Milosc i seks w Cantr (dozwolone od lat 18.)

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Czy Twoim postaciom zdarzylo sie miec kontakt o charakterze erotycznym w grze?

Tak - tylko seks
5
3%
Tak - tylko milosc
41
23%
Tak - i milosc i seks
88
49%
Nie
16
9%
Nie i nie chce probowac
8
4%
Nie - ale chce sprobowac
23
13%

Total votes: 181
Artur

Postby Artur » Fri Feb 10, 2006 6:24 pm

gwałt w cantr powinien być, wyobraźcie sobie wielkiego złoczyńce okradającego starców, mordującego rolników, napadającego na wioski i równającego z ziemią wszystko na swojej drodze wraz ze swoją bandą oprychów, a nie gwałcącego po drodze ani jednej dzierlatki :twisted: ... o tak tak już zbieram siły :P
Matix

Postby Matix » Fri Feb 10, 2006 6:27 pm

Artur wrote:gwałt w cantr powinien być, wyobraźcie sobie wielkiego złoczyńce okradającego starców, mordującego rolników, napadającego na wioski i równającego z ziemią wszystko na swojej drodze wraz ze swoją bandą oprychów, a nie gwałcącego po drodze ani jednej dzierlatki :twisted: ... o tak tak już zbieram siły :P

Już nie mogę się doczekać jak do tych zalet będzie można dodać etykietkę: "martwy". Czekam na złoczyńców!

Dodam jeszcze, że jednak seks jest wedłóg wartości chrześciańskich "ukonorowaniem" miłości, ale dopiero po małrzeństwie. Jakoś nie zgadza się z moją moralnością seks w taki sposób i to się przenosi na moje postacie.
Pozatym już wiele razy się pojawiało, że Cantr to nie czat, co niestety sugeruje okienko dialogowe.
Last edited by Matix on Fri Feb 10, 2006 6:30 pm, edited 1 time in total.
http://www.matix.salon24.pl
WojD

Postby WojD » Fri Feb 10, 2006 6:29 pm

Próbuj - aczkolwiek takiemu złoczyńcy wróże bardzo krótki żywot. W zmaskulinizowanym świecie Cantr kobiety są szanowane - czasem już za słowną obrazę, można porządnie oberwać... Kradzież ludzie więc moga wybaczyć - ale gwałtu pewnie nie. Ale spróbuj ;)
==============
Gnom

Postby Gnom » Fri Feb 10, 2006 6:31 pm

wojd wrote:Nie - nie chodziło mi o sprowokowanie akurat Ciebie, choć bardzo sobie cenię Twoje wypowiedzi na forum i nie tylko, co już zapewnie wiesz - i tym chętniej poznałem (i poznam) Twoją opinię.

Ty uwazaj bo Michal tym razem Ciebie posadzi o wazeline. ;)

wojd wrote:Chciałem - i udało mi się - sprowokowac ogólną dyskusję. Moim zdaniem szczęśliwej miłości i szczerego seksu jest za mało - zarówno w Cantr, jak i w życiu. Nikomu nie chcę niczego odmawiać. Znam wielu bardzo młodych ludzi, którzy są godni szacunku - ze względu na intelekt, dojrzałość i wiedzę. Znam również wielu dojrzałych ludzi, których nie szanuję ze względu na ich głupotę i niedojrzałość...

No to podobnie jak my wszyscy jesli chodzi o szacunek... A co do ilosci milosci... Wojd, tu wszystko zalezy od ludzi. Gdy ludzie sa szczerzy to i milosc i seks beda szczere. A nie da sie ludzi zmusic do tego. To jest albo i tego nie ma...

wojd wrote:Doskonale zdaję sobie sprawę, że 16 czy 18 latek/latka może być znacznie ciekawszym partnerem niż niejeden mój równolatek/latka czy osoba ode mnie starsza. I to ciekawszym nie tylko ze względu na młodość...

No true jak jasna cholera.

wojd wrote:I nie zamierzam odmawiac in prawa do miłości czy seksu - jesli sa dostatecznie dojrzali i odpowiedzialni, by to robić... Jeśli obie lub wszystkie strony w układzie chcą tego - to nie widze przeszkód, by to robić... Wszystko to kwestia dojrzałości.

Tak, ale tutaj wlasnie pojawia sie problem. Nie ma miernika dojrzalosci. Tutaj trzeba oceniac to indywidualnie i kazdy oceniajacy ma wlasne normy i wskazania. Osobe, ktora ja uznam za dostatecznie dojrzala, Ty mozesz uznaz za kogos wrecz przeciwnego. I na odwrot. Tutaj nie ma norm tak naprawde. I dlatego mowie - niech seks i milosc bedzie. A gracz niech ocenia czy gracz, z ktorego postacia jego bohater ma sie przespac jest dostatecznie dojrzaly... Bo znaane sa przypadki trzydziestolatkow mniej dojrzalych od osiemnastolatkow...

wojd wrote:Chcę jedynie zwrócić uwagę, że powinniśmy starać sie budowac nasze życie w Cantr w oparciu o wzorce zachowań przeniesione z rzeczywistości. I nie rozumiem niektórych - np. Panny Mao - którta chce miłości - ale seksu już nie... Dlaczego? Seks jest naturalnym dopełnieniem miłości. Miłość platoniczna jest zmyśleniem - pochodzacym zresztą z czasów i okolic, w których mężczyźni preferowali jak najbardziej fizyczny seks z innymi mężczyznami... Odmawianie kochanej osobie - nawet jesli jest to tylko postać - jest swoistym nadużyciem.

Panna Mao nie chce... Nie rozumiem czemu, ale ma do tego pelne prawo. A zabraniac innym prawa nie ma. Ale ja tez widze bezsens w jej argumentacji... Mowisz (Panno Mao) o opisywaniu co narusz aTwoje poczucie estetyki... Ale opisywac mozna w rozny sposob. Moze to byc wulgarne (jak ktos lubi to czemu nie) a moz e byc bardzo wyrafinowane, tchnace uczuciem i pozadaniem... Naprawde moze.

wojd wrote:Zastanówmy się nad tym - Cantr pełne miłości i żaru będzie znacznie ciekawszym miejscem :)

Juz jest. ;D
Sierak

Postby Sierak » Fri Feb 10, 2006 6:33 pm

Gnom wrote:Już jest. ;D

Mnie nikt nie kocha...
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
docent

Postby docent » Fri Feb 10, 2006 6:37 pm

No ale przecież nie ma to jak zdrowa nastolatka :)

Żartuję oczywiście. Młody jestem jeszcze (w Cantr) ale myślę, że prędzej czy później któraś z moich postaci znajdzie sobie kobietę. No i coś z tym będziemy musieli zrobić.
A apropo "gwałcicieli" no cóż. Artur napisał niestety prawdę. Banda piratów, brygantów pali wsio po drodze i nie gwałci. haha
Izabela

Postby Izabela » Fri Feb 10, 2006 6:40 pm

Gnom wrote:Ale opisywac mozna w rozny sposob. Moze to byc wulgarne (jak ktos lubi to czemu nie) a moze byc bardzo wyrafinowane, tchnace uczuciem i pozadaniem... Naprawde moze.

Zgadzam sie w calej rozciaglosci... A mam w Cantr i milosc i seks. Wiekszosc moich postaci ma partnerow i sa to bardzo udane i ciekawe zwiazki, kazdy piekny na swoj sposob.
Nigdy poza tym nie spotkalam sie w grze z zadnym przejawem wulgarnosci czy agresji o podlozu seksualnym i wolalabym, aby tak zostalo.
I'm not anti-social; I'm just not user friendly.
Gnom

Postby Gnom » Fri Feb 10, 2006 6:46 pm

Izabela wrote:Nigdy poza tym nie spotkalam sie w grze z zadnym przejawem wulgarnosci czy agresji o podlozu seksualnym i wolalabym, aby tak zostalo.

Cantr jest odzwierciedleniem zycia, a w zyciu jest agresja i wulgarnosc o podlozu seksualnym... Czemu wiec wolalabys zeby ich nie bylo w Cantr?
WojD

Postby WojD » Fri Feb 10, 2006 6:50 pm

Gnom wrote:A gracz niech ocenia czy gracz, z ktorego postacia jego bohater ma sie przespac jest dostatecznie dojrzaly...

Dokładnie o to mi chodziło (z resztą wypowiedzi tez się jak zwykle zgadzam ;)) - kazdy odpowiada za swoje czyny. Formułak o której mówiłem ma na celu jedynie zabezpieczenia ludzi przed skutkami pomuyłek w ocenie wieku - a nie dojrzałości...

Izabela wrote:Nigdy poza tym nie spotkalam sie w grze z zadnym przejawem wulgarnosci czy agresji o podlozu seksualnym i wolalabym, aby tak zostalo.

Moja kobieca postac się niestety spotkała - w lesnych ostępach *fic miała kilka niedwuznacznych propozycji formułowanych w mało oględny sposób a na koniec usłyszała kilka niezłych wiązanek... Z tego okresu pochodził zresztą złagodzony nieco przykład * * samoobrony w czasie gwałtu ;) Przy czym 'Panowie' odegrali to tak beznadziejnie, że aż żal sytuacji...
==============
Izabela

Postby Izabela » Fri Feb 10, 2006 6:53 pm

Gnom wrote:Cantr jest odzwierciedleniem zycia, a w zyciu jest agresja i wulgarnosc o podlozu seksualnym... Czemu wiec wolalabys zeby ich nie bylo w Cantr?

Nie o to mi chodzilo - byc moze wyrazilam sie nieprecyzyjnie i dobrze, ze zwrociles na to uwage.
Chodzilo mi o to, ze nie mam nic przeciw istnieniu takich form przemocy, bo ich brak bylby brakiem realnosci.
Powiedzialam tylko, ze nie zyczylabym tego moim postaciom. Tak jak w zyciu nie zyczylabym sobie... To wszystko.
Tylko jezeli gwalciciele sie rozmnoza przesadnie, to ja z jednej mojej robie mscicielke, a Panow z PD poprosze o wprowadzenie opcji kastracji... ;) Sposob na zycie jak kazdy inny :)
Gnom

Postby Gnom » Fri Feb 10, 2006 6:56 pm

wojd wrote:Dokładnie o to mi chodziło (z resztą wypowiedzi tez się jak zwykle zgadzam ;)) - kazdy odpowiada za swoje czyny. Formułak o której mówiłem ma na celu jedynie zabezpieczenia ludzi przed skutkami pomyłek w ocenie wieku - a nie dojrzałości...

No na razie nikt zadnych konsekwencji nie wyciaga. I nie sadze by zaczal. Minus tego rozwiazania jest taki, ze odepchnie do mlodszych, bardziej uczciwych graczy i osoby pelnoletnie, ktore beda sie spodziewaly nie wiadomo czego...

Izabela wrote:Tylko jezeli gwalciciele sie rozmnoza przesadnie, to ja z jednej mojej robie mscicielke, a Panow z PD poprosze o wprowadzenie opcji kastracji... ;) Sposob na zycie jak kazdy inny :)

Chce to zobaczyc!! :)
WojD

Postby WojD » Fri Feb 10, 2006 6:57 pm

Izabela wrote:a Panow z PD poprosze o wprowadzenie opcji kastracji... ;) Sposob na zycie jak kazdy inny :)

NO to może być całkiem ciekawe... Popieram.

1499-4 Widzisz jak dwudziestoletni kastrat używa troche guma na manufacturing proteza
==============
Izabela

Postby Izabela » Fri Feb 10, 2006 7:00 pm

Gnom wrote:
Izabela wrote:Tylko jezeli gwalciciele sie rozmnoza przesadnie, to ja z jednej mojej robie mscicielke, a Panow z PD poprosze o wprowadzenie opcji kastracji... ;) Sposob na zycie jak kazdy inny :)

Chce to zobaczyc!! :)

Ale chyba nie... patrzac w dol...?

Zartowalam, Tobie to nie grozi... na pewno nie ;)
Gnom

Postby Gnom » Fri Feb 10, 2006 7:02 pm

Izabela wrote:Ale chyba nie... patrzac w dol...?

Zartowalam, Tobie to nie grozi... na pewno nie ;)

Na pewno... Na pewno? :lol: Zaczalem wlasnie myslec nad taka postacia, to mogloby byc nawet.. hm... ciekawe. :D
WojD

Postby WojD » Fri Feb 10, 2006 7:08 pm

Hmm... Naprawdę? Może warto się zastanowić :P
==============

Return to “Ogólne dyskusje”