Moderators: Public Relations Department, Players Department
Artur wrote:gwałt w cantr powinien być, wyobraźcie sobie wielkiego złoczyńce okradającego starców, mordującego rolników, napadającego na wioski i równającego z ziemią wszystko na swojej drodze wraz ze swoją bandą oprychów, a nie gwałcącego po drodze ani jednej dzierlatki... o tak tak już zbieram siły
wojd wrote:Nie - nie chodziło mi o sprowokowanie akurat Ciebie, choć bardzo sobie cenię Twoje wypowiedzi na forum i nie tylko, co już zapewnie wiesz - i tym chętniej poznałem (i poznam) Twoją opinię.
wojd wrote:Chciałem - i udało mi się - sprowokowac ogólną dyskusję. Moim zdaniem szczęśliwej miłości i szczerego seksu jest za mało - zarówno w Cantr, jak i w życiu. Nikomu nie chcę niczego odmawiać. Znam wielu bardzo młodych ludzi, którzy są godni szacunku - ze względu na intelekt, dojrzałość i wiedzę. Znam również wielu dojrzałych ludzi, których nie szanuję ze względu na ich głupotę i niedojrzałość...
wojd wrote:Doskonale zdaję sobie sprawę, że 16 czy 18 latek/latka może być znacznie ciekawszym partnerem niż niejeden mój równolatek/latka czy osoba ode mnie starsza. I to ciekawszym nie tylko ze względu na młodość...
wojd wrote:I nie zamierzam odmawiac in prawa do miłości czy seksu - jesli sa dostatecznie dojrzali i odpowiedzialni, by to robić... Jeśli obie lub wszystkie strony w układzie chcą tego - to nie widze przeszkód, by to robić... Wszystko to kwestia dojrzałości.
wojd wrote:Chcę jedynie zwrócić uwagę, że powinniśmy starać sie budowac nasze życie w Cantr w oparciu o wzorce zachowań przeniesione z rzeczywistości. I nie rozumiem niektórych - np. Panny Mao - którta chce miłości - ale seksu już nie... Dlaczego? Seks jest naturalnym dopełnieniem miłości. Miłość platoniczna jest zmyśleniem - pochodzacym zresztą z czasów i okolic, w których mężczyźni preferowali jak najbardziej fizyczny seks z innymi mężczyznami... Odmawianie kochanej osobie - nawet jesli jest to tylko postać - jest swoistym nadużyciem.
wojd wrote:Zastanówmy się nad tym - Cantr pełne miłości i żaru będzie znacznie ciekawszym miejscem
Gnom wrote:Ale opisywac mozna w rozny sposob. Moze to byc wulgarne (jak ktos lubi to czemu nie) a moze byc bardzo wyrafinowane, tchnace uczuciem i pozadaniem... Naprawde moze.
Gnom wrote:A gracz niech ocenia czy gracz, z ktorego postacia jego bohater ma sie przespac jest dostatecznie dojrzaly...
Izabela wrote:Nigdy poza tym nie spotkalam sie w grze z zadnym przejawem wulgarnosci czy agresji o podlozu seksualnym i wolalabym, aby tak zostalo.
Gnom wrote:Cantr jest odzwierciedleniem zycia, a w zyciu jest agresja i wulgarnosc o podlozu seksualnym... Czemu wiec wolalabys zeby ich nie bylo w Cantr?
wojd wrote:Dokładnie o to mi chodziło (z resztą wypowiedzi tez się jak zwykle zgadzam) - kazdy odpowiada za swoje czyny. Formułak o której mówiłem ma na celu jedynie zabezpieczenia ludzi przed skutkami pomyłek w ocenie wieku - a nie dojrzałości...
Izabela wrote:Tylko jezeli gwalciciele sie rozmnoza przesadnie, to ja z jednej mojej robie mscicielke, a Panow z PD poprosze o wprowadzenie opcji kastracji...Sposob na zycie jak kazdy inny
Gnom wrote:Izabela wrote:Tylko jezeli gwalciciele sie rozmnoza przesadnie, to ja z jednej mojej robie mscicielke, a Panow z PD poprosze o wprowadzenie opcji kastracji...Sposob na zycie jak kazdy inny
Chce to zobaczyc!!
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest