Moderators: Public Relations Department, Players Department
Raist wrote:Anonymous wrote:Raist wrote:Panstwo nieslownych handlowcow
Nie rzucaj osobistych pretensji lub oszczerstw - bo ktos odpowie, Vlotryan - państwo krwiżerczych i zachłannych strażników.))))
Dyskusja wyzszosci jednej lokacji nad druga jest bez sensuZapomnieliscie chyba, ze Cantr to nie wyscig szczurow ... zreszta "drewniany" bug pokazal zachlannosc graczy na surowce i obrzydliwe zapychanie plecakow
Zamias budowac atmosfere, zbiera sie surowce ... to mnie martwi.
Matix wrote:A tak na marginesie w artykule ktory polecam Amerykanie analizujac sytuacje w Cantr doszli do wniosku ze nie utworzyla sie jeszcze ZADNA prawdziwa monarchia rozumiana w sensie socjologicznym. Masowe pojawieni sie grup piratow rabujacych wybrzeza jest dopiero zapowiedzia procesu przechodzenia z Anarchi do Dyktatur i Monarchii... U nas nawet takie masowe piractwo jeszcze sie nie zaczelo wiec uwazam ze mowienie o innych ustrojach niz Anarchia w Polskiej strefie to nieporozumienie. Zaznaczam od razu zeby nie bylo nieporozumien, iz anarchia wcale nie musi oznaczac calkiowity brak rzadow a jedynie rzady ktorym czlonkowie grupy spolecznej podporzadkowuja sie z wlasnej woli.
Przemysl jeszcze raz to co napisałeś. W polskiej strefie spotkałem się z wieloma systemami rządowymi. Monarchia, teokracja, anarchia, despotyzm.. Trochę tego jest.
nemo49 wrote:Już to przerabialiśmy z Zakonem - z wiadomym skutkiem.
NiKnight wrote:I dodatkowo w grze nie ma religii, takiej prawdziwej, której przestrzegaliby gracze. Te, które istnieją są postrzegane jako coś nietypowego. Brak strachu postaci przed bogiem, piekłem itp. A w konsekwencji niektóre systemy władzy nie mogą dobrze funkcjonować (te w których władca postrzegany jest na równi z bogiem).
Cantr nigdy nie będzie odzwierciedleniem rzeczywistości (i całe szczęście), dlatego też systemy władzy będę odmienne od tych z którymi mamy do czynienia tutaj, w świecie znanym nam od zawsze. Systemy w grze będą prymitywną namiastką istniejących w naszym świecie.
Ja mam tylko jedną nadzieję, że stworzy się system, którego trudno szukać w świecie rzeczywistym
NiKnight wrote:I dodatkowo w grze nie ma religii, takiej prawdziwej, której przestrzegaliby gracze. Te, które istnieją są postrzegane jako coś nietypowego. Brak strachu postaci przed bogiem, piekłem itp.
Ja mam tylko jedną nadzieję, że stworzy się system, którego trudno szukać w świecie rzeczywistym
Skarbniq wrote:To ze ja oskarzalem niektorych graczy ze wykorzystuja swoje wysoko postawione postacie do dyrygowania wyspa V, czy to ze ONI uczynili z forum pierwsza linie obrony Los Liberos ?
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest