Top ten najbardziej zaludnionych lokacji

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

WojD

Postby WojD » Sun Jan 08, 2006 12:30 pm

No już sa efekty...

1405-3: XX XXXXX zmienia swoją prędkość do 200 procent i swój kierunek na 270.

1405-3: XXXXX XXXXX zmienia swoją prędkość do 200 procent i swój kierunek na 130.

1405-3: XXXXXzmienia swoją prędkość do 200 procent i swój kierunek na 315.

:twisted:
==============
marol

Postby marol » Sun Jan 08, 2006 12:33 pm

nowy kamienny mlotek wrote:A mi sie marzy malenka wysepka z jedna lokacja.(...) Mozna by zainplementowac takie wysepki. Bylo by bardzo fajnie znalezc cos takiego.
Już są.
nowy kamienny mlotek

Postby nowy kamienny mlotek » Sun Jan 08, 2006 12:48 pm

marol wrote:
nowy kamienny mlotek wrote:A mi sie marzy malenka wysepka z jedna lokacja.(...) Mozna by zainplementowac takie wysepki. Bylo by bardzo fajnie znalezc cos takiego.
Już są.

To znaczy, ze wlasnie je teraz dodales czy juz wczesniej byly?
Nie pytaj mnie kim jestem.
Image
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Sun Jan 08, 2006 12:58 pm

Najlepiej zeby nie bylo tam jedzenia, owocow ani drewna, tylko powiedzmy piasek, jakies kruszcze, kamienie. Mozna by zrobic wiezienie, kamieniolomy, miejsca gdzie zsylaloby sie niechcianych ludzi. O moze do czasu az przyplynalby ktos statkiem z misja ratunkowa. Ale gdyby lokalizacja byla okryta tajemnica...

I szkoda by bylo ludzi ktorzy mogliby tam sie pojawic swierzo wykreowana postacia. :) Pomysl klimatyczny ale trudny do zrealizowana. Trzeba znalezc wyspe, dostarczac tam ludzi...
marol

Postby marol » Sun Jan 08, 2006 1:00 pm

nowy kamienny mlotek wrote:To znaczy, ze wlasnie je teraz dodales czy juz wczesniej byly?
Tak, były wcześniej.
WojD

Postby WojD » Sun Jan 08, 2006 1:04 pm

Niezłą zadymę rozpetałes, Marol :)

Chyba jednak dobrze - bo to zdynamizuje szkutnictwo i żeglugę w okolicy... Ostatnio jakoś ludziom się mniej chciało pływać.

Mamy czego szukać i po co pływać... Ja naprawde nie moge sie doczekać pierwszego kontaktu międzystrefowego :)
==============
Sierak

Postby Sierak » Sun Jan 08, 2006 1:13 pm

Ja też jestem ciekaw takiego kontaktu, to co tu napisaliście mnie oszołomiło :D
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
WojD

Postby WojD » Sun Jan 08, 2006 1:27 pm

Szkoda, że wyspa jest jest wymarła... Ale może to pomost do innych stref?
==============
Sierak

Postby Sierak » Sun Jan 08, 2006 1:34 pm

za 3 dni mogę wam coś powiedzieć(4 dni miną), chyba, że nie chcecie :wink:
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
WojD

Postby WojD » Sun Jan 08, 2006 1:54 pm

Chcemy - już mi ślinka leci... Tylko czemu mówisz już teraz? Utonę do tego czasu ;)
==============
Raist

Postby Raist » Sun Jan 08, 2006 2:20 pm

Nie piszcie tutaj o tym co odkryliscie ... psujecie innym zabawe.
WojD

Postby WojD » Sun Jan 08, 2006 3:03 pm

Raist ma rację- w sumie fajniej dowiedziec się o tym w grze. Inna sprawa, że informacje o tym, że jeszcze jest cos do odkrycia są impulsem do rozwoju. Ludzie zawsze wierzyli, że można znaleźć jakieś nowe lepsze miejsca lub krótszą drogę dokądś - to stymulowało rozwój...

No to i ja zastymuluję ;) Jedna z moich postaci doprowadziła do kolonizacji kilku lokacji na nowej wyspie - w jednej z tych lokacji jest 15 surowców, pozostałe pewnie okażą się podobne a wyspa jest chyba baaardzo duża... :P
==============
belin

Postby belin » Sun Jan 08, 2006 5:01 pm

wojd wrote:Raist ma rację- w sumie fajniej dowiedziec się o tym w grze. Inna sprawa, że informacje o tym, że jeszcze jest cos do odkrycia są impulsem do rozwoju. Ludzie zawsze wierzyli, że można znaleźć jakieś nowe lepsze miejsca lub krótszą drogę dokądś - to stymulowało rozwój...

No wlasnie... "wierzyli" a nie "wiedzieli". Naprawde sobie moglibyscie darowac te informacje. A Marolowi to sie naprawde dziwie, ze wyskoczyl z ta wymarla wyspa - to juz bylo naprawde glupie zagranie.
Moze i stymulujace ale oprocz tego, ze takiej informacji nie powinno byc podanej (to moze od razu mapy gotowe wyjmiemy? - po co byla "amnezja" nazw?) to skorzystac na tym moga glownie postacie i osady/panstwa bogate (jak w zyciu ;-D ). Reszta moze sie tylko poirytowac ;-).
Juz nie mowiac o tym, ze wszyscy co nagle zmienili kierunki plyniecia lub nagle sie zwineli z portu powinni dostac po lapkach.
No ale nic to - zaraz i tak sobie zajme jakas wolna lodke co mi stoi pod nosem ;-D.
marol

Postby marol » Sun Jan 08, 2006 5:12 pm

Dlaczego nie powinno być podane? Równie dobrze to forum mogłoby nie istnieć. Tu się prowadzi dyskusje o grze i siłą o zdarzeniach w niej zachodzących.
(...) skorzystac na tym moga glownie postacie i osady/panstwa bogate (jak w zyciu ;-D ). Reszta moze sie tylko poirytowac.
Kto się ma poirytować? Nie rozumiem. Chyba postacie i osady nie czytają forum.
to moze od razu mapy gotowe wyjmiemy? (...) Juz nie mowiac o tym, ze wszyscy co nagle zmienili kierunki plyniecia lub nagle sie zwineli z portu powinni dostac po lapkach.
Zmienili kurs na który kierunek? Jakie mapy? Czy ty aby nie jesteś przewrażliwiony? Wejdą na pokład, oddokują i... co dalej?
belin

Postby belin » Sun Jan 08, 2006 5:35 pm

marol wrote:Dlaczego nie powinno być podane? Równie dobrze to forum mogłoby nie istnieć. Tu się prowadzi dyskusje o grze i siłą o zdarzeniach w niej zachodzących.

hmmm... moze jestem przewrazliwiony ale patrzac na juz rozne dyskusje i ukrocanie niektorych to taka informacja jest jak najbardziej nie na miejscu. To nie jest "zdarzenie w grze zachodzace". Wyspa nie zostala odkryta tylko informacja o niej podana zostala "z sufitu".

Co do statkow - to wlasnie pisze, ze jezeli statek co zmierzal do konkretnej lokacji nagle zmienia kierunek i zamiast plynac "w srodek" drugiej wyspy zaczyna ja oplywac i zmierzac w "nieznanym kierunku" to widac, ze kapitan skorzystal z wiedzy OOC forumowej.
Albo gdy statek co stoi sobie spokojnie i zasadniczo jest napelniany towarem w polowie ladowania nagle zostawia wszystko i odplywa - oczywiscie szukac bedzie w ciemno - ale bedzie szukac nie na podstawie wiary, ze cos tam na pewno jest ale na podstawie wiedzy, ze jest cos blisko (nie wiadomo od ktorej wyspy - ale to juz inna sprawa) i szybkie znalezienie bedzie niesamowita gratka.

O irytowaniu sie moze przesadzilem - ale nie wiem czy bardzo.

Oczywiscie to wszystko moje prywatne zdanie - ale jak dla mnie ktos z "departamentu" nie powinien takich informacji podawac - chyba, ze jego postac do takowej wyspy doplynela i minely od tego czasu 4 dni. To chyba proste? A z Twojej wypowiedzi jakos nie wynikalo, ze tak sie wlasnie stalo.

Return to “Ogólne dyskusje”