Moze zroibmy nowy dzial na polskim forum?szczegoly nizej

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Czy chcesz, by wprowadzono dzial Dyskusje o wydarzeniach w grze, tylko dla chetnych bez lamania NZ?

Tak, to dobre rozwiazanie
9
31%
Nie, powinnismy rozmawiac o tym w dziale ogolne dyskusje bez ogrodek
2
7%
Nie, w ogole nie powinnismy rozmawiac o wydarzeniach w grze na forum, chyba ze z waznych przyczyn
18
62%

Total votes: 29
Sierak

Postby Sierak » Fri Jan 20, 2006 2:06 pm

Nie Vivaldi gra Cantr ma swoje zasady i polską strefę obowiązują takie same zasady, więc mogę o tym swobodnie pisać i to tylko moja grzeczność, że chcę stworzyć nowy dział i jeszcze się pytam, kto jest za.

Bla, bla, bla moderatorzy, to nawet wojd może zostać takim moderatorem(jeżeli chce), ja mogę zostać, na pewno jest sporo chętnych. Wiele osób siedzi tutaj godzinami.
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
Gnom

Postby Gnom » Fri Jan 20, 2006 2:12 pm

wojd nie sprawia wrazenia jakby chcial. :) Dobra, to skoluj ekipe moderatorow, ktorzy sie tym zajma Michal. Takich,z eby byli 24 h na dobe i od razu usuwali to, co wykracza poz ate ramy przez Ciebie w tym watku wytyczone. Zbierz ekipe i zgloscie sie do Marola. Moze sie na to zgodzi... Choc jego milczenie jest w tej sprawie wymowne... ;)
Sierak

Postby Sierak » Fri Jan 20, 2006 2:15 pm

Gnom wrote:wojd nie sprawia wrazenia jakby chcial. :) Dobra, to skoluj ekipe moderatorow, ktorzy sie tym zajma Michal. Takich,z eby byli 24 h na dobe i od razu usuwali to, co wykracza poz ate ramy przez Ciebie w tym watku wytyczone. Zbierz ekipe i zgloscie sie do Marola. Moze sie na to zgodzi... Choc jego milczenie jest w tej sprawie wymowne... ;)

Raczej wynika z braku czasu, ma ważniejsze sprawy niż czytanie o takich sprawach. Na angielskim forum nie potrzeba tylu moderatorów, jestem prawie pewien, że jeden wystarczy, zwłaszcza, że już jacyś są.
Vivaldii

Postby Vivaldii » Fri Jan 20, 2006 2:24 pm

Alez oczywiscie ze mozesz zalozyc taki watek nawet bez pytania i to ze poddajesz to pod dyskusje jest cenne. Oczywiscie ze obowiazuja nas te same zasady bo mamy wspolny serwer... ale niestety NZ nie moze obejmowac wszystkich przypadkow i dlatego tak wazna jest interpretacja. Kazdy z Cantryjczykow bedzie ja interpretowal inaczej. Mamy wiec PD. Dla mnie jakiekolwiek rozmowy o swiecie, publikowanie statystyk, ujawnianie postaci itp. to naruszenie NZ. Dla Ciebie i wielu innych napewno nie. Dlatego proponowalem i nadal proponuje przeprowadzic ankiete na temat obecnego rygoru. Wypowiemy sie i w zaleznosci od wyniku tej ankiety mniejszosc troche ustapi a wiekszosc bedzie mogla ze spokojnym sumieniem naciskac PD... nie dojdzie do zadnych konfliktow i wszyscy beda mieli poczucie ze zostali potraktowani uczciwie.
Gnom

Postby Gnom » Fri Jan 20, 2006 2:29 pm

No ankieta jest w tym watku... Dotyczaca tematu tego watku. No powiem Ci Michal, ze jestes na razie w zdecydowanej mniejszosci...
Sierak

Postby Sierak » Fri Jan 20, 2006 2:31 pm

Dyskusja o NZ to jedno, ale zakładając nowe forum miałoby ono swój regulamin, poza tym zablokowałoby się możwliość pisania gości. Co do nowego regulaminu możnaby o błahych rzeczach(śmieszne dialogi, śmieszne zachowania postaci, denerwujące postaci, wiersze, ciekawe notki) mówić po 4 dniach, a po donioślejszych wydarzeniach(o wojnach, surowcach, odkryciach wysp, nowych firmach, budynkach, handlu, polityce, śmierciach, groźnych postaciach oczywiście i tak bez wszystkich szczegółów) po 20 dniach.

Edytowano:
Nie jestem w żadnej zdecydowanej mniejszości, 1/3 to nie żadna zdecydowana mniejszość.

Kolejna twoja złośliwa uwaga, która nic nie wnosi :twisted:
Raist

Postby Raist » Fri Jan 20, 2006 2:39 pm

Michal wrote:
Raist wrote:Jak dla mnie rozmowa o tym co dzieje sie w grze odbiera cala przyjemnosc ... To samo z ujawnianiem imion postaci (jak wiadomo wielu graczy patrzy czesto na jedna postac przez pryzmat innych tego samego gracza). Po co wam te dyskusje? Dajcie choc jeden powod.

Dobrze, że chociaż jeszcze 7 innych osób myśli tak, jak ja. Powód? Na angielskim forum są ciekawe dyskusje na polskim forum też takie chcę.

Co to znaczy, ze chcesz? Chciec to moze male dziecko lizaka z wystawy. Dlaczego nie zrobisz czegos co urozmaici gre od srodka tylko chcesz wywlekac wszystko poza forum. Twoj powod jest zreszta ... wole nie komentowac. Dolacz sie do dyskusji na angielskim forum i po sprawie. Chyba lepiej jest dowiedziec sie o wszystkim w grze niz na forum prawda? Nawet jezeli minie zasada 4/10/20 i miliona dni to ja wole po tym milionowym dniu dowiedziec sie o tym z gry niz na forum.
Gnom

Postby Gnom » Fri Jan 20, 2006 2:42 pm

No to juz CI z Vivaldim mowilismy. Chcesz to zmontuj ekipe i pogadaj z PD o tym. Moze sie zgodza, a moze nie.

To nie byla kasliwa uwaga, tylko konstruktywna ocena. 2/3 osob jest przeciw mowieniu o takich rzeczach w ogole. Dwa razy wiecej niz za. Jesli jestes zwolennikiem demokracji (przy Twoich idealistycznych pogladach jest to mozliwe) to uszanuj wole wiekszosci...

I to dopiero byl kasliwa uwaga nic nie wnoszaca. :)

EDIT: No i zgadzam sie znowu. Ale tym razem z Raistem. :)

EDIT 2: Z postem VIvaldiego ponizej tez sie zgadzam... Zwlaszcz aodnosnie czerwonych liter...
Last edited by Gnom on Fri Jan 20, 2006 2:52 pm, edited 1 time in total.
Vivaldii

Postby Vivaldii » Fri Jan 20, 2006 2:46 pm

Michal wrote:Dyskusja o NZ to jedno, ale zakładając nowe forum miałoby ono swój regulamin, poza tym zablokowałoby się możwliość pisania gości. Co do nowego regulaminu możnaby o błahych rzeczach(śmieszne dialogi, śmieszne zachowania postaci, denerwujące postaci, wiersze, ciekawe notki) mówić po 4 dniach, a po donioślejszych wydarzeniach(o wojnach, surowcach, odkryciach wysp, nowych firmach, budynkach, handlu, polityce, śmierciach, groźnych postaciach oczywiście i tak bez wszystkich szczegółów) po 20 dniach.

Edytowano:
Nie jestem w żadnej zdecydowanej mniejszości, 1/3 to nie żadna zdecydowana mniejszość.

Kolejna twoja złośliwa uwaga, która nic nie wnosi :twisted:

Michal przeciez dobrze wiesz ze 20 dni w Cantr to tyle co nic. Dlaczego nie chcesz pozwolic by wiesci rozchodzily sie w sposob naturalny... i to tak wazne wiesci? Nie rozumiem jak mozesz dyskutowac ma tym watku o czyjejs smierci bez wszystkich szczegolow???? W takim wydarzeniu licza sie tylko 2 sprawy ze ktos nie zyje i kto to jest inne szczegoly sa malo istotne a jesli zdradzisz komus te dwie informacje to kogo obchodzi czy powiesz cos o szczegolach czy nie. Podobnie jest z wojnami, wyspami itp. Przeciez Wojna nie skonczy sie przez 20 dni a jej skutki beda dlugofalowe. Jesli dajmy na to jakis gracz majacy postac kupca sie dowie o wojnie w jakims miejscu... nawet bez szczegolow w momencie gdy bedzie sie zastanawial dokad plynac to wplynie to na jego decyzje a to juz zaburza nam gre.

Co do dowcipow, wierszy itp. to jeszcze moge zrozumiec ale juz publikowanie ciekawych notek tez moze miec dalekosiezne konsekwencje.

PS. Uzywanie duzych czerwonych liter na forum jest rownoznaczne z prezentowaniem swoich pogladow krzykiem. Nie chcialem ci zwracac na to uwagi, ale chyba nie mam wyjscia. Przeciez ten kto ma wieksze i bardziej czerwone litery wcale nie musi miec racji.
Vivaldii

Postby Vivaldii » Fri Jan 20, 2006 2:53 pm

Raist wrote:
Chyba lepiej jest dowiedziec sie o wszystkim w grze niz na forum prawda? Nawet jezeli minie zasada 4/10/20 i miliona dni to ja wole po tym milionowym dniu dowiedziec sie o tym z gry niz na forum.

Raist mam taki sam poglad jak ty na sprawy dowiadywania sie czegos po za gra ale tutaj musze stanac troche po stronie Michala. Przeciez Ty nie musisz wchodzic do tego nowego Watku. Przeciez Michal po to zalozl ta dyskusje zeby uszanowac poglady kogos takiego jak ja i ty. Wiec sam nowy watek i to ze Michal chce go miec to nie jest nic zlego. Michal ma racje ze zalozenie takiego watku nie bedzie zlamaniem NZ bo bedzie na nim przestrzegal zasad 4/10/20.... Michal ma prawo chciec :)

Chodzi raczej o to ze Ty Raist mozesz spotkac grajac w Catr postacie ktore beda wykorzystywac wiedze OOC (nawet nieswiadomie) bo beda uczestniczyc w tym watku i czytac tamte posty. To jest glowny problem.
WojD

Postby WojD » Fri Jan 20, 2006 2:58 pm

Przetłumaczyłem NZ na nowo. Dodałem uaktulnienie. Wysłałem marolowi do akceptacji. Jak dostanę potwierdzenie - to pogadamy dalej. A może raczej nie będzie już o czym gadac ;)

Co do moderowania - chcecie mnie zrobic wrogiem publicznym numer 1 ? :twisted:

Nie ma tak lekko - sami się macie kochani moderowac - w końcu nie jestescie dziećmi... Jak już moderator czy admin musi wkraczać do akcji - to sierpem po łapkach...
Last edited by WojD on Fri Jan 20, 2006 3:04 pm, edited 1 time in total.
==============
Vivaldii

Postby Vivaldii » Fri Jan 20, 2006 3:01 pm

Swietnie... mam nadzieje ze w takim wypadku dodasz jeszcze jakies przyklady i ich interpretacje w swietle NZ i zalozysz ankiete. Dla wszyskich Nowych tez to sie przyda. :D
WojD

Postby WojD » Fri Jan 20, 2006 3:03 pm

Michal wrote:Dyskusja o NZ to jedno, ale zakładając nowe forum miałoby ono swój regulamin

Uprzedzam - na forum Cantr na grono.net jestem moderatorem i będę tepił nadużycia bezlitośnie. Dopóki nie ustalimy i demokratycznie nie zdecydujemy co wolno a co nie - bede tak samo zwalczał wszelkie naruszneia NZ na każdym forum jakie znajdę - fora prywatne uznam za klikę i będe dążył do zablokowania - sorry - ale zasady musza jakieś być.

Michal wrote:Nie jestem w żadnej zdecydowanej mniejszości, 1/3 to nie żadna zdecydowana mniejszość.

Wygralismy wybory, ale większości stabilnej nie mamy... ;)
==============
Sierak

Postby Sierak » Fri Jan 20, 2006 3:05 pm

A ja chcę moje forum na którym naprawde nie będzie się działo nic strasznego i niszczącego grę :P tyle

Edit:

Jest inne forum Cantr? To chyba zabronione...rozumiem, że pewnie to nie ty je zalożyłeś...
WojD

Postby WojD » Fri Jan 20, 2006 3:09 pm

Nie. Nie ja załozyłem - ale moderuję je i obowiązują na nim takie same zasady jak tu.

A zasady na razie sa takie: http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=6158

NA FORUM CANTR I POZA NIM
==============

Return to “Ogólne dyskusje”