Pytania.
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Hal
-
- WojD
- KVZ
- Players Dept. Member
W tej z której ktoś wyszedł. To pewne sztuczne ułatwienie dla osad ścigających złodzieja, bo rzeczy wypadają tam skąd złodziej uciekł jeżeli zostanie zabity na drodze. Być może to uproszczenie wynika również z okganiczenie kodu gry. Mi by się np. podobało jakby rzeczy wypadały na drodze, ciałą również. Idąc drogą można by było zaobserwować ilu złodzieji już zostało zabitych na szlaku
No chyba, że ktoś by się ulitował i takiego złodzieja pochował
Nieźle by było jakby można było też upuszczać rzeczy na danym odcinku drogi i je podnosić oraz podawać rzeczy w trakcie podróży. Troche by to urozmaiciło grę. Ale na takie zmiany się szybko nie zanosi bo to dużo pracy, i są one raczej uwzględnione w projekcie Josa o nazwie "Roadmap".

Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088

https://x.com/MindKiLLERx2088

- OktawiaN :)
- marol
Obrazki należy wysyłać na pictures@cantr.net - zostanie on wtedy umieszczony na serwerze i dostaniesz link do niego.
Czekać trzeba dzień, czasami dwa - zależy od tego, kiedy ja albo Timmy będziemy on-line.
Ponieważ oszczędzamy miejsce na serwerze, obrazki nie mogą zajmować więcej niż 70kB - jeśli wyślesz większy, to postaramy się zmniejszyć go kosztem jego jakości lub rozmiarów.
Czekać trzeba dzień, czasami dwa - zależy od tego, kiedy ja albo Timmy będziemy on-line.
Ponieważ oszczędzamy miejsce na serwerze, obrazki nie mogą zajmować więcej niż 70kB - jeśli wyślesz większy, to postaramy się zmniejszyć go kosztem jego jakości lub rozmiarów.
- lukaasz
No chyba nie zasada 4 dni
To jest mapa. NIe wiem czy dobrze z Tym wysylaniem zrobilem. Poslalem maila przyszedl mi z linkiem kliklem mialem do wyboru cancel albo continue. Dalem continue i byly tam jakies napisy. Nie pamietam juz na co kliklem. Wpisalem swoj email nick i haslo i poslalem. A co sie dalej z tym stalo to nie wiem

[url=http://pajacyk.pl][img]http://www.stoczek.net.pl/gmina/files/baner_pajacyk%5B1%5D.jpg[/img][/url]Pajacyk.pl
- w.w.g.d.w
Pytania o surowce ciag dalszy:trafiaja mi sie zagadki ktore trudno mi rozwiazac przy pomocy wiki.
Do czego sluzy syrop klonowy?(domyslam sie ale nigdzie nie moge tego znalezc)
Co to jest oczar?(nazwa angielska na h nigdzie nie ma wzmianki o tym)
Co z ta woda?(jest jej niewiele ja widzialem mape z jedna lokacja gdzie jest woda a i tego nie jestem pewny,z checia poeksperymentowalbym z miksturami ale ich skaldniki sa trudne do zdobycia)
Co z timbrem?(kazdy wie o co chodzi)
No i jeszcze by sie znalazlo tych pytan,poprostu swiat cantr jeszcze nie stracil dla mnie tajemniczosci bo niby latwo isc po utartej scieszce ale ja chcem sprawdzic ich wiele bo to ciekawsze.
jak cos jeszcze wymysle nie omieszkam zapytac sie o to
Do czego sluzy syrop klonowy?(domyslam sie ale nigdzie nie moge tego znalezc)
Co to jest oczar?(nazwa angielska na h nigdzie nie ma wzmianki o tym)
Co z ta woda?(jest jej niewiele ja widzialem mape z jedna lokacja gdzie jest woda a i tego nie jestem pewny,z checia poeksperymentowalbym z miksturami ale ich skaldniki sa trudne do zdobycia)
Co z timbrem?(kazdy wie o co chodzi)
No i jeszcze by sie znalazlo tych pytan,poprostu swiat cantr jeszcze nie stracil dla mnie tajemniczosci bo niby latwo isc po utartej scieszce ale ja chcem sprawdzic ich wiele bo to ciekawsze.
jak cos jeszcze wymysle nie omieszkam zapytac sie o to
-
OktawiaN wrote:Dalem continue i byly tam jakies napisy. Nie pamietam juz na co kliklem. Wpisalem swoj email nick i haslo i poslalem. A co sie dalej z tym stalo to nie wiem
Ja sie dziwie jednemu... jak mozna nawet nie usilowac zerknac do slownika tylko bezmyslnie klikac w grze ktora jak na razie jest w duzej czesci po angielsku?
Sadze wrecz, ze wiele osob to ogolnie nie wie co sie dzieje dookola ;-D
- WojD
1. Wysyłanie obrazków
Jeśli obrazek jest za duży nie trafia do kolejki automatycznej moderacji ale zostaje przesuniety do sprawdzenia przez człowieka (musi otworzyc maila, sprawdzić i tak dalej... )
To gdzie Cię przerzuciło to powiadomienie o tym - możesz wycofać obrazek lub potwerdzić, że mimo, iż jest taaaaaaki duży, to ma on dla Ciebie wyjątkowe znaczenie i koniuecznie chcesz go użyć...
Nie polecam - zmniejsz obrazek.
Zdarza się to również gdy wyslesz kilka obrazków razem w jednym mailu (na przykład pocięta mapa) i mail ma więcej niż 70 kB
2. Surowce
syrop klonowy - trzeba chyba w grze do tego dojść... Sprawdź czy możesz jeść, czy możesz się leczyć...
niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę - woda została tymczasowo wycofana z gry - zresztą widziałem ją tylko gdzieś na mapach angielskiej lokacji - a i to w jednym czy dwóch miejscach; podobno i tak studnie tam wyschły
timber - mityczny zasób przewidziany do budowy nadbudówek na statkach... inni twierdzą, że będzie to półprodukt robiony z drewna (zauważcie, że w projektach jest teraz drewno [wood] oraz drzewo

Jeśli obrazek jest za duży nie trafia do kolejki automatycznej moderacji ale zostaje przesuniety do sprawdzenia przez człowieka (musi otworzyc maila, sprawdzić i tak dalej... )
To gdzie Cię przerzuciło to powiadomienie o tym - możesz wycofać obrazek lub potwerdzić, że mimo, iż jest taaaaaaki duży, to ma on dla Ciebie wyjątkowe znaczenie i koniuecznie chcesz go użyć...

Nie polecam - zmniejsz obrazek.
Zdarza się to również gdy wyslesz kilka obrazków razem w jednym mailu (na przykład pocięta mapa) i mail ma więcej niż 70 kB
2. Surowce
hamamelis oczar, bot. krzew występujący we wsch. Azji i Ameryce Płn. (odwar z liści i kory oczaru wirginijskiego używany jest w lecznictwie).
syrop klonowy - trzeba chyba w grze do tego dojść... Sprawdź czy możesz jeść, czy możesz się leczyć...
niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę - woda została tymczasowo wycofana z gry - zresztą widziałem ją tylko gdzieś na mapach angielskiej lokacji - a i to w jednym czy dwóch miejscach; podobno i tak studnie tam wyschły

timber - mityczny zasób przewidziany do budowy nadbudówek na statkach... inni twierdzą, że będzie to półprodukt robiony z drewna (zauważcie, że w projektach jest teraz drewno [wood] oraz drzewo

==============