Imiona !!

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

belin

Postby belin » Tue Jan 10, 2006 9:01 pm

Yossarian wrote:Przydomek, bo znowuż były dwie takie same panny i był to mus. :] Ale to i tak 'jedna na milion'. Czy jak tam...

Ona sie z tego co pamietam przedstawila sie "imieniem i przydomkiem/nazwiskiem" a potem wrecz zachecala do uzycia tego drugiego wlasnie ze wzgledu na podobienstwo imion. No ale nie wnikajmy.

W kazdym razie widzialem troche osob z nazwiskami. Czesc moich postaci tez je posiada (moze to raczej przydomki - w swiecie bez korzeni rodzinnych nie ma chyba nazwisk). A rzeczywiscie irytuja mnie te wszystkie vony i hrabie ;-D.
Exor

Postby Exor » Tue Jan 10, 2006 9:35 pm

A ja mam wszytskie imiona tak wymyslone, żeby przypadkiem nikt nie wpadł na takie samo. Fakt, że bywają dziwne, ale da się je wymówić bez zająknięcia, w przeciwieństwie do nazw niektrych lokacji w grze :wink:
nic do dodania poza tym co napisane
Dark_Assasin

Postby Dark_Assasin » Thu Jan 12, 2006 9:01 pm

ja dopiero zaczolem grac i zrobilem kobiete i mezczyzne
ich imiona to:Janeczka i Kleofas
chyba orginalne :D
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Thu Jan 12, 2006 9:10 pm

Dark_Assasin wrote:ja dopiero zaczolem grac i zrobilem kobiete i mezczyzne

Zebys sie nie zdziwil, jesli trafisz na stara wyspe lub w miejsce jej wplywow. Co najmniej jedno z tych imion jest bardzo znane i postac je noszaca budzila/budzi wiele emocji. :)

Pozatym mozna zdradzac imiona swoich postaci, ale wiekszosc osob tego nie robi bo tak gra sie przyjemniej. Pograj troche i wstrzymaj sie ze zdradzaniem innych postaci. Moze uznasz powniej, ze zachowasz czesc w tajemnicy. To ma sens. I zycze powodzenia w grze. :)
NiKnight

Postby NiKnight » Thu Jan 12, 2006 9:31 pm

Ostatnio spotkałem się z dwoma postaciami, które zostały chyba nazwane pod wpływem forum. Być może to przypadek ale w przypadku drugiej osoby szczerze wątpię (jest to raczej niepowtarzalne "imię").

Nie wiem czym kierowali się gracze nazywając te postacie, być może pragnęły w jakiś sposób zwrócić na siebie większą uwagę, mam tylko nadzieję, że nie będą korzystać z forum przy kształtowaniu osobowości swoich postaci.

PS. Jak niektórzy pewnie wiedzą, w grze mam postać, która jasno mnie identyfikuje, na początku nie uważałem tego za coś złego, teraz zaczynam się bardziej nad tym zastanawiać. Oczywiście postać ta będzie nadal miała swoje "imię", zbyt dużo osób ją zna i w niektórych osadach jest dość lubiana :)
Ni Ni Ni Ni!
PRUT

Postby PRUT » Fri Jan 13, 2006 1:33 am

Cantryjczyk wrote:
Dark_Assasin wrote:ja dopiero zaczolem grac i zrobilem kobiete i mezczyzne

Zebys sie nie zdziwil, jesli trafisz na stara wyspe lub w miejsce jej wplywow. Co najmniej jedno z tych imion jest bardzo znane i postac je noszaca budzila/budzi wiele emocji. :)

:twisted: Negatywnych dodam. Została prawie rytualnie zabita a jej ciało przez długi czas walało się ku przestrodze :twisted:
Skarbniq

Postby Skarbniq » Tue Aug 15, 2006 8:21 pm

Odkopałem wątek ;-) ...bo do innego czegoś potrzebowałem losowego imienia i nazwiska.

http://www.v-liga.sarmacja.avx.pl/personalia.php

Generalnie są tylko męskie ( bo taka była potrzeba ). Imiona z wiki a nazwiska z listy Wildstaina. Może komuś się przyda.
Legalus

Postby Legalus » Tue Aug 15, 2006 8:54 pm

Fajna rzecz ten link. Przyda mi się przy robieniu kolejnej postaci
Lepiej spłonąć niż dać się rozwiać przez wiatr...
Lamper

Postby Lamper » Tue Aug 15, 2006 9:01 pm

Ja na początku swoje postacie nazywałem według tego co widzialem przy komputerze.
Nawet mam postać o bardzo podobnym imieni do telefonu Nokia gdyż miałem ją pod ręką jak tworzyłem tą postać.
Ze starych niezyjących postaci też miałem podobnie: Unimor -> Nazwa (marka) mojego TV :P

A teraz korzystam z różnych generatorów imion elfickich czy krasnludzkich rodem z mitycznego RPG :P
Elm0

Postby Elm0 » Tue Aug 15, 2006 9:13 pm

Skarbniq wrote:Odkopałem wątek ;-) ...bo do innego czegoś potrzebowałem losowego imienia i nazwiska.

http://www.v-liga.sarmacja.avx.pl/personalia.php

Generalnie są tylko męskie ( bo taka była potrzeba ). Imiona z wiki a nazwiska z listy Wildstaina. Może komuś się przyda.

Pobawiłem się trochę Twoim generatorkiem i musze przyznać, że niektóre imiona wystarczą bez nazwisk, żeby oryginalnie nazwać postać (Ciecibór rox :P )
I don't know but I've been told,
Deirdre's got a Network Node.
Likes to press the on-off switch,
Dig that crazy Gaian witch!
Rusalka

Postby Rusalka » Wed Aug 16, 2006 5:15 am

Ja mam kilka zasad co do imion: Pierwsza i najwazniejsza - nie nazywam nigdy postaci przed rozpoczeciem gry. Dopiero jak sie urodzi i rozejrzy po okolicy to nadaje jej na tyle na ile to mozliwe pasujace do danego regionu imie. Po drugie - Nie stosuje popularnych imion polskich. Bywaja wyjatki, spowodowane zalozeniami pierwszej zasady - przykladowo, jezeli postac urodzi sie w miescie przypominajacym sredniowieczne (Vlotryan, Devrapolis?) adekwatnym imieniem bylby np. Benedykt. Klimaty republikanskie - moze Dariusz? Ale ogolnie staram sie trzymac wymyslonych przeze mnie imion, nigdy jednak nie skomplikowanych jakos specjalnie. Unikam wszelkich skojarzen z filmami fantasy czy innymi. Ma byc po prostu orginalnie. A slowianskie jakos nie przypadly mi do gustu, ale to chyba przez Wardzingow :(
Artur wrote:ja chce miec fabryke i czarnuchow w niej a nie dom z ogrodkiem kurna i nie zycze sobie zeby mnie ktos pouczal o graniu w cantr qrka
Sasza

Postby Sasza » Wed Aug 16, 2006 7:33 am

A jeżeli postać popłynie na inną wyspe to Twoim zdaniem, miałaby zmienić imie? Po przecież niebędzie pasować... :P (rozumiem o co Ci chodzi).
Postacie można nazywać obojędnie, lecz wolałbym niespotykać o nazwach, które brzmią jak by to było wasze imiona i nazwiska. Też denerwują mnie angielskie nazwy nazwisk oraz jak już to mówiłem w innym topicu, angielskie ksywki bohaterów z komiksów itp.itd.
Podałbym Wam za przykład nazwy moich postaci, lecz wiecie... :wink:

...Pozytywnie mnie zdziwiło imie: Damski Penis
Last edited by Sasza on Wed Aug 16, 2006 7:36 am, edited 2 times in total.
Najlepsze forum ezoteryczne na świecie.
AUTO

Postby AUTO » Wed Aug 16, 2006 7:33 am

Utas Psik, to było imię :lol:
Lamper

Postby Lamper » Wed Aug 16, 2006 9:21 am

Utas Psik, to było imię

I tak Damski Penis było lepsze :D // Oczywiście to nie moja postać bo ja się do tego człowieka nie przyznaje a raczej nie przyznawałem bo on już poległ
Stefan

Postby Stefan » Thu Aug 17, 2006 1:45 pm

Ten generator jest poprosu genialny. Dawno nie miałem takiej zabawy. Chyba z 10 minut klikałem "odśwież".

Return to “Ogólne dyskusje”