Ladownosc nr 2 - czyli pojazdy naziemne + nawodne

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

belin

Ladownosc nr 2 - czyli pojazdy naziemne + nawodne

Postby belin » Wed Dec 28, 2005 11:27 pm

Czy na statek mozna wprowadzic np. rower lub inny pojazd naziemy? Wydawaloby sie to logiczne. W sumie rower nawet na lodke mozna zabraz nie mowiac o sloopie - w realu oczywiscie.
WojD

Postby WojD » Wed Dec 28, 2005 11:51 pm

Nie ma takiej mozliwosci :( A szkoda. Mozesz ew. w kawalkach zabrac.
==============
belin

Postby belin » Thu Dec 29, 2005 12:10 am

No to jest jakas lipa. Jak na sloopa nie mozna wjechac rowerem z przyczepka albo transporterem (nie mowiac o zwyklym rowerze) to jest to totalna bryndza (opsss... hamerykany nie kumaja bryndzy.... powiem lepiej "kiszka" ;-D ). Tzn mam taki pojazd zostawic w przyslowiowe piz..? Bo rozebrac sie chyba tez nie da.
WojD

Postby WojD » Thu Dec 29, 2005 9:19 am

Z tego co wiem, to nie można pojazdem na pojazd... Nie da sie tez zadokować rowerem do slupa :( Moze trzeba pomeczyc ProgD i zaczekac?

A najlepiej sprzedaj ten rower z przyczepka - chetnie kupie :) Tylko gdzie Cie w Cantr szukac? :P
==============
belin

Postby belin » Thu Dec 29, 2005 11:16 pm

wojd wrote:A najlepiej sprzedaj ten rower z przyczepka - chetnie kupie :) Tylko gdzie Cie w Cantr szukac? :P

ha ha ha, znajac zycie to pewnie juz sie tam pare razy spotkalismy.

Ale wracajac do tematu. To jest jednak porazka. Jak mam jakis pojazd naziemny i rozwijam sie na wyspie a pozniej chce poplynac i na nowej tez moc pozwiedzac (no np. taki jeep - by sie przydal na bezdrozach nowego ladu ;-) ). To niestety - tutaj musze go sprzedac, miec surowce na nastepny i na nowej wyspie marnowac czas na wyprodukowanie go.

A moze prom moze przewozic pojazdy? Chociaz naprawde wypadaloby, zeby male pojazdy typu rower albo cos dawaly sie pakowac na statek.
WojD

Postby WojD » Fri Dec 30, 2005 5:59 am

W sumie to by można do sugestii dodać jakiś pojazd typu amfibia albo właśnie prom morski (bo ferry to tylko na jeziorach może pływać) - teraz staje się to bardzo potrzebne.

Podobnie jak szybsze statki - maks. 6000 jedn. to jednak wciąż mało; nie wiem, czy niemożność dotarcia do innych stref językowych wynika z odległości, czy pecha - ale szybkie statki - np. 12.000 jedn. bardzo by zwiększyły możliwości handlu międzystrefowego - a co za tym idzie wymiany surowców...
==============
belin

Postby belin » Fri Dec 30, 2005 11:54 pm

wojd wrote:Podobnie jak szybsze statki - maks. 6000 jedn. to jednak wciąż mało; nie wiem, czy niemożność dotarcia do innych stref językowych wynika z odległości, czy pecha - ale szybkie statki - np. 12.000 jedn. bardzo by zwiększyły możliwości handlu międzystrefowego - a co za tym idzie wymiany surowców...

Wiesz... w pewnym momencie to raczej samoloty powinny sie pojawic albo cos. I lotniska itp. Bo statek wiele szybciej - zwlaszcza duzy nie poplynie. A maly - typu wodolot to na jeziorku typu Baltyk moze popylac.
WojD

Postby WojD » Sat Dec 31, 2005 9:46 am

Wiesz... Silnik do helikoptera jest - jak się zamontuje go na dinghy, to uzyskujemy dinghy z silniczkiem, która popyla jak mały wodolocik :)
==============
Denis B

Postby Denis B » Sun Jan 01, 2006 7:31 pm

Naprawde czy sobie jaja robisz ...

Jezeli by tak było to było by super ...
Albo 6 silnikow do sloopa ... hmm - bajeczna sprawa
WojD

Postby WojD » Sun Jan 01, 2006 8:00 pm

Na razie robie sobie jajecznicę, ale temat statków motorowych pojawia się kolejny raz w sugestiach w ang. części forum - i raczej oscyluje w kierunku nowych statków a nie montazu silników na starych. Kto wie jednak jak to się rozwinie?
==============
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Mon Jan 02, 2006 12:55 pm

widze ze temat nieco zbacza to jamoze o cos zapytam:
chce wybudowac pojazd spalinowy naziemny i mam pewne watpliwosci
-trzeba do niego silnik zbudowac bo nie pojedzie?jak wstawic taki silnik?
-pojazd taki potrzebuje paliwa?
WojD

Postby WojD » Mon Jan 02, 2006 12:59 pm

Pojazd budujesz z kawałków - składasz na placu i wbudowujesz silnik. Na razie nie potrzeba paliwa... Ale kto wie, jak będzie kiedyś ;)
==============
w.w.g.d.w

Postby w.w.g.d.w » Tue Jan 03, 2006 8:54 am

Zeby wprowadzac samochod czy rower - jestem za,pozatym z milo byloby jak by sie dalo ztuningowac taka łodz i dobudowac maszty z zaglami lub silniki (oczywiscie w rozsadnej ilosci)- taka lodz miala by nieco zmniejszona ladownosc ale szybkosc za to...
A co do paliwa to mam wrazenie ze wszystko juz przygotowane:ropa jest,wieze wiertnicze sa - kto chce miec postac-szejka naftowego? Bo ja chce.
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Fri Jan 13, 2006 6:00 pm

Mam pytanie z jakom predkoscia plynie statek do ktorego zadokowanyjest inny statek?? np. Szabrownik+Longboat?? Z ajak predkoscia poplynie szabrownik??
[url=http://pajacyk.pl][img]http://www.stoczek.net.pl/gmina/files/baner_pajacyk%5B1%5D.jpg[/img][/url]Pajacyk.pl
PRUT

Postby PRUT » Fri Jan 13, 2006 6:54 pm

w.w.g.d.w wrote:Zeby wprowadzac samochod czy rower - jestem za,pozatym z milo byloby jak by sie dalo ztuningowac taka łodz i dobudowac maszty z zaglami lub silniki (oczywiscie w rozsadnej ilosci)- taka lodz miala by nieco zmniejszona ladownosc ale szybkosc za to...
A co do paliwa to mam wrazenie ze wszystko juz przygotowane:ropa jest,wieze wiertnicze sa - kto chce miec postac-szejka naftowego? Bo ja chce.

A ja już jednego widziałem :lol: :lol:

Return to “Ogólna pomoc”