Nie chce jesc i gloduje!!!

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

krasnalik

Nie chce jesc i gloduje!!!

Postby krasnalik » Thu Dec 15, 2005 9:31 am

Mam w inwentarzu
-pszenice
-mięso
-troszke dorsza
Wcześniej gdy miałem ryż to wcinał jak najęty, teraz gdy go nie ma to nic nie je, a jak mu rozkazuje to wyskakuje error że nie mogę odzyskaćsił, o co biega?
Już mam 53% głodu. Nie mówcie że pszenicę trzeba ugotować, bo ryżu przecież na surowo też za bardzo się nie je :)
Pomocy..
Guest

Postby Guest » Thu Dec 15, 2005 9:33 am

nie wiedziałem że polskich liter nie ma :) Chodzi o to ze moj chlopek nie chce jesc i gloduje :D
Robert_

Postby Robert_ » Thu Dec 15, 2005 10:10 am

-pszenice
-mięso
-troszke dorsza

Nic z tego nie nadaje sie do jedzenia bez wczesniejszej obrobki termicznej:)
CyboRKg

Postby CyboRKg » Thu Dec 15, 2005 2:12 pm

Niekoniecznie termicznej - mieso i ryby mozna solic :P
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
Zimt

Postby Zimt » Thu Dec 15, 2005 2:44 pm

Jedzenie odbywa sie automatycznie, gdy postac ma w inwentarzu produkty do bezsposredniego spozycia. Natomiast opcja "eat" sluzy do spozywania pokarmow leczniczych (np. cebuli, grzybow, owocow), ktore postac moze jesc tylko wtedy, gdy posiada jakies obrazenia i ktorymi nie zaspokaja sie glodu (choc niektore pokarmy, jak np. jagody, sluza zarowno do jedzenia jak i do leczenia, ale sa bardzo nieefektywe - zbiera sie ich dziennie mniej wiecej tyle, ile starcza na poltora dnia zycia).
Jedyna rada dla Ciebie, ktora wydaje mi sie sensowna: poszukaj miejsca, gdzie bedziesz mogl nazbierac marchwi, ryzu, ziemniakow itp. albo pros innych o to, by sie podzielili prowiantem.
"I'm just living in my head..."

Return to “Ogólna pomoc”