Jak zaczac ? Jestes NOWY - przeczytaj to koniecznie!

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Guest

Re: Jak zaczac ? Jestes NOWY - przeczytaj to koniecznie!

Postby Guest » Wed Oct 12, 2005 10:28 am

Witam jestem "NOWYM":) Mam kilka pytan...Jak moge cos zjesc?Jak sie ubrac? Pierwszy raz gra w rpg wiec szczerze mowiac nie lapie sie jeszcze:) Moglby ktos tak lopatologicznie mi wyjasnic o co chodzi?:)
Pabloo

Postby Pabloo » Wed Oct 12, 2005 10:36 am

...i jak zwykle zapomnialem sie podpisac...:) Z tego co tu przeczytalem jest to fajna gra ale .... trudna dla poczatkujacych :/
lukaasz

Postby lukaasz » Wed Oct 12, 2005 10:48 am

www.cantr.net/wiki - i poczytaj
Pabloo

Postby Pabloo » Wed Oct 12, 2005 11:06 am

Mam jeszce jedna putanko...czy w trakcie uprawiania marchewek...moge wejsc do jakiegos budynku?
Cantryjczyk

Postby Cantryjczyk » Wed Oct 12, 2005 11:14 am

http://www.cantr.net/forum/viewtopic.php?t=6417

A swoja droga pytania tutaj jak i w watku do ktorego daje linka mogly by sie znalezc w odpowiedniejszym miejscu. Ostatnio forum przeszla reorganizacje i do pytan jest osobny dzial.
Madagscar

Postby Madagscar » Fri Oct 28, 2005 8:15 pm

Zalozylam projekt wedzenia...nie mialam wystarczajacej ilosci ryby ale slyszalam,ze po prostu mozna zrobic mniej..natomiast w oknie "ile chcesz zrobic" wpisalam najwyzsza wartosc i sie przyblokowalam...jak odzyskac surowce i rozpoczac projekt od nowa???

Pomóżcie!!!!
Drax

Postby Drax » Fri Oct 28, 2005 8:41 pm

Najwyzszą - ileśtam tysięcy? Bo jeśli dniową - jakieś 350 gram, to powinnas skombinować reszte, a jeśli taki wielki projekt, to powinnaś z tym się zgłosić do PD, bo inaczej nigdy chyba nie odblokujesz tego smokera ;)
lukaasz

Postby lukaasz » Fri Oct 28, 2005 10:08 pm

niestety, musisz dozbierac ryb.
a na przyszlosc pamietaj ze mozna zalozyc projekt na mniej ryb niz jest wymagane do 1 dniowej produkcji.

Ja na ten przyklad, czesto robie 66g ryb.
Trwa to mniejwiecej 3 tury a starcza na to 1 dniowe zbieranie ryb wedka.
Heniu

Postby Heniu » Mon Oct 31, 2005 11:59 am

Ja mam następujące pytanie: Dużo tu mówicie o tym, że można w grze kraść, a czy są za to przewidziane jakieś kary, jeżeli zostanie się złapanym na "gorącym uczynku" :?:
Andrew

Postby Andrew » Mon Oct 31, 2005 12:32 pm

Heniu wrote:Ja mam następujące pytanie: Dużo tu mówicie o tym, że można w grze kraść, a czy są za to przewidziane jakieś kary, jeżeli zostanie się złapanym na "gorącym uczynku" :?:

Takie kary mogą być ustalane tylko w grze. Jeżeli złapiesz kogoś na złodziejstwie to możesz go na przykład zamknąć w jakimś pomieszczeniu. Jeśli chodziło Ci o jakieś kary nakładane przez PD to takich nie ma przez co gra jest bardziej realistyczna ;)
gg: 7639237
Raist

Postby Raist » Mon Oct 31, 2005 1:08 pm

Najczesciej kradziez i ucieczka konczy sie smiercia i to natychmiastowa w duzych miastach :)
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sun Nov 20, 2005 12:13 am

A sprzeciwienie się KeVesowi kończy się końcem świata :!:
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image
marol

Postby marol » Mon Nov 21, 2005 7:35 am

Madagscar wrote:Zalozylam projekt wedzenia...nie mialam wystarczajacej ilosci ryby ale slyszalam,ze po prostu mozna zrobic mniej..natomiast w oknie "ile chcesz zrobic" wpisalam najwyzsza wartosc i sie przyblokowalam...jak odzyskac surowce i rozpoczac projekt od nowa???
Hmm... nie widze takiego projektu u Ciebie. Jeśli się mylę, to napisz mi szczegóły na PMa.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Mon Nov 21, 2005 10:39 am

KeVes wrote:A sprzeciwienie się KeVesowi kończy się końcem świata :!:

Nie moja wina, że mnie tak zaprogramowali :roll:
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image
Guest

Postby Guest » Thu Nov 24, 2005 9:48 am

witam, czytam to wszystko i nie znajduję odpowiedzi na najprostsze pytania; skoro nie wszystkie produkty żywnościowe slużą do jedzenia gdzie znaleźć liste tego co się nadaje (aktualnie jestem głodny) - jestem w miejscu gdzie sa ziemniaki i szpinak, warto to uprawiać?
widze tez zwierzątka i menu zachęca mnie do tego aby je bić:) ale doczytałem że podobno nie nalezy tego czynić; coż więc pożytecznego można uczynić z nimi

Return to “Ogólna pomoc”