Moze zroibmy nowy dzial na polskim forum?szczegoly nizej
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Cantryjczyk
Rozmowy nie zwiazane z gra, po prostu miedzy dwojgiem ludzi na gg nie sa i nigdy nie byly tym czemu sie sprzeciwiam. Sprzeciwiam sie przenoszeniu rozmowi miedzy postaciami z gry na gg i zmiawianiu sie w taki sposob graczy. Limit 200 minut nie jest wytlumaczeniam. Gra ma swoje ograniczenia i dotycza one wszystkich. Rozszerzanie gry na gg w zadnym przypadku nie jest dopuszczalne. Jest nawet kanal dyskusyjny, nie pamietam jakie tam sa zasady ale poczytajcie sobie.
Last edited by Cantryjczyk on Sat Jan 21, 2006 6:16 pm, edited 1 time in total.
- marol
Tego typu sytuacja, czyli jakiekolwiek ugadywanie na GG, jest absolutnie niedopuszczalne. Tacy gracze będą tępieni z całą bezwzględnością.Gnom wrote:No coz, ja mam inne zdaniew tej sprawie. A poza tym argumentacja, ze "na czym sie moze skonczyc" jest absurdalna. Odradzalbys w ogole picie alkoholu, bo mozna zostac alkoholikiem? Absurd.
- WojD
Może i uprościłem - ale taka jest prawda. W grze powstają realne związki i realne związki się rozpadają. Sprawy z realnego świata wpływają na przebieg gry a w pewnym momencie gra zaczyna miec wpływ na realne życie.
Zabawa stała się socjologicznym ekperymentem, który wymyka sie spod kontroli...
Kazdy ma własne podejście do gry. Angażuje się na innym poziomie i w inny sposób interpretuje to co robi i co się dzieje. Mam wrażenie, że posuwamy sie w pewnych sprawach za daleko - jednak wszystko jest dobre o ile potrafi się przy tym nie naruszac NZ.
Gnom: zacząłeś się niedawno wypowiadać na forum, posługujesz się dobrą polszczyzną, nie robisz błędów ortograficznych i interpunkcyjnych - nie śledziłem Twoich postaci - w przeciwieństwie do kilku innych graczy gdzie analiza lingwistyczna pomogła ustalić powiazania
Nie mam tez wiedzy OOC o Twoich postaciach - więc nie dziw się, że niecelnie strzelam 
Zabawa stała się socjologicznym ekperymentem, który wymyka sie spod kontroli...
Kazdy ma własne podejście do gry. Angażuje się na innym poziomie i w inny sposób interpretuje to co robi i co się dzieje. Mam wrażenie, że posuwamy sie w pewnych sprawach za daleko - jednak wszystko jest dobre o ile potrafi się przy tym nie naruszac NZ.

Gnom: zacząłeś się niedawno wypowiadać na forum, posługujesz się dobrą polszczyzną, nie robisz błędów ortograficznych i interpunkcyjnych - nie śledziłem Twoich postaci - w przeciwieństwie do kilku innych graczy gdzie analiza lingwistyczna pomogła ustalić powiazania

==============
-
No to teraz wiem, czemu belin i wojd często mówią jednym głosem i się ze sobą zgadzają!
Gnom powinien dostać ostrzeżenie(i sprawdzenie w grze przez PD, łącznie ze śledzeniem i niech będzie świadomy, że tak będzie), bo już się przyznał do rozmów "międzypostaciowych" o grze na gg.
Wojd pewnie też już znasz moje postacie, właśnie przez to, że szybko i dużo piszę, czasem robię błędy i stawiam wszystkie ęąółśźćż.
Co do twojego usprawiedliwiania rozmów na gg - wojdzie i łagodnego stosunku do podejrzanych grup trzymających władzę, w których wszyscy mówią jednym głosem, mają do siebie całkowite zaufanie, w ogóle nie prowadzą dyskusji, a rozpoczynający dyskusje uznają za upierdliwców i oszołomów - tracę zaufanie do ciebie... Zwłaszcza, że w grze nie jesteś ideałem widziałem jedną twoją wpadkę, ale nie przejmuj się, jak zauważysz moją też możesz mi to wytknąć, miałem co najmniej dwie.
Gnom powinien dostać ostrzeżenie(i sprawdzenie w grze przez PD, łącznie ze śledzeniem i niech będzie świadomy, że tak będzie), bo już się przyznał do rozmów "międzypostaciowych" o grze na gg.
Wojd pewnie też już znasz moje postacie, właśnie przez to, że szybko i dużo piszę, czasem robię błędy i stawiam wszystkie ęąółśźćż.
Co do twojego usprawiedliwiania rozmów na gg - wojdzie i łagodnego stosunku do podejrzanych grup trzymających władzę, w których wszyscy mówią jednym głosem, mają do siebie całkowite zaufanie, w ogóle nie prowadzą dyskusji, a rozpoczynający dyskusje uznają za upierdliwców i oszołomów - tracę zaufanie do ciebie... Zwłaszcza, że w grze nie jesteś ideałem widziałem jedną twoją wpadkę, ale nie przejmuj się, jak zauważysz moją też możesz mi to wytknąć, miałem co najmniej dwie.
- Raist
Gnom wiesz co jak pomysle, ze wiecej takich jak ty gra w Cantr to rece mi opadaja ... Az mi sie tego nie chce komentowac. Przyznales sie do tego ze masz informatorow, ze ugadujesz sie na gg, ze bez wiekszych oporow kozystasz z wiedzy occ... a wiesz co jest najgorsze? Ze tlumaczysz sie tym ze niby wszyscy robia to samo. A tak wcale nie jest. Ale na szczescie sa ludzie ktorzy graja normalnie i uczciwie i to szczerze mowiac widac w grze i na forum.
- WojD
Oj... Kochani. Pokój. Miłość. Przyjaźń.
Moze już przystopujmy - bo jeszcze dwa posty i rzucimy się sobie do gardeł jak kilka miesięcy temu.
Nie traktuję łagodnie - po prostu rozumiem. Sam nie korzystam - po prostu nie mam z kim o tym gadać - a akurat Belin, z którym mógłbym ma chyba odmienne zdanie niż ja w tej kwetii... Prawda?
Wpadki - jasne - sam o nich na forum pisałem. Staram się poprawić
EDIT: skłamałem - rozmawiałem z 3 graczami na GG - z dwoma by spróbowac odwrócic pewną bardzo nieprzyjemną sytuację związana z grą; trzeciego spławiłem, gdy chciał ze mną stworzyć klikę- dobrze, że się nie przedstawił - ale nastepna próba trafi z logiem do PD
EDIT2: Michał - wybacz - ale Twoje zagranie w stosunku do Gnoma - to całkowite świństwo. Tak się nie postępuje nawet jeśli doszło między wami do konfliktu w dyskusji. Raist potrafił zachowac się z wieksza klasą wyrażając podobną opinię w tej samej sprawie.
Moze już przystopujmy - bo jeszcze dwa posty i rzucimy się sobie do gardeł jak kilka miesięcy temu.
Nie traktuję łagodnie - po prostu rozumiem. Sam nie korzystam - po prostu nie mam z kim o tym gadać - a akurat Belin, z którym mógłbym ma chyba odmienne zdanie niż ja w tej kwetii... Prawda?
Wpadki - jasne - sam o nich na forum pisałem. Staram się poprawić

EDIT: skłamałem - rozmawiałem z 3 graczami na GG - z dwoma by spróbowac odwrócic pewną bardzo nieprzyjemną sytuację związana z grą; trzeciego spławiłem, gdy chciał ze mną stworzyć klikę- dobrze, że się nie przedstawił - ale nastepna próba trafi z logiem do PD

EDIT2: Michał - wybacz - ale Twoje zagranie w stosunku do Gnoma - to całkowite świństwo. Tak się nie postępuje nawet jeśli doszło między wami do konfliktu w dyskusji. Raist potrafił zachowac się z wieksza klasą wyrażając podobną opinię w tej samej sprawie.
==============
- Gnom
Raist wrote:Przyznales sie do tego ze masz informatorow, ze ugadujesz sie na gg, ze bez wiekszych oporow kozystasz z wiedzy occ... a wiesz co jest najgorsze? Ze tlumaczysz sie tym ze niby wszyscy robia to samo. A tak wcale nie jest. Ale na szczescie sa ludzie ktorzy graja normalnie i uczciwie i to szczerze mowiac widac w grze i na forum.
Raist, gdzie Ty wyczytales, ze ja z tej wiedzy korzystam? Ja ja mam po prostu. Mam i wiem, ze inni tez ja maja. Wiem tez, ze niektorzy maja i korzystaja. Ale ja nie. Zlamalem parokrotnie NZ o czym mowilem wczesniej. Ale to bylo jakis czas temu, uczylem sie wtedy jeszcze tak naprawd ei bylo to wlasciwie nieswiadome. A nawet jesli jakeis pozostalosci po tym zostaly do niedawna, to zastosowalem sie do stanowiska PD z rozmowy z Marolem.
Michal wrote:Gnom powinien dostać ostrzeżenie(i sprawdzenie w grze przez PD, łącznie ze śledzeniem i niech będzie świadomy, że tak będzie), bo już się przyznał do rozmów "międzypostaciowych" o grze na gg.
No mozesz to tak interpretowac, ale ja wiem, ze jestem czysty i z tej wiedzy nigdy nie skorzystalem. Wszystko stoi bialo na zielonym w Cantrze.
Wojd wrote:EDIT2: Michał - wybacz - ale Twoje zagranie w stosunku do Gnoma - to całkowite świństwo. Tak się nie postępuje nawet jeśli doszło między wami do konfliktu w dyskusji. Raist potrafił zachowac się z wieksza klasą wyrażając podobną opinię w tej samej sprawie.
No nie bylo to najladniejsze, ale jesli sam jest czysty to ma prawo. Nie wierze by byl, ale nie moge tego wykluczyc. Ja zreszta jestem czysty jak juz mowilem,w iec sie nie boje. Ale dzieki za obrone wojd - mimo ze sie tu klocimy na ogol, potrafisz postapic tak jak myslisz i odrzucic urazy. Gratuluje. I to calkiem szczerze i bez ironii.
- KVZ
- Players Dept. Member
Ja wybrałem drugą opcję. Wg. mnie możecie pisać na tym forum o wszystkim co nie narusza zasad do których linka podał Marol. Nie widzę potrzeby tworzenia nowego działu. I tak mamy dużo więcej działów niż inne stefy językowe i powinniśmy to docenić. Michał jednak użył złego sformułowania w ankiecie. Bo to "bez ogrudek" to brzmi dwuznacznie. Więc zaznaczam jeszcze raz. TYLKO to co jest zgodne z zasadami tego forum i nie narusza NZ, zasady 4 dni i nie jest planowaniem strategi. A jak ktoś to złamie w sposób świadomy i oczywisty to nawet jak jest gościem który się nie zarejestrował to i tak można dojść kto to zrobił.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
- Cantryjczyk
- WojD
-
Gnom wrote:Mnie osobiscie zdarza sie z tego korzystac i umiem to przyznac. A jako, ze nie korzystam sam ze soba i nie sadze bym byl odosobniony, to jest to raczej powszechne. A nie ma zadnego wplywu na fabule, wiec nie widze w tym nic zlego...
A poza tym, jest nie do udowodnienia tak naprawde, wiec niema po co z tym walczyc w ogole...
Wojd - nie oskarżaj mnie, powiedz lepiej, jak odebrałeś ten cytat Gnoma, ja odebrałem go tak: "Mnie osobiście zadarza się z tego korzystać( z dyskusji między graczami na gg o rzeczach w grze) i umiem to przyznać"!
To już nie oznacza, tak, jak ty napisałeś, że jakoś spróbowałeś i zarzuciłeś, Gnom korzysta

Poza tym napisałem czystą prawdę, możnaby powiedzieć, że rozwinąłem post marola

- WojD
...ale po co? Gnom napisał jasno i wyraźnie kilka postów wcześniej - rozmawia z innymi graczami, gromadzi informacje - ale z nich NIE KORZYSTA i nie narusza NZ. Podważasz jego słowo - to poważny zarzut, w dawniejszych czasach podstawa do pojedynku (o ile pomawiający ma zdolność pojedynkową) lub po prostu obicia
* klania sie Gnomowi *
Jesli masz podstawy - zglos oskarzenie oficjalnie. Jesli nie - przepros.
Rozpetales dyskusje - ale na przyklad Ty postaci nie ujawniłeś - obawiasz się czegoś?
Skończmy tę dyskusję - konkluzja jest kilka postów wyżej. Nic się nie zmienia. Można korzystyać z wolności ustalonej w zasadach forum. Nie wolno naruszac NZ. KONIEC. ENDE. FINITO.

Jesli masz podstawy - zglos oskarzenie oficjalnie. Jesli nie - przepros.
Rozpetales dyskusje - ale na przyklad Ty postaci nie ujawniłeś - obawiasz się czegoś?
Skończmy tę dyskusję - konkluzja jest kilka postów wyżej. Nic się nie zmienia. Można korzystyać z wolności ustalonej w zasadach forum. Nie wolno naruszac NZ. KONIEC. ENDE. FINITO.
==============
- Gnom
-
Tak to jest, jak się odpowiada na coś mając w myśli jakiś cytat, a się go nie cytuje, jeżeli taka jest prawda to przepraszam...
Poza tym wojd mogłeś od razu stwierdzić, że źle to rozumiem i wytłumaczyć
Hmm, Gnom podaje swoje gg w grze i potem rozmawia z graczami czasem nawet przed upłynięciem 4 dni? Dobrze zrozumiałem, czy źle?
Poza tym wojd mogłeś od razu stwierdzić, że źle to rozumiem i wytłumaczyć

- marol