2000

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Raist

Postby Raist » Sun Jan 15, 2006 2:16 pm

nemo49 wrote:Zgadzam sie z Belinem. Od wczoraj moje postacie były zmuszone" wyeliminowac " kilku anonimowych kłusownikow. Wy napedzacie nowych a moje postaci musza ich wybijać. Bez sensu...

A wyobraz sobie, ze gdyby Cantr w ogole nie reklamowanoo to w grze nie byloby nikogo ;) Odkrywamy nowe lady i ktos musi je zasiedlac.

Pamietam ... moja 1 postac tarfila do LL i z miejsca bylo ciekawie :D
WojD

Postby WojD » Sun Jan 15, 2006 2:25 pm

To nie tak.

Jak ktos zaraz po pojawieniu się kłusuje a potem daje w długą - to trzeba go wyeliminować - bądź dlatego że to śmieć, którego gra niewiele wniesie, bądź po to, by czegoś gracza nauczyć.

Niestety taka selekcja jest potrzebna. Starałem się nie reklamować Cantr w miejscach, gdzie kręcą się niewyżyci nastolatkowie tudzież dresy ;) Ale tacy tez tu trafiają - i szybko rezygnują. Podobnie ci, których gra znudzi po kilku dniach i zostawiaja postaci by umarły. To plewy. Pozostaje za to ziarno - czyli ludzie, którzy się wciągną - i dlatego warto.

Co Ci po nowych wyspach jeśłi nie ma ich kim zaludnić? Ja tez wolę samotność w grze - moje postaci wędrują, pływają... Ale z kimś trzeba handlować, ktoś musi budowac miasta...
==============
PRUT

Postby PRUT » Sun Jan 15, 2006 2:58 pm

Tak niestety jest, że duża część z zarejestrowanych graczy odchodzi... prędzej czy później.

Liczą się tylko przyrosty ;) Wiec powinno się więcej osób rejestrować niż odchodzić. Wtedy jest więcej postaci i większa szansa, że większej ilości gra się spodoba (bo na przyklad nie bedzie w prawie pustej lokacji).

Co wiecej, każda osoba która się zdecyduje jednak zostać przyprowadza nastepne osoby - dlatego moim zdaniem ostra reklama jest jak najbardziej wskazana nawet jak wiąże się z trupami, klusownikami czy tzw. "kradziejami notatek" Michał dobra robota :!:

P.S. Pamietam czasy gdzie nic nie było i całymi dniami nic się nie działo - nawet "kradzieje" nie przysparzali rozrywki :twisted: A teraz? Tylko na nowych wyspach jest wględny spokój jeszcze - złaszcza w głuszach tej największej :wink:
WojD

Postby WojD » Sun Jan 15, 2006 3:02 pm

566 graczy
2002 postaci
==============
Sierak

Postby Sierak » Sun Jan 15, 2006 3:58 pm

Już wiadomo z jednego forum 5 osób zarejestrowanych(zadają tam bzdurne pytania, no ale trudno staram się odpowiadać i radzę czytać pewne rozdziały Wiki), a z dwóch innych forów 2 osoby, więc razem 7 na bank! Dodałem jeszcze forum o2.pl.
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
belin

Postby belin » Sun Jan 15, 2006 4:44 pm

Michal wrote:Dodałem jeszcze forum o2.pl.

No to juz koniec swiata jest bliski ;-(
Nie rozumiem takiego dzialania "silowego". Skonczy sie tym, ze porzadni gracze odejda bo beda mieli dosyc smarkaterii - moge sie mylic ale sadze, ze czesc przynajmniej ucieknie.
Swego czasu taka flagowa postacia byl Krzysio - z tego co pamietam z ogame sie przeniosl - i co jak co ale moim 2 postaciom krwi napsul przez swoja wybitna glupote. Jeszcze chyba pare tych Krzyskow sie placze - nawet imiona usiluja zmieniac ale niestety poziom praktycznie pozostal ten sam.
Jak juz reklamowac to w sensownych miejscach a nie taki nabor "z lapanki" i "moze ktos zostanie". To jakas kompletna bzdura.
Zarzucano mi kierowanie Cantr w strone Simsow - ale widze, ze niektorzy nizej chyba chca zejsc.
Naprawde juz zaczynaja byc meczacy klienci, ktorym "sie nudzi" - ale nic nie zrobia z tym ani tez nie przestana grac (bo moze cos sie zdazy ;-D ).
Jak rowniez meczaca (jak dla mnie) jest ilosc graczy nie umiejacych 3 slow bez bledow napisac (nie mowiac o sensie - bo to juz wyzsza szkola jazdy).
To moze proponuje na forum onetu - wszedzie gdzie sie da reklame pakowac. Uhhh...
Sierak

Postby Sierak » Sun Jan 15, 2006 4:55 pm

Wolny czas mi nie służy programosy.pl, webhelp.pl, forum bukmacherskie :D

Co do zarzutów:
- reklama jest wręcz obowiązkiem, gdzieś to było napisane, Cantr czeka na nowych graczy
- jest coraz więcej wysp, a graczy ostatnio tyle samo, coraz rzadziej kończą się limity wydobywcze itp.
- naprawdę chcecie, żeby Anglicy nas podbili?
- to wręcz egoizm, przecież to wspaniała gra
- gra samemu na początku jest fajna, ale potem nudzi
- takie działanie ma poparcie personelu gry
- więcej graczy jest za, niż przeciw
WojD

Postby WojD » Sun Jan 15, 2006 5:09 pm

Belin, spoko...

Taka akcja powtarza się średnio raz na kilka miesięcy. My tez się załapaliśmy tutaj poprzez jedną z poprzednich ;) - bodajże posty KeVesa na gronie.

Przez dwa tygodnie przybędzie ze 300 graczy - zostanie 30 i o to chodzi...

Cantr jest zbyt wymagającą umysłowo grą, żeby totalne leszcze długo pożyły a nowi gracze są potrzebni bo społeczeństwo się starzeje - większość z nas niedługo będzie trzydziesto- i czterdziestoletnimi staruszkami i kim bedziemy rzadzić? Kto będzie dla nas pracował? ;)
==============
Sierak

Postby Sierak » Sun Jan 15, 2006 5:12 pm

Poza tym była już taka akcja(nieco mniejsza) i nic wielkiego się nie stało, a najgorsze, że ja nie pamiętam, jak trafiłem na Cantr :D może napisałem to na forum kiedyś, zaraz sprawdzę.

Edit:

Niestety KeVes się pytał, a ja nie odpowiedziałem :D
marol

Postby marol » Sun Jan 15, 2006 5:17 pm

Owszem, jest dużo nowych graczy, dziś już zrobiłem ponad 50 aktywacji, z czego większość to Polacy.
Sierak

Postby Sierak » Sun Jan 15, 2006 5:22 pm

573 graczy
2005 postaci

Liczba postaci wzrasta, na tym chyba najbardziej nam zależy.
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Sun Jan 15, 2006 5:31 pm

A jednak te male akcje cos daja ja wczoraj tez zareklamowalem nas na jednym duzym forum
[url=http://pajacyk.pl][img]http://www.stoczek.net.pl/gmina/files/baner_pajacyk%5B1%5D.jpg[/img][/url]Pajacyk.pl
lukaasz

Postby lukaasz » Sun Jan 15, 2006 5:36 pm

Ale nawet w relanym swiecie jest tak ze sa normalni ludzi i idioci. I to samo jest tutaj, pojawiaja sie tacy co poczytraja zasady i graja, a sa i tacy jakeigo przed chwila widzialem - obil wszystkich w wiosce a potem dsam siebie.

A doslownie w tej chwili widzze nowego ktory sie ladnie przedstawil.

W kazdym razie po takiej akcjii swiat sie nam napewno troche rozrusza :)
belin

Postby belin » Sun Jan 15, 2006 5:50 pm

Wojd - sorry - ale grono to jedno (w samo grono niezle przesiewa ludzi) a programosy.pl, webhelp.pl czy forum bukmacherskie (no zesz... to juz naprawde przesada i zakrawa na jakis chory spaming) to drugie.
No nic - zobaczymy.
Ja jestem za reklama - ale robiona sensownie a nie w stylu pijanego weza. Bo taka akcja zalatuje maloletnim napalencem ;-D.

Ale to moze dlatego, ze ja totalnie nie lubie bydla wokol siebie.
Sierak

Postby Sierak » Sun Jan 15, 2006 5:57 pm

belin wrote:Wojd - sorry - ale grono to jedno (w samo grono niezle przesiewa ludzi) a programosy.pl, webhelp.pl czy forum bukmacherskie (no zesz... to juz naprawde przesada i zakrawa na jakis chory spaming) to drugie.

No ładnie KeVes'a też byś tak osądził?

belin wrote:Ja jestem za reklama - ale robiona sensownie a nie w stylu pijanego weza. Bo taka akcja zalatuje maloletnim napalencem ;-D.

Uhm, tak małoletni zapaleniec robi to już drugi raz, bo ma sporo wolnego czasu w przeciwieństwie do ciężko pracujących starców.

belin wrote:Ale to moze dlatego, ze ja totalnie nie lubie bydla wokol siebie.

I nawzajem.

Ps. Dwóch marudów to za mało, by mnie zniechęcić, wyniki ankiety są dostatecznie motywujące.

Return to “Ogólne dyskusje”