2000

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

PRUT

Postby PRUT » Wed Jan 18, 2006 2:30 pm

wojd wrote:622 graczy 2076 postaci - spory przyrost - w niedziele było 566/2002

Zabawne jest zmiany obserwować w czasie. Bo na przykład nie wiem, czy wiecie, już kiedyś mieliśmy ponad 1000 graczy i 1500 postaci.

Co do boomu, to najpierw oczywiście szybko rosnie liczba graczy oraz liczba postaci na porównywalnym poziomie (nowi zwykle mają 1-2 postacie). Potem przyrost graczy zwalnia i z czasem może być ujemny jeżeli więcej rezygnuje niż się zapisuje.

Wtedy dopiero można oceniać skutecznośc akcji - jeżeli liczba postaci nie bedzie zbytnio spadać, albo będzie wciąz rosła - to możemy uznać to za sukces (to oznacza że gracze zostali i zwiększają liczbę postaci) :wink:
nowy kamienny mlotek

Postby nowy kamienny mlotek » Wed Jan 18, 2006 2:35 pm

Jednak co by nie mowic to liczba postaci wciaz sie zwieksza i zachowuje sie dosyc stabilnie.

A co do nowych osob. Kiedys mnie denerwowali a teraz to lubie nawet popatrzec jak sobie radza. Wazne, ze pojawia sie "nowa krew" w niektorych miastach juz to spowodowalo spore ozywienie.
Nie pytaj mnie kim jestem.
Image
Sierak

Postby Sierak » Wed Jan 18, 2006 2:58 pm

Teraz mamy 645 i 2101, a apogeum było 661 i 2102 dzisiaj o 12.00.
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Wed Jan 18, 2006 7:33 pm

Vivaldii wrote:Mam nadzieje, ze wstawiajac tekscty informujace o Cantr dodajecie ze: STANOWCZO NIE nalezy po rozpoczeciu gry atakowac wszystkich zwierzat STANOWCZO NIE nalezy zabierac wszystkich notatek i potem uciekac...

Dodawanie takich tekstów do reklam może działać z odwrotnym skutekiem. Przeczyta jakiś kołek i będzie robił specjalnie na złość. A jak ktoś to zrobi przypadkiem to jest szansa, że się nawróci i zacznie grać normalnie.

Vivaldii wrote:Moze nowi przez pierwsze 24 h nie powinni moc w ogole atakowac ani podnosic niczego? :(

Próbowałem to przeforsować na flysprayu. Ale niestety bez skutku jak narazie :( Skoro nowi nie mogą atakować postaci przez pare dni to czemu mogą zwierzęta? Nam to szkodzi szczególnie bo w polskiej strefie (zwłaszcza na starej wyspie - chociaż nie tylko) nie ma ich za dużo. Przynajmniej przez 1 pełną godzinę gry od pierwszego zalogowania powinny być te opcje zablokowane dla nowych. Bo jak ktoś wytrzyma 3 godziny w realu by nie zrobić gafy to może będzie z niego gracz :)
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
WojD

Postby WojD » Wed Jan 18, 2006 7:39 pm

Dwóch dziś już nawróciłem - jeden rąbnął jakieś 14 kilo ryżu i w długą... I nie chciał zawrócić ale jak dostał kilofem to stwierdził, że będzie uczciwym obywatelem :) drugi przez pół roku ma słuchac i nie odzywać sie głośno za pobicie wszystkich zwierzat dookoła oraz zapapalanie kilku ekranów 'jak się w to gra' :) Cud że ludzi powstrzymałem, bo wszyscy maja broń lub kilofy :)
==============
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Wed Jan 18, 2006 7:44 pm

Teraz samotni zlodzieje juz nie maja tak dobrze jak kiedys. To znaczy jak cos ukradnie to nawet jak przezyje to jak go ktos zobaczy to zawola ze zlodziej i go dobija
[url=http://pajacyk.pl][img]http://www.stoczek.net.pl/gmina/files/baner_pajacyk%5B1%5D.jpg[/img][/url]Pajacyk.pl
marol

Postby marol » Wed Jan 18, 2006 7:55 pm

A ja znam złodziejkę, co ukradła pół miasta, zorientowała się, że nie da rady uciec, więc wróciła, ukradła jeszcze rower i dopiero wtedy uciekła. :D
WojD

Postby WojD » Wed Jan 18, 2006 8:10 pm

Czy aby na pewno znasz? ;)
==============
Sigvald

Postby Sigvald » Wed Jan 18, 2006 9:26 pm

To znaczy że już po niej ? :(

Nie chce wiedzieć, żartowałem...
PRUT

Postby PRUT » Wed Jan 18, 2006 10:18 pm

marol wrote:A ja znam złodziejkę, co ukradła pół miasta, zorientowała się, że nie da rady uciec, więc wróciła, ukradła jeszcze rower i dopiero wtedy uciekła. :D

To jedna z najlepszych akcji o jakich słyszalem w Cantr!!
Vivaldii

Postby Vivaldii » Wed Jan 18, 2006 10:39 pm

KeVes wrote:Próbowałem to przeforsować na flysprayu. Ale niestety bez skutku jak narazie :( Skoro nowi nie mogą atakować postaci przez pare dni to czemu mogą zwierzęta? Nam to szkodzi szczególnie bo w polskiej strefie (zwłaszcza na starej wyspie - chociaż nie tylko) nie ma ich za dużo. Przynajmniej przez 1 pełną godzinę gry od pierwszego zalogowania powinny być te opcje zablokowane dla nowych. Bo jak ktoś wytrzyma 3 godziny w realu by nie zrobić gafy to może będzie z niego gracz :)

Przynajmniej przez godzine nie powinni nawet moc podnoscic czegokolwiek ani sie poruszac. Mogli by gadac i zadawali by pytania. Jako ze niewiele wiecej by mogli poczytaliby notatki... to by wystarczylo zeby opanowac ten poczatkowy szal.
Sierak

Postby Sierak » Wed Jan 18, 2006 10:55 pm

Kolejne wykresiki. :D
Image
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Thu Jan 19, 2006 5:58 pm

Wiecie ze gdyby kazdy gracz mialby 15 postaci to mielibysmy w polskiej strefie ponad 10 000 postaci ;) . 70% nie mialoby pracy :P I wiekszosc umarla by z glodu :roll:
[url=http://pajacyk.pl][img]http://www.stoczek.net.pl/gmina/files/baner_pajacyk%5B1%5D.jpg[/img][/url]Pajacyk.pl
WojD

Postby WojD » Thu Jan 19, 2006 6:05 pm

To niezupełnie tak... Eksplozja demograficzna nie powoduje masowego głodu tylko zwiększoną migrację. Gdy zaczyna brakowac pozywienia czy zasobów ludzie musza bądź znaleźć nowe źródła bądź nauczyć się gospodarować istniejącymi.

Oznacza to w realiach Cantr więcej statków i więcej eksploracji - gdyz niezadowolone jednostki musiałyby znaleźć sobie miejsce a jednostki odpowiedzialne - zaopatrzenie dla swych osad.

Zobacz jak wyglądają nowe lokacje - dużo jedzenia, sporo miejsc wydobywczych - rozproszone surowce... Będzie dużo handlu i podróży.
==============
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Thu Jan 19, 2006 6:07 pm

Kiedy pisze ten post jest 672 osoby co przy 15 postaciach na osobe daje 10080 postaci :? i watpie by wiekszosc poginela z glodu,powiem wrecz ze w dobrze prosperujacej osadzie mialyby co robic jeszcze wiele lat a takich przybywa.

Return to “Ogólne dyskusje”