Moze zroibmy nowy dzial na polskim forum?szczegoly nizej

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Czy chcesz, by wprowadzono dzial Dyskusje o wydarzeniach w grze, tylko dla chetnych bez lamania NZ?

Tak, to dobre rozwiazanie
9
31%
Nie, powinnismy rozmawiac o tym w dziale ogolne dyskusje bez ogrodek
2
7%
Nie, w ogole nie powinnismy rozmawiac o wydarzeniach w grze na forum, chyba ze z waznych przyczyn
18
62%

Total votes: 29
WojD

Postby WojD » Fri Jan 20, 2006 6:48 am

Statystyki - skąd się ludzie łączą - rzeczywiście - głownie USA - ale mam wrażenie, że są lekko zafałszowane - webstats4u źle zlicza wejścia z domen .net, .com, .org, .info - jako USA, podczas gdy wiele sieci korzysta z nich do nazw wewnętrznych.

1. United States 1298400 51.4 %
2. Poland 241676 9.6 %
3. United Kingdom 225701 8.9 %
4. Canada 182886 7.2 %
5. Netherlands, The 126075 5.0 %
6. Sweden 101202 4.0 %
7. Germany 66046 2.6 %
8. Australia 45077 1.8 %
9. Belgium 27599 1.1 %
10. Spain 17700 0.7 %
==============
Sierak

Postby Sierak » Fri Jan 20, 2006 6:52 am

Lekko zafałszowane? 5 razy więcej Usa-ńców od Anglików, więc zasłanianie się wysoką kulturą Agnlików trochę wam nie wyszło :lol: tak samo nie wyjdzie wam usteorotypowanie Polaków :D wiem, sam wymyślam wyrazy :D
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
WojD

Postby WojD » Fri Jan 20, 2006 7:18 am

Ależ nikt nie mówił o kuturze Anglików ;) tylko Anglosasów - a konkretniej - o kulturze związanej z protestantyzmem i demokracją, cywilizowana dyskusją i szacunkiem dla poglądów innych posuniętym czasem do absurdu...
==============
Diabelek

Postby Diabelek » Fri Jan 20, 2006 7:58 am

Propo ujawniania imon postaci - ja ne widze z tym problemu, jak chcecie ujawniac to najlepiej zalozcie nowy temat, we wstepniaku napisze, ze kto chce niech ujawnia imiona (by nowi nie mysleli, ze to obowiazkowe) i podowajcie do woli ;). Kto zainteresowany zajzy...
lukaasz

Postby lukaasz » Fri Jan 20, 2006 8:20 am

Z postaciami wojda spotkalem sie przelotnie, chyba z 3ma. A jak sie nie myle to z nimi mam 0 kontkatu :)
lukaasz

Postby lukaasz » Fri Jan 20, 2006 8:20 am

Z postaciami wojda spotkalem sie przelotnie, chyba z 3ma. A jak sie nie myle to z nimi mam 0 kontkatu :)
Vivaldii

Postby Vivaldii » Fri Jan 20, 2006 10:13 am

Michal Ty sobie nawet nie zdajesz sprawy z tego jak bardzo ludzie moga byc w Cantr "ortodoksyjni".

Osobiscie bylbym szczesliwy gdyby kazdy mogl miec 1 (slownie JEDNĄ) postac i JAKIEKOLWIEK wzmiankowanie o wydarzeniach w grze na publicznym forum traktowano by jako lamanie NZ i kasowano konto. A na dodatek zalozenie postaci kosztowaloby kilka dolarow... No powiedzmy 5$ :evil: Tylko to zapewniloby MAKSYMALNA WIARYGODNOSC MODELU SPOLECZNEGO CANTR - przez wywolanie silnej obawy przed smiercia postaci.

Pisze to z pelnym przekonaniem na podstawie:

1) obserwacji poczynionych w Cantr
2) wypowiedzi na forum
3) znajomosci specyfiki polskiej mentalnosci (brak odpowiedzialnosci)
4) ponad 15 letniego doswiadczenia z RPG i Storytellingiem

Oczywiscie nie ma szans zeby Cantr w najblizszym czasie dostosowal sie do moich idealow. Wiec musze lubic to co mam bo i tak jest to fantastyczny pomysl.

Mozesz sie zastanawiac po co pisze tego posta? Otoz tak naprawde malo mnie interesuje czy taki watek powstanie czy nie i wlasciwie moglibyscie sobie na nim mowic o czym chcecie bo przeciez nie bede tam zagladal... Ale... niestety nie uwierze ze ktos z Was nie bedzie wykorzystywac tej wiedzy w grze. Jesli nawet istnieje 0,0000001 % szansy na to ze ktos to zrobi to zakladanie takiego watku mi osobiscie obnizy przyjemnosc z grania. Oczywiscie moja prywatna satysfakcja moze Cie nic nie obchodzic bo Twa wizja Cantr moze byc i jest z pewnoscia inna od mojej... Pisze to tylko zeby ci uswiadomic ze jesli zalozysz taki watek (probujac rozluznic rygor) napewno ta czesc spoleczenstwa Cantr, ktora blizsza jest moim pogladom zalozy watek, na ktorym bedzie scigala wszelkie wykorzystywanie wiedzy z Twojego watku i nawolywala departament do reakcji (by zaostrzyc rygor). A co gorsza zeby scigac takie wykroczenia nalezy lamac NZ i wymieniac sie informacjami bo tylko tak mozna wylapac sytuacje o ktorych pisal Void... :cry: Wydaje mi sie ze obecny sposob interpretowania NZ jest dosc wyposrodkowany... ale moge sie mylic. Nalezaloby wiec przeprowadzic inna ankiete... raczej przedstawic najnowsza interpretacje NZ wraz z przykladami i zapytac graczy:

A) czy jest ona zbyt rygorystyczna
B) jest ok
C) jest za malo rygorystyczna

jesi wypowie sie ponad 100 osob... mozemy zaczac dyskutowac ponownie

Pozdrawiam
WojD

Postby WojD » Fri Jan 20, 2006 10:44 am

Brawo.

Nie jestem aż tak ortodoksyjny - ale zgadzam się z większością tego, co napisałeś Vivaldii.

I bardzo dobrze - tak też trzeba zrobić - niech tylko ktoś pomoże zestawić aktualną obowiązującą wykładnię NZ...
==============
Vivaldii

Postby Vivaldii » Fri Jan 20, 2006 10:52 am

Mysle ze ostatnia dyskusja miedzy Gnomem a Marolem jest dobrym zrodlem... w koncu to "gora" daje wykladnie NZ... maja do tego moralne prawo bo to Oni wkladaja w Cantr swoj czas i wysilek.
Raist

Postby Raist » Fri Jan 20, 2006 11:27 am

Jak dla mnie rozmowa o tym co dzieje sie w grze odbiera cala przyjemnosc ... To samo z ujawnianiem imion postaci (jak wiadomo wielu graczy patrzy czesto na jedna postac przez pryzmat innych tego samego gracza). Po co wam te dyskusje? Dajcie choc jeden powod.
Gnom

Postby Gnom » Fri Jan 20, 2006 1:06 pm

Poparcie dla Vivaldiego. Pelne. Zgadzams ie z nim absolutnie i mimo szczerych checi zaistnienia, nie wiem co moglbym napisac wiecej. :]
Sierak

Postby Sierak » Fri Jan 20, 2006 1:21 pm

Raist wrote:Jak dla mnie rozmowa o tym co dzieje sie w grze odbiera cala przyjemnosc ... To samo z ujawnianiem imion postaci (jak wiadomo wielu graczy patrzy czesto na jedna postac przez pryzmat innych tego samego gracza). Po co wam te dyskusje? Dajcie choc jeden powod.

Dobrze, że chociaż jeszcze 7 innych osób myśli tak, jak ja. Powód? Na angielskim forum są ciekawe dyskusje na polskim forum też takie chcę.
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
Gnom

Postby Gnom » Fri Jan 20, 2006 1:28 pm

A wiesz ile rzeczy ja chce?

A tak w ogole to prosimy PD w osobie Marola o zajecie stanowiska.
Vivaldii

Postby Vivaldii » Fri Jan 20, 2006 1:56 pm

Michal wrote:
Raist wrote:Jak dla mnie rozmowa o tym co dzieje sie w grze odbiera cala przyjemnosc ... To samo z ujawnianiem imion postaci (jak wiadomo wielu graczy patrzy czesto na jedna postac przez pryzmat innych tego samego gracza). Po co wam te dyskusje? Dajcie choc jeden powod.

Dobrze, że chociaż jeszcze 7 innych osób myśli tak, jak ja. Powód? Na angielskim forum są ciekawe dyskusje na polskim forum też takie chcę.

To ja nie widze problemu. Michal stworz sobie postac angielska i dyskutuj z nimi na forum... przeciez nikt Tobie tego nie broni...
Gnom

Postby Gnom » Fri Jan 20, 2006 2:01 pm

Michal wrote:

Michal, juz ustalilismy chyba, że trzeba by armii moderatorow do pilnowania tego 24 godziny na dobe.

Return to “Ogólne dyskusje”