drewna heheheheh.
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
WojD

Postby WojD » Sat Mar 04, 2006 11:11 pm

Gwarantuję Ci że w promieniu kilku jest... Nie ma w kazdym razie w polskiej strefie takiej wyspy, na której by nie było gdzieś drewna...

Jesli mówimy o tym samym, to dam radę - pomyśl, gdzie mogą rosnąć drzewa w środku dnia...
==============
belin

Postby belin » Sat Mar 04, 2006 11:19 pm

Kuba... trzeba kombinowac, szukac, handlowac, rozmawiac, mapy ogladac, mapy robic (swoja droga moja postac tam zna tylko jedna mape tej wyspy) - a drewno sie znajdzie. Mojej postaci sam zakup drewna zajal pare lat... bo zwiedzanie bylo ciekawsze.
kuba

Postby kuba » Sat Mar 04, 2006 11:25 pm

belin wrote:Kuba... trzeba kombinowac, szukac, handlowac, rozmawiac, mapy ogladac, mapy robic .

kombimuje szukam handluje, mapy mam, robić nie umiem, ale spoko bedzie dobrze mam nadzieje! pocieszyliście mnie.

Return to “Ogólne dyskusje”