Pytania poczatkujacego
Moderators: Public Relations Department, Players Department
Pytania poczatkujacego
hej, mam 3 pytania:
1. czy jak raz uderzyłem kogoś po mistrzowsku to już zawsze będe tak trafiał, czy to jest losowe?
2. ile przeciętnie trwa podróż pieszo do sąsiedniej osady, i czy po drodze można spotkać zwierzęta bądź ludzi?
3. jak mniej więcej rozkładają się procentowo różnice w umiejętnościach tzn. czy jak robie coś skillfully to powiedzmy na 100% a expertly 120%?
1. czy jak raz uderzyłem kogoś po mistrzowsku to już zawsze będe tak trafiał, czy to jest losowe?
2. ile przeciętnie trwa podróż pieszo do sąsiedniej osady, i czy po drodze można spotkać zwierzęta bądź ludzi?
3. jak mniej więcej rozkładają się procentowo różnice w umiejętnościach tzn. czy jak robie coś skillfully to powiedzmy na 100% a expertly 120%?
- Cantryjczyk
1. Jak uderzasz po mistrzowsku, to bedziesz tak walczyl juz zawsze. Jedyna mozliwosc zmiany umiejetnosci to po wzrost po dlugim i wielokrotnym uzywaniu. jedna moja postac skoczyla o oczko wyzej w walce, choc duzo nie walczyla. Widac byla na skraju rozroznienia miedzy poziomami. Wyzej niz mistrz klasyfikacji nie ma wiec do konca zycia ta postac bedzie mistrzem.
2. Podroz trwa kilka dni (dzien w cantr jest rownoznaczy dniowi naszemu). To zalezy jeszcze od dystansu miedzy dwoma miejscami, sa krotkie trasy i sa tez dlugie. No i dodatkowo postacie z duzym obciazeniem wedruja wolniej.
3. Nie wiem dokladnie, ale cos w tym stylu, tak jak piszesz.
Powodzenia w cantr i milego grania zycze
2. Podroz trwa kilka dni (dzien w cantr jest rownoznaczy dniowi naszemu). To zalezy jeszcze od dystansu miedzy dwoma miejscami, sa krotkie trasy i sa tez dlugie. No i dodatkowo postacie z duzym obciazeniem wedruja wolniej.
3. Nie wiem dokladnie, ale cos w tym stylu, tak jak piszesz.
Powodzenia w cantr i milego grania zycze

Dzięki za odpowiedź, hmm więc na początek dostałem niezłą postać nawet... expert wydobywania kamienia i ryżu, miszcz w walce, hehe to pewnie taki handicap dla pierwszej postaci.
Mam jeszcze jedno pytanie, czy wszyscy gracze mają więcej niż jedną postać i radzą sobie z wszystkimi postaciami bez problemów, bo mi sie zawsze wygawało że w grach RPG wcielamy sie w jedną postać, i trudno będzie mi raczej rozdzielać uwagę na kilka...
Mam jeszcze jedno pytanie, czy wszyscy gracze mają więcej niż jedną postać i radzą sobie z wszystkimi postaciami bez problemów, bo mi sie zawsze wygawało że w grach RPG wcielamy sie w jedną postać, i trudno będzie mi raczej rozdzielać uwagę na kilka...
- Cantryjczyk
Wiekszosc graczy ma kilka postaci. Jest to spowodowane tym, ze cantr jest gra o bardzo wolnym tempie. Zaczyna sie z niewielka iloscia, na starcie mozna zrobic chyba tylko dwie. Potem mozliwosci sie zwiekszaja.
Ale jak na przyklad z tymi podrozami. Wyobraz sobie ze idziesz do innego miasta przez 3 lub 4 dni. Innych ludzi na drodze nie ma. Nie ma kompletnie nic do roboty ani do gadania. Jesli masz kilka postaci, to mozesz zawsze ktoras robic cos ciekawego i prowadzic rozmowy z innymi, gdy ta jedna po prostu robi swoje i nie wymaga twojej uwagi.
Nie warto tez popadac w skrajnosci, kazdy sam decyduje ile postaci da rade "obslugiwac" na odpowiednim poziomie. Maksymalnie mozna miec 15. Z tym ze kazdy sam decyduje o sobie, miedzy 1 a 15 jest sporo mozliwosci.
Nie spiesz sie z tworzeniem nowych postaci, ale znowu jak stwierdzisz ze jedna to malo (np podczas wielodniowej podrozy) , nie boj sie stworzyc kolejnych.
Tylko najlepiej z innym charakterem, innymi celami i w pelnej zgodzie z Naczelna Zasada.
Ale jak na przyklad z tymi podrozami. Wyobraz sobie ze idziesz do innego miasta przez 3 lub 4 dni. Innych ludzi na drodze nie ma. Nie ma kompletnie nic do roboty ani do gadania. Jesli masz kilka postaci, to mozesz zawsze ktoras robic cos ciekawego i prowadzic rozmowy z innymi, gdy ta jedna po prostu robi swoje i nie wymaga twojej uwagi.
Nie warto tez popadac w skrajnosci, kazdy sam decyduje ile postaci da rade "obslugiwac" na odpowiednim poziomie. Maksymalnie mozna miec 15. Z tym ze kazdy sam decyduje o sobie, miedzy 1 a 15 jest sporo mozliwosci.
Nie spiesz sie z tworzeniem nowych postaci, ale znowu jak stwierdzisz ze jedna to malo (np podczas wielodniowej podrozy) , nie boj sie stworzyc kolejnych.

Last edited by Cantryjczyk on Wed Feb 01, 2006 2:13 pm, edited 1 time in total.
- marol
-
- lukaasz
wlacz konsole i podaj komende CHECK_SKILL.
a jak niezadziala, to kiedy cos robisz (no: zbierasz marchew) kliknij na niebieska kropke (oko) kolo imienia swojej postaci i wtedy od gory ci pisze ze cos robisz i napsize ci jak to robisz.
a jak niezadziala, to kiedy cos robisz (no: zbierasz marchew) kliknij na niebieska kropke (oko) kolo imienia swojej postaci i wtedy od gory ci pisze ze cos robisz i napsize ci jak to robisz.
gg:403145
http://www.osobnicy.pl
http://www.osobnicy.pl
- WojD
- Raist
- lukaasz
- Yossarian
- Artur
Jeszcze jedno pytanko...
Skąd można wziąść węgiel drzewny? jeżeli da sie go wytworzyć przy pomocy drewna i jakiegoś pieca , to jak to zrobić? bo jakoś mi nie wychodzi:P
-
Potrzebny jest do tego Piec do wypalania (w wiki wystepuje jako Piec przemyslowy, a po angielsku to jest Kiln)
-
- WojD