dwudziestoicwiercioletnizawszonymezczyzna

Forum dla graczy Cantr II do pozapostaciowego dyskutowania na temat nowych pomysłów dla rozwoju gry Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)

Bziur

dwudziestoicwiercioletnizawszonymezczyzna

Postby Bziur » Mon Dec 12, 2005 3:15 pm

A zatem chcialbym by wprowadzono nowy podzial wiekowo - nazwowy postaci - chcialbym by zamiast nazwy ilosci lat czego postac na oko niemoze stwierdzic ile dana postac ma lat. Moze ona jednak okreslic czy on jest mlody czy stary

Moja propozycja na zmiane nazwy jest mniej wiecej taka:
dwudziestoletni mezczyzna - mlody mezczyzna
trzydziestoletni mezczyzna - dorosly mezczyzna / mezczyzna
czterdziestoletni mezczyzna - mezczyzna w podeszlym wieku
itd... podobnie z kobietami.
Image
nowy kamienny mlotek

Re: dwudziestoicwiercioletnizawszonymezczyzna

Postby nowy kamienny mlotek » Mon Dec 12, 2005 3:25 pm

Eurofil wrote: mezczyzna w podeszlym wieku
itd... podobnie z kobietami.

Chcesz powiedziec,ze czterdziestolatek to czlowiek w podeszlym wieku ?

Boze jeszcze tylko kilka lat i wedle tej definicji bede starym dziadkiem?

Ile Ty masz lat?
Nie pytaj mnie kim jestem.
Image
WojD

Postby WojD » Mon Dec 12, 2005 4:32 pm

LOL

Nie pytaj go o wiek ;) Niektórzy metrykalnie kwalifikują się do domu spokojnej starości, a mentalnie do przedszkola.

Jest napisane: dwudziesto, czterdziesto... Niech Ci panie Eurofilu podpowie wyobraźnia. Ja widziałem ostatnio osiemdziesiecioletnią bodajże kobietę. Nieźle machała diamentową szablą - a według Twoich kryteriów to już dawno powinna być pogrzebana ;)
==============
Bziur

Postby Bziur » Mon Dec 12, 2005 5:05 pm

To byla tylko sugestia... mozna nazwac innaczej tyle ze bardziej kreatywnie niz dwu... trzy... itd.
Chcialbym by sie nazwy troche skrocily...
A swoja droga to mam 15 leci...
Image
WojD

Postby WojD » Mon Dec 12, 2005 6:50 pm

Więc z Twojej perspektywy jestem juz niemal staruszkiem ;) Opisy możesz skrócić, jeśli zapytasz kogoś o imię. Możesz równiez poprosić tego kogoś o podanie dokładnego wieku i wpisac sobie:

dzieciak, dojrzały, dziad...

;)
==============
nowy kamienny mlotek

Postby nowy kamienny mlotek » Mon Dec 12, 2005 7:44 pm

Eurofil wrote:A swoja droga to mam 15 leci...

A tak z innej beczki i offtopicowo ale nie moge sie powstrzymac.

Patrze tak na Twoja stopke i zlosc we mnie zbiera, porownujesz w niej Unie Europejska do Zwiazku Radzieckiego i Hitlerowskich Niemiec.

Kiedy Cie jeszcze na swiecie nie bylo, ja wraz z niewiele starszymi od Ciebie chlopakami przychodzilismy na wiece KPN i krzyczelismy hasla typu "Precz z komuna", "Sowieci do domu" itp. Kilka razy nam sie dostalo od ZOMO palka po glowiei po plecach. Raz wrocilem tak pobity, ze moja matka omal nie zemdlala na moj widok.

Irytowalo nas to, ze Polska byla zasciankiem Europy to, ze najwazniejsza wiadomoscia dnia w Teleekspresie byla informacja o "rzuceniu" dywanow do sklepow itp. Nawet nie marzylismy by znalezc sie w NATO czy Unii Europejskiej, zreszta wtedy ona jeszcze sie tak nie nazywala.

Wtedy jako smarkacze instynktowne czulismy co jest dobre a co zle.
Widze,ze dzisiejszej mlodziezy brakuje takiego wyczucia

Pamietam tylko koncowke komunizmu ale jej nigdy nie zapomne. O Hitlerowskich Niemcach opowiadala mi moja babcia gdy jeszcze zyla i nie byly to opowiadania, po ktorych szlo sie spokojnie spac.

Przykro mi patrzec jak nowe pokolenie wychowane w innej wolnej Polsce pozwala sobie na takie porownania.
Nie pytaj mnie kim jestem.

Image
WojD

Postby WojD » Mon Dec 12, 2005 8:23 pm

Ano masz rację mlotku - tez o pamietam...

Dzisiaj w radio podali, ze 58% Polaków nie potrafi podac daty wprowadzenia stanu wojennego, a 52% nawet roku.

Więc co sie dziwić, że człowiek, który pewnie nawet w PRL poczety nie zostal nie widzi roznicy tylko bazuje na zaimplemetowanych mu przez palantow poglądach? Jak i kiedy mial sobie jakies wyrobic?

Ponieważ robi sie z tego potęzny off-top, topowiem o skojarzeniu pewnym z Cantr ;) Jest - głownie na starej wyspie - kilka osób, które ostro eksperymentują z polityka i często wpadaja we wlasne sidła... Dlaczego? Dlatego, że mało kto rozumie ich delikatne aluzje czy nawiązania do starych systemów. Perły przed...
==============
Bziur

Postby Bziur » Mon Dec 12, 2005 8:45 pm

No wiec w moim ogrodzie zasadzono obce drzewo ktore rosnie, mimo to sie przyczynie do jego wzrostu...
Wiesz moze jaka jest roznica, ja podazam wbrew ogolnemu nurtowi. Kieruje sie moralnoscia, rozsadkiem swoja droga tez. Po pierwsze jestem przeciw temu by unia dokonala "regionalizacji" co znaczy tyle co rozbiory i tworzenie nowego panstwa. Po drugie wasza zakichana wolnosc ktora wywalczyliscie w tej chwili unia nam zabiera, gdyz co to za wolnosc, jesli nie mozna wyrazic odmiennego pogladu. Chcialem ci zwrocic tutaj uwage na to ze jednego z radnych unii wywalono tylko i wylacznie za to ze powiedzial publicznie iz homoseksualizm jest Grzechem! Po drugie w unii klamia podobnie jak w komunie - druga sytuacja - Sekretarka Unii zostala wywalona za to iz wyjawila jak szybko unia rozrzuca kase i wkrotce niebedzie z czego dawac. Kolejna rzecz to jestem zdziwiony tym ze Polska zdecydowala sie wstapic do unii pomimo ze jestesmy 10 krajem pod wzgledem zadluzenia zagranicznego o wysokosci 69,5 mld $, bowiem gdyby unia upadla, uczestnicy sa w zobowiazaniu oddac WSZYSTKO co od unni uzyskali... Znalazlo by sie sporo wiecej tego, poniewaz wylozylem tylko kilka przykladow. Radze ci poczytac tego troche.

A wracajac do tematu, chodzi mi w tym jedynie o to my nazwy nieznajomego nie byly tak dlugie
Image
Matix

Postby Matix » Mon Dec 12, 2005 9:42 pm

W sumie jest w tym pomyśle trochę racji. Szczeże mówiąc trudno poznać wiek człowieka na oko. Gdy widzę jak gromady 20-letnich męszczyzn biega po tym Cantr to się automatycznie nasuwa stare powiedzenie
"Więcej was matka nie miała?" :twisted:
http://www.matix.salon24.pl
WojD

Postby WojD » Mon Dec 12, 2005 10:19 pm

Off-top: demagogia

In-top: jak Ci to tak przeszkadza, to dodaj skrypcik (bookmarklet) z tej strony do zakładek (Ulubione) na pasku przeglądarki - a potem na stronie Zdarzeń kliknij - skróci Ci wszystkie dwudziestoletnie osoby...

Można ten skrypt zresztą tam przetestowac ;) Gwarantuję, że to nie jest żaden trojan ani klika ;)
==============
Matix

Postby Matix » Mon Dec 12, 2005 10:38 pm

A jesli tego nie chce w taki sposob robic?
http://www.matix.salon24.pl
Bziur

Postby Bziur » Mon Dec 12, 2005 10:47 pm

No wlasnie, wedlug tego, to moglbym sobie zrobic rowniez ktory kiedybym uruchamial wyrzucalby mi cantra tylko zamienial nazwy... Ja to wiem, teoretycznie, to moge sobie w ten sposob calego cantra przetlumaczyc, ale poco w takim razie istnieje to forum?
Image
WojD

Postby WojD » Mon Dec 12, 2005 10:58 pm

Po to aby dyskutować o sugestiach :) Czyli dokładnie do tego, co właśnie robimy...

Jeśli przekonasz wiele osób do swojego pomysłu, to może on zostać zgłoszony jako oficjalna sugestia na forum angielskim - a jeśli i tam zostanie przychylnie przyjęty i przeanalizowany przez programistów pod kątem możliwości wprowadzenia - to może trafić do zakceptowanych sugestii i kiedyś wdrożony... Taka jest procedura...
==============
Raist

Postby Raist » Mon Dec 12, 2005 11:14 pm

Ledwo to do gimnazjum poszlo a juz takie odwazne hasla rzuca. Nic tylko zalamac rece, ze taki nam rosnie narod. Mam nadzieje ze to tylko pojedyncze przyklady ... choc patrzac na elektorat PiSu odczuwam wrazenie ze stoje w wielkim bledzie.

Moherowe berety ...
Bziur

Postby Bziur » Mon Dec 12, 2005 11:28 pm

Raisci i komunisci :/
Koncze ten off-top, jak chcecie wiecej gadac o polityce to wejdzcie na www.histmag.org/forum/
"...nie cialo czyni czlowieka..."
Ledwo to do pracy poszlo i juz takie wazne sie czuje...
Last edited by Bziur on Mon Dec 12, 2005 11:29 pm, edited 1 time in total.
Image

Return to “Sugestie”