Nie ma moich postaci!

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

AUTO

Nie ma moich postaci!

Postby AUTO » Sun Feb 19, 2006 9:57 am

Jak się teraz loguję do gry, to w mojej Liście Postaci zamiast tych postaci pojawiło się coś takiego:

Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/httpd/vhosts/cantr.net/httpdocs/page.player.inc.php on line 149

???
Yossarian

Postby Yossarian » Sun Feb 19, 2006 9:59 am

Sądzisz, że tylko u Ciebie?
Everything I build I destroy
Everything I love always hurts
Everything I hate I'd rather love
Everything I am is everything I'm not
AUTO

Postby AUTO » Sun Feb 19, 2006 10:01 am

Czyli nie tylko ja mam ten problem?
Yossarian

Postby Yossarian » Sun Feb 19, 2006 10:01 am

Zgadłeś.
Everything I build I destroy

Everything I love always hurts

Everything I hate I'd rather love

Everything I am is everything I'm not
AUTO

Postby AUTO » Sun Feb 19, 2006 10:07 am

Już myślałem, że to tylko mój problem, bo jakoś nikt nie pisze, że coś jest nie tak. Przeiwnie, ludzie piszą, że od rana wszystko działa, tylko ze zwierzętami są jakieś problemy.

Jak ta gra będzie dalej tak się kaszanić, to wielu graczy może zrezygnować z gry :(

Najbardziej wkurza mnie, że jak gra się zwala to forum też, bo jest na tym samym serwerze i jesteśmy odcięci całkowicie od gry (chyba, że istnieje jakieś inne forum o cantr, gdzie w sytuacjach awaryjnych można się dowiedzieć co się dzieje, ja jednak o takowym nic nie wiem).
Hal

Postby Hal » Sun Feb 19, 2006 10:34 am

Mysle, ze celowo nas odcieli tylko od postaci. Dzieki temu moga dalej robic ge a my mozemy miec forum.
Zimt

Postby Zimt » Sun Feb 19, 2006 10:51 am

AUTO wrote:Jak ta gra będzie dalej tak się kaszanić, to wielu graczy może zrezygnować z gry :(

Bez przesady, powazniejsze awarie Cantr nie zdarzaja sie czesto; na pewno nie czesciej niz w przypadku innych gier on-line. :)
"I'm just living in my head..."
Denis B

Postby Denis B » Sun Feb 19, 2006 10:53 am

PD cos robi i dobrze , ale irytuje mnie ze nie ma zadnych informacji dlaczego gra jest zamknieta i co sie pojawi nowego w grze .Wtedy mozna by spokojnie czekac wiedzac ze bedzie cos z tego

W sumie wydaje mi sie ze robia to dla graczy a nie dla siebie ...
Legalus

Postby Legalus » Sun Feb 19, 2006 10:53 am

cokolwiek się z naszymi postaciami stało, mam nadzieje że zostanie to szybko naprawione :D
Lepiej spłonąć niż dać się rozwiać przez wiatr...
Garreth

Postby Garreth » Sun Feb 19, 2006 11:37 am

no fakt, komunikaty ze gra jest zablokowana moglyby zawierac wiecej informacji...
WojD

Postby WojD » Sun Feb 19, 2006 11:41 am

Niewiele mogę powiedzieć - bo sam nie mam jeszcze wystarczających uprawnień :( aby dokładnie sprawdzić lub naprawić - ale sprawa wygląda mniej więcej tak: jest błąd, nawarstwiły się jego skutki i serwer padł. Teraz serwer podniósł się - ale błąd jest nadal. Trzeba zaczekać aż zostanie naprawiony.

Na pewno doświadczenia ostatnich kilkudziesięciu godzin sprawią, że w przyszłości uda się uniknąc podobnych awarii i przestojów :)
==============
Garreth

Postby Garreth » Sun Feb 19, 2006 11:46 am

i o to chodzilo, przynajmniej mamy streszczenie ostatnich wydarzen;) jak juz bedzie wiadomo kiedy wszystko wroci do normy to tez napiszcie
KilDar

Postby KilDar » Sun Feb 19, 2006 12:16 pm

wojd wrote:Na pewno doświadczenia ostatnich kilkudziesięciu godzin sprawią, że w przyszłości uda się uniknąc podobnych awarii i przestojów

coś powiedzieć przecież trzeba... ale osobiście szczerze w to wątpię :P
błędy w bazie zdarzają się nie od dziś, a dodawanie nowych rzeczy, poprawki i 'usprawnienia' spowodują kolejne...
w sytuacji kiedy coś nie jest testowane osobno a wprowadzone bezpośrednio do gry, powoduje, że wszyscy gracze odczuwają natychmiastowe skutki nie przemyślanego programistycznie działania..
proponuję przed każdą zmianą w kodzie gry zastanowić się 10 razy jakie to może mieć efekty, albo robić próby na innym serwerze...
to tyle w kwestii uzależnienia ;)
irrrrytacja !
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
marol

Postby marol » Sun Feb 19, 2006 12:33 pm

Nowe postacie to nowe wyzwania!
Chatette

Postby Chatette » Sun Feb 19, 2006 12:38 pm

Wolalabym komplet moich starych...
Badania opinii publicznej opierają się na fałszywej przesłance, że publiczność posiada opinię.

Return to “Ogólna pomoc”