Moze zroibmy nowy dzial na polskim forum?szczegoly nizej
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- WojD
Statystyki - skąd się ludzie łączą - rzeczywiście - głownie USA - ale mam wrażenie, że są lekko zafałszowane - webstats4u źle zlicza wejścia z domen .net, .com, .org, .info - jako USA, podczas gdy wiele sieci korzysta z nich do nazw wewnętrznych.
1. United States 1298400 51.4 %
2. Poland 241676 9.6 %
3. United Kingdom 225701 8.9 %
4. Canada 182886 7.2 %
5. Netherlands, The 126075 5.0 %
6. Sweden 101202 4.0 %
7. Germany 66046 2.6 %
8. Australia 45077 1.8 %
9. Belgium 27599 1.1 %
10. Spain 17700 0.7 %
1. United States 1298400 51.4 %
2. Poland 241676 9.6 %
3. United Kingdom 225701 8.9 %
4. Canada 182886 7.2 %
5. Netherlands, The 126075 5.0 %
6. Sweden 101202 4.0 %
7. Germany 66046 2.6 %
8. Australia 45077 1.8 %
9. Belgium 27599 1.1 %
10. Spain 17700 0.7 %
==============
-
- WojD
-
- lukaasz
Z postaciami wojda spotkalem sie przelotnie, chyba z 3ma. A jak sie nie myle to z nimi mam 0 kontkatu 

gg:403145
http://www.osobnicy.pl
http://www.osobnicy.pl
- lukaasz
-
Michal Ty sobie nawet nie zdajesz sprawy z tego jak bardzo ludzie moga byc w Cantr "ortodoksyjni".
Osobiscie bylbym szczesliwy gdyby kazdy mogl miec 1 (slownie JEDNĄ) postac i JAKIEKOLWIEK wzmiankowanie o wydarzeniach w grze na publicznym forum traktowano by jako lamanie NZ i kasowano konto. A na dodatek zalozenie postaci kosztowaloby kilka dolarow... No powiedzmy 5$
Tylko to zapewniloby MAKSYMALNA WIARYGODNOSC MODELU SPOLECZNEGO CANTR - przez wywolanie silnej obawy przed smiercia postaci.
Pisze to z pelnym przekonaniem na podstawie:
1) obserwacji poczynionych w Cantr
2) wypowiedzi na forum
3) znajomosci specyfiki polskiej mentalnosci (brak odpowiedzialnosci)
4) ponad 15 letniego doswiadczenia z RPG i Storytellingiem
Oczywiscie nie ma szans zeby Cantr w najblizszym czasie dostosowal sie do moich idealow. Wiec musze lubic to co mam bo i tak jest to fantastyczny pomysl.
Mozesz sie zastanawiac po co pisze tego posta? Otoz tak naprawde malo mnie interesuje czy taki watek powstanie czy nie i wlasciwie moglibyscie sobie na nim mowic o czym chcecie bo przeciez nie bede tam zagladal... Ale... niestety nie uwierze ze ktos z Was nie bedzie wykorzystywac tej wiedzy w grze. Jesli nawet istnieje 0,0000001 % szansy na to ze ktos to zrobi to zakladanie takiego watku mi osobiscie obnizy przyjemnosc z grania. Oczywiscie moja prywatna satysfakcja moze Cie nic nie obchodzic bo Twa wizja Cantr moze byc i jest z pewnoscia inna od mojej... Pisze to tylko zeby ci uswiadomic ze jesli zalozysz taki watek (probujac rozluznic rygor) napewno ta czesc spoleczenstwa Cantr, ktora blizsza jest moim pogladom zalozy watek, na ktorym bedzie scigala wszelkie wykorzystywanie wiedzy z Twojego watku i nawolywala departament do reakcji (by zaostrzyc rygor). A co gorsza zeby scigac takie wykroczenia nalezy lamac NZ i wymieniac sie informacjami bo tylko tak mozna wylapac sytuacje o ktorych pisal Void...
Wydaje mi sie ze obecny sposob interpretowania NZ jest dosc wyposrodkowany... ale moge sie mylic. Nalezaloby wiec przeprowadzic inna ankiete... raczej przedstawic najnowsza interpretacje NZ wraz z przykladami i zapytac graczy:
A) czy jest ona zbyt rygorystyczna
B) jest ok
C) jest za malo rygorystyczna
jesi wypowie sie ponad 100 osob... mozemy zaczac dyskutowac ponownie
Pozdrawiam
Osobiscie bylbym szczesliwy gdyby kazdy mogl miec 1 (slownie JEDNĄ) postac i JAKIEKOLWIEK wzmiankowanie o wydarzeniach w grze na publicznym forum traktowano by jako lamanie NZ i kasowano konto. A na dodatek zalozenie postaci kosztowaloby kilka dolarow... No powiedzmy 5$

Pisze to z pelnym przekonaniem na podstawie:
1) obserwacji poczynionych w Cantr
2) wypowiedzi na forum
3) znajomosci specyfiki polskiej mentalnosci (brak odpowiedzialnosci)
4) ponad 15 letniego doswiadczenia z RPG i Storytellingiem
Oczywiscie nie ma szans zeby Cantr w najblizszym czasie dostosowal sie do moich idealow. Wiec musze lubic to co mam bo i tak jest to fantastyczny pomysl.
Mozesz sie zastanawiac po co pisze tego posta? Otoz tak naprawde malo mnie interesuje czy taki watek powstanie czy nie i wlasciwie moglibyscie sobie na nim mowic o czym chcecie bo przeciez nie bede tam zagladal... Ale... niestety nie uwierze ze ktos z Was nie bedzie wykorzystywac tej wiedzy w grze. Jesli nawet istnieje 0,0000001 % szansy na to ze ktos to zrobi to zakladanie takiego watku mi osobiscie obnizy przyjemnosc z grania. Oczywiscie moja prywatna satysfakcja moze Cie nic nie obchodzic bo Twa wizja Cantr moze byc i jest z pewnoscia inna od mojej... Pisze to tylko zeby ci uswiadomic ze jesli zalozysz taki watek (probujac rozluznic rygor) napewno ta czesc spoleczenstwa Cantr, ktora blizsza jest moim pogladom zalozy watek, na ktorym bedzie scigala wszelkie wykorzystywanie wiedzy z Twojego watku i nawolywala departament do reakcji (by zaostrzyc rygor). A co gorsza zeby scigac takie wykroczenia nalezy lamac NZ i wymieniac sie informacjami bo tylko tak mozna wylapac sytuacje o ktorych pisal Void...

A) czy jest ona zbyt rygorystyczna
B) jest ok
C) jest za malo rygorystyczna
jesi wypowie sie ponad 100 osob... mozemy zaczac dyskutowac ponownie
Pozdrawiam
- WojD
-
- Raist
- Gnom
-
Raist wrote:Jak dla mnie rozmowa o tym co dzieje sie w grze odbiera cala przyjemnosc ... To samo z ujawnianiem imion postaci (jak wiadomo wielu graczy patrzy czesto na jedna postac przez pryzmat innych tego samego gracza). Po co wam te dyskusje? Dajcie choc jeden powod.
Dobrze, że chociaż jeszcze 7 innych osób myśli tak, jak ja. Powód? Na angielskim forum są ciekawe dyskusje na polskim forum też takie chcę.
- Gnom
-
Michal wrote:Raist wrote:Jak dla mnie rozmowa o tym co dzieje sie w grze odbiera cala przyjemnosc ... To samo z ujawnianiem imion postaci (jak wiadomo wielu graczy patrzy czesto na jedna postac przez pryzmat innych tego samego gracza). Po co wam te dyskusje? Dajcie choc jeden powod.
Dobrze, że chociaż jeszcze 7 innych osób myśli tak, jak ja. Powód? Na angielskim forum są ciekawe dyskusje na polskim forum też takie chcę.
To ja nie widze problemu. Michal stworz sobie postac angielska i dyskutuj z nimi na forum... przeciez nikt Tobie tego nie broni...
- Gnom
Michal wrote:Raist wrote:Jak dla mnie rozmowa o tym co dzieje sie w grze odbiera cala przyjemnosc ... To samo z ujawnianiem imion postaci (jak wiadomo wielu graczy patrzy czesto na jedna postac przez pryzmat innych tego samego gracza). Po co wam te dyskusje? Dajcie choc jeden powod.
Michal, juz ustalilismy chyba, że trzeba by armii moderatorow do pilnowania tego 24 godziny na dobe.