Sam niewiem powinno sie dodawać fajne rzeczy do gry ciągle w koncu real ma tyle przedmitów a cantr ma tylko czesc
Mury lub coś takiego
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
- momorty
Jaka bezpieczniosc to znacZy tyle ze nie odrazu zadzgaja szablami moga lukami strzelac z uj modyfikatorem moze jak beda katapulty wojny trwaly by dosc dlugo jak 10 osob ma lopaty to beda kopac pod mure mają line to sie wspinaja
Sam niewiem powinno sie dodawać fajne rzeczy do gry ciągle w koncu real ma tyle przedmitów a cantr ma tylko czesc
-
Sierak
Są 100 razy ważniejsze rzeczy w Cantr, poza tym w regulaminie jest o przemocy i jest zapis:
można używać przemocy (do pewnego stopnia zachęcamy, jednak są pewne granice)
MAŁA UWAGA: Jeśli masz pomysł zostawiania za sobą szeregu zwłok po drodze, to Cantr II nie będzie dla Ciebie dobrą grą.
do tej pory nie wiem jakie toŻadne zasady i prawa nie są z góry ustalone, poza kilkoma ograniczeniami w przemocy.
- WojD
momorty wrote:powinno sie dodawać fajne rzeczy do gry ciągle w koncu real ma tyle przedmitów a cantr ma tylko czesc
Ależ bardzo proszę, oto lista sugestii: AIDS, rak, bomba atomowa, wąglik, Osama bin Laden, pestycydy, wegetarianie, alergie, dodatki E, Radio M. , Microsoft, sarin, ptasia grypa, PiS, telewizja...
Jasne, że mury miałyby pewne zalety - ale lepszym rozwiązaniem mimo wszystko byłyby na przykład FORTECE
Forteca
Czas: 50 dni
Surowce: 250 kg kamienia, 50 kg drewna, 5 kg żelaza, 2 kg szyb
Pojemność: 100 osób
Narzędzia: kielnia, młotek, śrubokręt
Zamknięty budynek, pozwala na obserwowanie co się dzieje na zewnątrz i obronę przy pomocy broni miotającej. Może zostać zniszczony przy użyciu: łom, łopata.
==============
- WojD
Michal wrote:do tej pory nie wiem jakie toŻadne zasady i prawa nie są z góry ustalone, poza kilkoma ograniczeniami w przemocy.
Przede wszystkim to, że nie możesz zabić jednym ciosem, nie możesz uderzyc dwa razy w ciągu doby i szybko się męczysz - tak więc raczej pieciu osób po kolei nie zaatakujesz...
==============
-
Sierak
wojd wrote:Michal wrote:do tej pory nie wiem jakie toŻadne zasady i prawa nie są z góry ustalone, poza kilkoma ograniczeniami w przemocy.
Przede wszystkim to, że nie możesz zabić jednym ciosem, nie możesz uderzyc dwa razy w ciągu doby i szybko się męczysz - tak więc raczej pieciu osób po kolei nie zaatakujesz...
A no tak, a forteca mi się podoba mogła by być zamknięta od razu bez zamka i zwykły łom, by na nią nie wystarczył.Powinno na nia być potrzeba jakieś 250 tysiecy kamienia i 100 dni( 5 lat pracy).
Edit: nie spojarzałem tez uwzględniłeś tyle kamienia
- momorty
wojd wrote:momorty wrote:powinno sie dodawać fajne rzeczy do gry ciągle w koncu real ma tyle przedmitów a cantr ma tylko czesc
Ależ bardzo proszę, oto lista sugestii: AIDS, rak, bomba atomowa, wąglik, Osama bin Laden, pestycydy, wegetarianie, alergie, dodatki E, Radio M. , Microsoft, sarin, ptasia grypa, PiS, telewizja...
.[/i]
Myślisz strasznie destrukcyjnie Wlasnie podsunąles pomysl by robic partie polityczne:twisted:
- WojD
- momorty
- Animated
wojd wrote:Michal wrote:do tej pory nie wiem jakie toŻadne zasady i prawa nie są z góry ustalone, poza kilkoma ograniczeniami w przemocy.
no i jeszcze, ze przez pare pierwszych dni po utworzeniu konta, postaci nie moga atakowac...
przepraszam za OT.
- WojD
Animated wrote:no i jeszcze, ze przez pare pierwszych dni po utworzeniu konta, postaci nie moga atakowac...
Kurza noga, a o czymś takim to ja nie wiedziałem... Fakt, że nie atakowałem ludzi zaraz po przebudzeniu - ale jedną z pierwszych postaci walnąłem na dzień dobry jakieś chronione zwierzątko
Czy możesz podac źródło tej informacji?
==============
- marol
- WojD
- Matix
- OktawiaN :)
Fajny pomysl ale ja raczej nie bylbym za nazwa forteca, tylko za nazwa nazwa "Budynek Militarny" albo cos w tym stylu bo niektorzy chca taki budynek nazwac Twierdza
. Mozna by zrobic cos takiego tez:
Nazwa: Budynek Militarny
Potrzebne surowce:100 000 kamienia
O wiele trudniej jest zniszczyc zamek Tego budynku
-----------------------------------------------------------
I w srodku mozliwosc budowy:
Nazwa: Wieza
Potrzebne surowce: 25 000 Kamienia
ilosc osob: 2osoby
Nazwa: Palisada
Potrzebne surowce: 75 000 kamienia
ilosc osob 14
Mozliwosc widzenia wszystkiego co sie dzieje na zewnatrz+ Mozliwosc strzelania
Wtedy taki budynek wygladalby np. tak:
Twierdza[military building] |Palisada|Wieza
Jak beda mieli drabine
Drabina:1000 drewna
To beda mogli ja podlozyc pod palisade a jednoczesnie ebdzie mozna atakowac polozona drabine niszczac np jakos bronia. Ustali sie ze drabina ma 20HP i bedzie mozna ja zniszcyc[/i]
Nazwa: Budynek Militarny
Potrzebne surowce:100 000 kamienia
O wiele trudniej jest zniszczyc zamek Tego budynku
-----------------------------------------------------------
I w srodku mozliwosc budowy:
Nazwa: Wieza
Potrzebne surowce: 25 000 Kamienia
ilosc osob: 2osoby
Nazwa: Palisada
Potrzebne surowce: 75 000 kamienia
ilosc osob 14
Mozliwosc widzenia wszystkiego co sie dzieje na zewnatrz+ Mozliwosc strzelania
Wtedy taki budynek wygladalby np. tak:
Twierdza[military building] |Palisada|Wieza
Jak beda mieli drabine
Drabina:1000 drewna
To beda mogli ja podlozyc pod palisade a jednoczesnie ebdzie mozna atakowac polozona drabine niszczac np jakos bronia. Ustali sie ze drabina ma 20HP i bedzie mozna ja zniszcyc[/i]
[url=http://pajacyk.pl][img]http://www.stoczek.net.pl/gmina/files/baner_pajacyk%5B1%5D.jpg[/img][/url]Pajacyk.pl
- KilDar