Przypadkiem znalazlem - ale mocne... ;)

Ogólne pogawędki, ogłoszenia innych serwisów i inne niezwiązane z Cantr tematy.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

WojD

Przypadkiem znalazlem - ale mocne... ;)

Postby WojD » Fri Dec 30, 2005 8:52 pm

==============
lukaasz

Postby lukaasz » Fri Dec 30, 2005 9:15 pm

zajefajne.
zawsze wiedzialem ze tak bylo :)
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sat Dec 31, 2005 6:51 am

Widziałem 1 godzinny film dokumentalny na ten temat już. W tamtym jeszcze były materiały na temat wież WTC. Ja powiem, że jak widziałem te wydarzenia pierwszy raz w TV to już mi to śmierdziało mistyfikacją.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image
Sierak

Postby Sierak » Sat Dec 31, 2005 2:08 pm

Na pewno coś jest nie tak, ale nie można mówić ogólnie, że rząd USA sam zrobił te zamachy. Coś tam nie gra, ale widocznie rząd USA musiał coś zatuszować dla dobra narodu, moze kiedyś się dowiemy, tak samo, jak z pijanym Kwaśniewskim na cemnatrzu :?
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
Czarnawy

Postby Czarnawy » Sat Dec 31, 2005 2:21 pm

To wszystko było zaplanowane przez Busza i jego klike na wiele lat przed nawet wybory sfałszowal, a celem było zdobycie ropy i wprowadzenie ostrzejszego prawa i rozwinięcie przemysłu zbrojeniowego.
WojD

Postby WojD » Sat Dec 31, 2005 2:22 pm

Jedną z opinii, jakie usłyszałem w ciągu mniej więcej dwóch godzin po zamachach - było "Znowu ci ... Żydzi coś zrobili"...

Potem teorii było wiele - i wiele z nich ma w sobie ziarenko prawdy. Najbardziej prawdopodobny wydaje się jednak dosyć wredny zbieg okoliczności - indolencji konkurujących ze sobą służb, przekonania Ameryki o nietykalności jej terytorium, niewiary w możliwość przeprowadzenia akcji o tej skali...

Obserwowałem wydarzenia na żywo - w telewizji - na kilku kanałach i w Internecie na wielu forach. Pamiętam nienajgorzej wszystko, co mówiono i pokazywano - i naprawde trudno dopatrywac się w tym czegoś innego jak niesamowicie udany zamach terrorystyczny w którego realizacji autorom pomogło niewiarygodne szczęście ale i doskonałe planowanie oraz wiedza o lukach w systemach bezpieczeństwa.

Dlatego spiskowe teorie mnie bawią, przeraża natomiast głupota władz, które zachowują się podobnie jak Amerykanie przed 11 wrzesnia: "Nas to nie dotyczy, zamachy są w innych miejscach, a my jesteśmy bezpieczni...". Nikt nie powtórzy WTC, ale atak na metro lub wysadzenie jakiegoś budynku w centrum miasta może miec w polskiej skali równie poważne konsekwencje... Zabezpieczenia sa żadne, nie raz widziałem dziesiątki paczek wwożonych na podziemne parkingi wieżowców bez żadnej kontroli. Czarniawych ludzi z wypchanymi plecakami włóczących się po metrze i nie zwracających uwagi nikogo, poza kilkom znudzonymi pasażerami...

Nie wiem już co lepsze - odrobina dyscypliny i ograniczenia praw czy śmierc setek ludzi w zamachu?
==============
OktawiaN :)

Postby OktawiaN :) » Sat Dec 31, 2005 4:22 pm

Jezeli za atak na WTC stoi Bush to nie chcialbym byc w jego skorze jak sie otym wszyscy dowiedza ;) Ale jak tak na niego patrze to żal mi chlopa
[url=http://pajacyk.pl][img]http://www.stoczek.net.pl/gmina/files/baner_pajacyk%5B1%5D.jpg[/img][/url]Pajacyk.pl
PRUT

Postby PRUT » Wed Jan 25, 2006 12:01 am

Tak naprawdę to spisek CNNu - spadły mu wpływy z reklam, więc musiał podnieść oglądalność. Myśle też że zamieszany w to trochę był tvn24 (dopiero co powstał) - a dzięki tej aferze stał się całkiem popularny. :lol:
ushol

Postby ushol » Wed Jan 25, 2006 12:54 am

To wszystko wina pijanych pilotów... więc powtarzam (albo mówię po raz pierwszy):

Piłeś??... Nie leć!!!...
Image
Image
Federacja RP
Gnom

Postby Gnom » Sat Feb 11, 2006 10:48 pm

wojd wrote:Potem teorii było wiele

To mi przypomnialo dowcip, ktory wtedy uslyszalem. :)

<i>Sadam Husajn dzwoni do Busha:
- Chcialbym zaznaczyc, ze nie mamy nic wspolnego, z tymi zamachami i...
Bush mu przerywa:
- Jakimi zamachami?
- A ktora u Was godzina?
- 6.15
- A to przepraszam...</i>
Hal

Postby Hal » Sun Feb 12, 2006 12:42 am

Nie zachowujcie sie jak banda podnieconych nastolatków. Czy widzieliście co się dzieje z samolotem gdy uderza w cel z szybkościa 800km/h?
Z samolotu nie pozostaje prawie nic. Niemal totalna anihilacja!

Aby lepiej to zwizualizowac obejrzcie ten film (2,1 mb). http://strony.it-net.pl/~notatnikxp/img ... lcrash.wmv

Kazdy ma prawo do ocen ale teorie spiskowe dotyczace 11 wrzesnia sa po prostu smieszne.
Last edited by Hal on Sun Feb 12, 2006 12:56 am, edited 2 times in total.
Gnom

Postby Gnom » Sun Feb 12, 2006 12:51 am

Ladna odpowiedz w sumie. :) Chociaz WOjD to chyba wkleil jako zart, a nie jako wytlumaczenie 11 wrzesnia, w ktore wierzy. Mam nadzieje. ;)
Sierak

Postby Sierak » Sun Feb 12, 2006 12:55 am

Taaa w USA zawsze znajdzie się ktoś kto wymyśli nieprawdopodobną teorię spisku i pójdą za nim ludzie, a w Polsce studenci, którzy nie jedzą w McDonaldzie to podchwycą i sie cieszą, że wiedzą więcej...
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
Hal

Postby Hal » Sun Feb 12, 2006 1:03 am

Michal wrote:Taaa w USA zawsze znajdzie się ktoś kto wymyśli nieprawdopodobną teorię spisku i pójdą za nim ludzie, a w Polsce studenci, którzy nie jedzą w McDonaldzie to podchwycą i sie cieszą, że wiedzą więcej...

Cos musi w tym byc. Ja juz dawno temu skonczylem nauke i lubie jadac w McDonaldzie :lol: Pewnie dlatego mam inne zdanie 8)
Milo

Postby Milo » Sun Feb 12, 2006 6:05 pm

Hal, naprawdę lubisz jedzenie z McDonalda?!
A tak na poważnie to jeśli ktoś chce wszędzie doszuka sie spisków. Tylko w przypadku USA faktycznie coś w tym jest. Oni chyba mają taką tradycje że swoje działania trzeba usprawiedliwić jakąś napaścią. Potem mogą ogłosić że się bronią i wszystko jest OK. Zaczęli jeszcze w XIX wieku. I wszystkie te napaści najczęściej troszkę cuchną.

Return to “Dyskusje niezwiązane z Cantr”