Przyjemnosci
Moderators: Public Relations Department, Players Department, Programming Department, Game Mechanics (RD)
Przyjemnosci
Na angielskim forum, w zaakceptowanych pomyslach jest zmienna pogoda, ktora utrudni gre, wiec dla przeciwwagi ten oto pomysl zrodzil sie w mojej glowie
: Powinien istniec wskaznik przyjemnosci, ktory by co ture opadal, a napelniac moznabygo roznymi sposobami (np. zjedzenie loda, czy bardziej polskich winogron, bycie ubranym mogloby w niewielkim stopniu podwyzszac en wskaznik, moze praca w lubianym (takim, w ktorym jestes dobry/a) zawodzie. Wplywaloby to na szybkosc wykonywania projektow (przy wskazniku na 100%, wykonujesz projekty o 50% szybciej (praca, ktora wykonywal(a)bys w 1,5 dnia wykonasz w 1 dzien). Co o tym myslicie?

-
- KilDar
- w.w.g.d.w
jesli wprowadzono by zmienna pogode konieczne byloby wprowadzenie jakis konsekwencji i mozliwosci ich ewentualnego przeciwdzialania
jesli wprowadzone by pierwsze to twoj pomysl tez mialby szanse a tak cantryjczycy sa nie czuli na uczucia chyba ze w relacji z innymi osobami,ich wlasne uczucia nie maja na nich wplywu
jesli wprowadzone by pierwsze to twoj pomysl tez mialby szanse a tak cantryjczycy sa nie czuli na uczucia chyba ze w relacji z innymi osobami,ich wlasne uczucia nie maja na nich wplywu
- KilDar
Nicka nie podaje wrote:Powinien istniec wskaznik przyjemnosci
Nicka nie podaje wrote:KilDar wrote:to już nie pierwszy pomysł upodabniający Cantr do Sims...
Simsy dosc lubie, ale nie przypominam sobie czegos takiego w wspomnianej grze.
dziwne bo ja pamiętam Sims jako bazujące na 'wskaźniku przyjemności'
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
Acha, "ogolne samopoczucie". A szybciej pracowali (wykonywali rozne czynnosci), majac wyzszy ten wskaznik? Ladny oftop sie robi
PS. A co sie dzieje, jak na polskim forum jest jakis fajny pomysl, a nie ma go na angielskim? Ktos (KeVes?) tlumaczy do dzialu sugestii na angielskie forum, czy umiera smiercia naturalna taki temat?

PS. A co sie dzieje, jak na polskim forum jest jakis fajny pomysl, a nie ma go na angielskim? Ktos (KeVes?) tlumaczy do dzialu sugestii na angielskie forum, czy umiera smiercia naturalna taki temat?
- w.w.g.d.w
oczywiscie moge jesli nie doczytales do konca co tam napisane ani nawet tego nie objeles cytatem to sproboje powtorzyc bardziej zrozumiale:cantryjczycy maja uczucia ale tylko w stosunku do innych,jesli jakis cantryjczyk przypadkiem narodzi sie w miejscu gdzie nikt sie do niego nie odzywa albo wogle nikogo niema bo wszyscy sobie poszli to swoje uczucia moze miec tylko do siebie i zostaje mu:
-jest smutny i opuszczony,niewidzi dla siebie przyszlosci wiec popelnia samobojstwo
-jest optymista i dazy do poznania innych,szuka kogokolwiek az do skutku
nie sadzisz ze to dosyc maly wachlarz uczuc do siebie jesli nie ma nikogo innego? wszystkie inne uczucia sa zwiazane z przebywaniem z kims innym i maja wieksze znaczenie
pozatym pomyslodawca chce wprowadzenia wiekszego wplywu uczuc na cantryjczyka o tym powinna byc dyskusja
-jest smutny i opuszczony,niewidzi dla siebie przyszlosci wiec popelnia samobojstwo
-jest optymista i dazy do poznania innych,szuka kogokolwiek az do skutku
nie sadzisz ze to dosyc maly wachlarz uczuc do siebie jesli nie ma nikogo innego? wszystkie inne uczucia sa zwiazane z przebywaniem z kims innym i maja wieksze znaczenie
pozatym pomyslodawca chce wprowadzenia wiekszego wplywu uczuc na cantryjczyka o tym powinna byc dyskusja
- KilDar
w.w.g.d.w wrote:pomyslodawca chce wprowadzenia wiekszego wplywu uczuc na cantryjczyka o tym powinna byc dyskusja
widzisz tu jakiś post o czymś innym? bo ja nie...
pomysł nie podoba mi się z w/wspomnianego względu, czyli upodobnienia do innej znanej gry,
poza tym martwienie się dodatkowo o spadek morale jednostki jest niepotrzebne... już widzę jak postać popada w przygnębienie kiedy wokół same trupy, albo trzeba kłusownika ubić... same skrzywione charaktery w depresji, a kto by pracował? wydajność prawie zerowa i ogólne znudzenie i apatia

żadnych schematycznych uczuć narzuconych z góry, uczucia odgrywamy sami !
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
- Matix
-
Matix wrote:(...) Ja wolę nie tworzyć ich kolejnego klona w wersji tekstowej.
Jedno co widac na forum to jakis totalny strach przed "upodabnianiem" Cantr do czegokolwiek. Nawet jesli to cos jest dobrym pomyslem.
Jakies to takie... hmmm... uzyje slowa "swojskie". Cos w stylu "nawet jesli zrobimy gorzej to przynajmniej nie zrobimy jak inni".

A z pomyslami na ulepszenie - to jest tak, ze istnieje szansa na stworzenie naprawde rozbudowanego swiata, z roznymi mozliwosciami, z naprawde logicznymi i "prawdziwymi" sytuacjami. A to, ze niektore elementy sa podobne (czy tez prawie bezposrednio zaczerpniete) do innych gier? No coz - tak to wlasnie dziala. Po prostu pewne pomysly sa dobre zame z siebie.
Szkoda wielka by sie stala, gdyby pewne pomysly nie weszly w zycie tylko dlatego, ze komus sie cos wydaje podobne do Simsow (ktore sa swoja droga gra strasznie ograniczona i na dokladke inna niz Cantr).
- Bziur
Ja na przyjemnosc powiem:
NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE,
NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE
I JESZCZE RAZ
NIE
NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE
I JESZCZE RAZ
NIE
- KVZ
- Players Dept. Member
Hmm.. a czemu nie podaj argumenty. To, że upodabnia kogoś zdaniem do czegoś tam czego nazwy nie wymienie to nie jest argument. Dla mnie i tak Cantr jest grą podobną do Civilization z zalożeniem, że tu kierujemy tylko pojednyczymi ludzikami i musimy przy tym przestrzegać NZ. Mi pomsysł się podoba. W Civilization nie było czegoś takiego jak wskaźnik zadowolenia? BYŁO! Wiem, że to troche sztuczne, bo można smutek lub radość odgrywać, ale... Limity wydobywcze w tej formie jaka jest teraz też są sztuczne, a nikt się już na nie bardzo nie burzy
A pomysł by rozwinął ekonomie i zwiększył by zapotrzebowanie na np. winogrona i alohole, ubrania, itp... Np. jazda rowerem, samochodem lub rejs statkiem zwiększał by samopoczucie rownież, a łażenie piechotą by zmniejszało. Używanie łóżek i krzeseł też by mogło zwikększać. Albo posiadanie w inwentarzu dużej ilości kwiatów, lub budowanie w pomieszczeniach i na placach dekoracji... Pomysł można rozwijać w nieskończoność.
ps. pomyścię jak połączyć ten pomysł z moim postem w temacie rodzina
ZDECYDOWANE TAK

ps. pomyścię jak połączyć ten pomysł z moim postem w temacie rodzina

ZDECYDOWANE TAK
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880