Stare zgloszenia

Publiczny kanał dyskusyjny do zgłaszania możliwych naruszeń najważniejszej zasady i dla publicznego badania podejrzanych spraw. Zwracamy uwagę, że w wielu przypadkach może być preferowane zgłaszanie tych spraw prywatnie na adres players @ cantr.net zamiast na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

NiKnight

Postby NiKnight » Wed Nov 30, 2005 11:51 pm

Niestety KeVes masz rację. Na pewno w grze jest dwóch graczy, którzy jakoś współpracują lub współpracowali ze sobą.

Obserwuję jednego z nich, znam jego dwie postacie (zdradzają się identycznymi błędami i wypowiadaniem w tym samym czasie, oczywiście mogę się mylić). Gracz ten wie coś o innej postaci, coś czego nie powinien wiedzieć (musiał zdobyć tą wiedzę poza grą i oczywiście forum). Narazie ograniczyłem się do napisania paru rzeczy w grze i mam nadzieję, że na tym to się skończy.

Podpuszczanie nie uważam za coś złego, o ile są podstawy do podpuszczania, czyli nie chamska prowokacja a zgromadzenie dowodów, że gracz oszukuje.
Ni Ni Ni Ni!
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Thu Dec 01, 2005 12:19 am

Nie uważałem wtedy tego za coś złego bo inaczej bym tego nie zrobił
Last edited by KVZ on Wed Jan 02, 2008 3:44 am, edited 1 time in total.
Skarbniq

Postby Skarbniq » Mon Dec 05, 2005 12:34 pm

KeVes wrote:

:D Wiem już tyle ile chciałem.

W pełni rozumiem. Postacie które nie nadążają wpadają w depresje ;-)

Pozwoliłem sobie na złośliwość. Ale równocześnie poprzez hasło amnestii wyraziłem że nie chciałbym abyś został całkiem zablokowany. Teraz sytuacja wydaje się o wiele zdrowsza. Może jesteś świetnym graczem a Twoje postacie działają czasem wbrew innym... ale jednak tak dużo nie powinno zależeć od jednego gracza. Obmyślając działanie jednej postaci tak czy tak wiesz jak zachowa się druga - mogłeś ułożyć strategię dla całej starej wyspy. Chwała Ci za to że tego nie zrobiłeś i inni mogli wykiełkować :wink:
[/quote]
WojD

Postby WojD » Mon Dec 05, 2005 4:17 pm

Zgadza się - gratulacje KeVes... Mogłeś pójść na całość i rzeczywiście rozwalić grę ;) ale jakoś Ci się udało doprowadzić sprawy do punktu, gdy możesz łatwo odkręcić większość sytuacji a inni cieszyć się grą.

Wydaje mi się, że powinniśmy napisać kilka maili do GAC/GAB z prośbą o przywrócenie KeVesowi uprawnień. Jeśli muszę dostawać zapytania/ostrzeżenia z PD to już bym wolał po polsku i od KeVesa ;)

Albo zróbmy wątek/petycję i się podpiszmy...
==============
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Mon Dec 05, 2005 6:06 pm

wojd wrote:Jeśli muszę dostawać zapytania/ostrzeżenia z PD to już bym wolał po polsku

Czasami wysyłamy komunikat po angielsku gdy wiemy, że gracz zna ten język by mieć mniej do przetłumaczenia dla tych członków PD nieznających naszego języka
Last edited by KVZ on Wed Jan 02, 2008 3:49 am, edited 1 time in total.
marol

Postby marol » Mon Dec 05, 2005 6:29 pm

Ja dodam tylko, że po angielsku dostać można PMa, jeśli wiemy, że dany gracz rozumie ten język. Ale nie ma przymusu odpisywać w tym języku - jeśli ktoś woli po polsku - proszę bardzo, tyle, że mam później kupę tekstów tłumaczenia.
WojD

Postby WojD » Mon Dec 05, 2005 8:29 pm

Nie ma sprawy - dla mnie jest oczywiste, ze ta gra jest międzynarodowa, ale językiem oficjalnym jednak jest angielski :)

Moja była odpisac w dużo nadobna języka Angielska ;)
==============
Matix

Postby Matix » Thu Dec 08, 2005 8:55 am

Gdy jedną z moich postaci rozmawiam z xxx okazuje się, że mimo skąpych informacji posiada ogramną wiedzę na ten temat i tzw. szósty zmysł .

1374-2: xxx mówi: "I znowu klamiesz! Mam szosty zmysl, nikomu sie to jeszcze nie udalo..."

Edit: Na prośbę osoby usunąłem jej imię... Gdyż boi się odwetu w grze :?
Edit2: Usunąłem imiona postaci na prośbę PD. Przepraszam
Edit3: Sprawa w toku, a ja ujawniam szczegóły... Pozostawiam tylko o szóstym zmyśle...
Last edited by Matix on Fri Dec 09, 2005 9:46 am, edited 5 times in total.
http://www.matix.salon24.pl
lukaasz

Postby lukaasz » Thu Dec 08, 2005 9:45 am

EDIT:08.12.2005, 19;15
CENZURA :)

Nie przypominam sobie aby zwierzeta byly bite kiedy byla tam Bezim!!
A powiem wiecej, jestem prawie pewien ze nie byly bite.
Last edited by lukaasz on Thu Dec 08, 2005 6:24 pm, edited 2 times in total.
KilDar

Postby KilDar » Thu Dec 08, 2005 1:51 pm

grać się odechciewa... mam postacie na starej wyspie ale chyba je wyeksportuje wszystkie bo te koligacje u władzy we wszystkich trzech V są przegięciem, a robią to niestety najstarsi stażem gracze
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
nowy kamienny mlotek

Postby nowy kamienny mlotek » Thu Dec 08, 2005 2:13 pm

KilDar wrote:grać się odechciewa... mam postacie na starej wyspie ale chyba je wyeksportuje wszystkie bo te koligacje u władzy we wszystkich trzech V są przegięciem, a robią to niestety najstarsi stażem gracze

Raczej jeden gracz najstarszy stazem i jego postacie. Trzeba przyznac, ze nabalaganil totalnie, teraz inni musza po nim sprzatac.
Nie pytaj mnie kim jestem.
Image
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Thu Dec 08, 2005 3:01 pm

Nie mieszaj światów.
Last edited by KVZ on Wed Jan 02, 2008 4:00 am, edited 1 time in total.
nowy kamienny mlotek

Postby nowy kamienny mlotek » Thu Dec 08, 2005 3:14 pm

Nie mieszaj światów.

Do licha to raczej Ty pomieszales swiaty, gdy poprzez OOC w grze ujawniles mi inne swoje postacie. Do tamtej pory nie mialem bladego pojecia jakimi postaciami kierujesz i mowiac szczerze nie interesowalo mnie to. To co zrobiles to byla zaplanowana akcja o ktorej czesc Twoich postaci wiedzialo pomimo, ze nie mialy prawa o tym wiedziec.

Nie bylo by wlasciwie problemu gdybys nie uzywal tych swoich jak to nazywasz prowokacji OOC. Bez tego nie wiedzial bym o niczym i gral bym normalnie dalej a tak kupa. Spieprzyles gre strasznie a przy okazji zrobiles straszny burdel na starej wyspie.

Jestes zadowolony?
Nie pytaj mnie kim jestem.

Image
WojD

Postby WojD » Thu Dec 08, 2005 3:18 pm

Nie wiem, czy to najlepszy pomysł jest... Z jednej strony nie wolno się sugerować, z drugiej wielu graczy natychmiast przenosi urazy z jednej postaci na drugą a nawet zaczyna łączyć ich postępowanie i doszukiwac się spisków...

Kto wie, co by to przyniosło - jasne, że kilka Twych postaci jest znana, kilka może być podejrzewanych - ale kilka jest poza zasięgiem podejrzeń. Jak wszyscy będa wiedzieć, to już zadną postacią normalnie nie pograsz...

...bo ludzie nie są idealni i choćby nawet chcieli, to nie potrafią się nie sugerować. Piszę, bo już sam tego doświadczyłem i dlatego odradzam wszystkim ujawniania postaci :( zarówno świadomie na forum, jak i poprzez współpracę w grze. Między innymi po to jest NZ, żeby takich wrednych sytuacji nie było...
==============
Matix

Postby Matix » Thu Dec 08, 2005 5:42 pm

Mam nadzieję, że zrobi się cokolwiek z moim zgłoszeniem. Z tego co widzę raczej dyskusja idzie nie w tą stronę...
http://www.matix.salon24.pl

Return to “Naruszenia Najważniejszej Zasady”