Bug raport - zglaszanie bledow w grze

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Bandito

Postby Bandito » Sat Nov 05, 2005 10:43 am

Mam projekt marchewki. Gdy kilkam na opis projektu pokazuje że jest wykonany na 100%. :D Ale nie dostałem marchewki do inwentarza.
lukaasz

Postby lukaasz » Sat Nov 05, 2005 10:59 am

bylo juz omawiane (tez tak mialem)
i dowiedzialem sie ze 100% musi zostac przekroczone zeby zebrac marchew.
Raist

Postby Raist » Sat Nov 05, 2005 12:01 pm

Procenty sa zaokraglane. Zapewne masz cos kolo 99,X% :)
TomekT

Postby TomekT » Sun Nov 06, 2005 11:43 am

Wlasnie chcialem przerabiac konopie zeby zobaczyc ze przerobione i nie tak samo sie nazywają...
lukaasz

Postby lukaasz » Mon Nov 07, 2005 12:36 pm

sluchajcie, buduje domek, i na ogolnej stronie pisze ze skonczony na powiedzmy 73%, ale klikam na ten projekt zeby zobaczyc ile dokladnie jest skonczone a tu pisze ze jest 74%...to jak to jest w koncu?????
marol

Postby marol » Mon Nov 07, 2005 1:05 pm

lukaasz wrote:sluchajcie, buduje domek, i na ogolnej stronie pisze ze skonczony na powiedzmy 73%, ale klikam na ten projekt zeby zobaczyc ile dokladnie jest skonczone a tu pisze ze jest 74%...to jak to jest w koncu?????
W tym momencie masz dokładnie 73,99166(6)%. Mam nadzieję, że pomoże Ci to lepiej zaplanować czynności twojej postaci :P

Edit: Aha - i wcale nie trzeba przekraczać 100%. Po prostu jak ktoś ma więcej niż 99,95% to mu zaogrągla do 100, choć projekt nie jest skończony jeszcze.
lukaasz

Postby lukaasz » Mon Nov 07, 2005 1:07 pm

marol wrote:
lukaasz wrote:sluchajcie, buduje domek, i na ogolnej stronie pisze ze skonczony na powiedzmy 73%, ale klikam na ten projekt zeby zobaczyc ile dokladnie jest skonczone a tu pisze ze jest 74%...to jak to jest w koncu?????
W tym momencie masz dokładnie 73,99166(6)%. Mam nadzieję, że pomoże Ci to lepiej zaplanować czynności twojej postaci :P

no tak, to teraz musze zmenic caly biznes plan :?
Drax

Postby Drax » Mon Nov 07, 2005 10:21 pm

marol wrote:

Edit: Aha - i wcale nie trzeba przekraczać 100%. Po prostu jak ktoś ma więcej niż 99,95% to mu zaogrągla do 100, choć projekt nie jest skończony jeszcze.

To mnie troche dziwi, bo z głodem jest inaczej - musisz przekroczyć 100%. Nawet sprawdzalem - po 20 dniach niejedzenia moja postać mial 100% glodu i zyla, a nastepnego dnia umarła. Druga moja postać miała troche jedzenia, przez co po pierwszym dniu "półgłodowania" miałem dwa procent głodu. Po 19 już 97% głodu, a po 20 zmarła. Nawet myślałem że tak samo jest z innymi surowcami, więc nie pytałem na forum, ale i tak warto wiedzieć ze z surowcami jest inaczej :wink:
ST.George

Postby ST.George » Wed Nov 16, 2005 6:52 am

Mam problem (obawiam się, że z włąsnej winy). Gdy oglągam stronę pewnej, konkretnej postaci, w polu "name" mam wpisane:

Code: Select all

[imię] ( <INPUT TYPE=submit CLASS=button_charmenu VALUE=Change></FORM><BR>If you want to give a character a name, but would still like to get the description, you can include<BR><BR><CANTR CHARDESC><BR><BR>For example:<br><i>John Hopkins (<CANTR CHARDESC>)</i><br>could look like<br><i>John Hopkins (a man in his twenties).</i><BR></TD></TR><TR><TD ALIGN=center><BR><BR><A HREF=
i nie ma przycisku, dzięki któremu mógłbym wrócić na stronę główną. Nie znam się na programowaniu, ale wydaje mi się, że podczas wprowadzania imienia dla tej postaci nie zamknąłem taga CANTRCHARDESC.
Problem polega na tym, że gdy szepczę do tej postaci, ona mnie nie słyszy. Czy ktoś mógłby coś z tym zrobić?
marol

Postby marol » Wed Nov 16, 2005 9:53 am

Usunąłem ten wpis.
xim

Postby xim » Wed Nov 16, 2005 6:48 pm

Zauważyłem coś dziwnego dzisiaj. W przynajmniej dwóch postaciach od godziny 12 dzisiaj nie ruszyły się procenty przy projektach. (W pozostałych nie zwracałem uwagi na procenty więc nie wiem na pewno).

Czyżby jakaś awaria czy tylko mnie jakiś chochlik dotknął?
xim

Postby xim » Thu Nov 17, 2005 9:08 am

Nikt tego wątku nie czyta?

W jednym z miast po kliknięciu na Miejsce wyświetla się ponad listą surowców takie coś:
CANTR REPLACE NAME=page_desc_no_vessels_visible
marol

Postby marol » Thu Nov 17, 2005 9:14 am

xim wrote:Nikt tego wątku nie czyta?
Czyta. Jeśli masz taki problem, jak opisałeś, to napisz mi PM z twoim numerem gracza i nazwami postaci, u których to wystąpiło, a sprawdzę to i ew. poprawię.
xim wrote:W jednym z miast po kliknięciu na Miejsce wyświetla się ponad listą surowców takie coś: CANTR REPLACE NAME=page_desc_no_vessels_visible
Tam jest lista obiektów będących w pobliżu (to nowość). Wypisane są tam statki, nawet te, do których nie można zadokować. Również lokacje do dokowania są dokładniej opisane. Jeśli jest się w jakiejś lokacji nadmorskiej, to wypisane są tam też statki będące w pobliżu. Wcześniej tego nie było. Natomiast ten komunikat, o którym piszesz, pojawia się w momencie, gdy nic nie ma do wyświetlenia - oczywiście nie jest poprawny i zostanie to poprawione.
Raist

Postby Raist » Thu Nov 17, 2005 6:18 pm

Kiedy naliczane sa godziny pracy? Bo cos sie zmienilo. Procenty podrozy dodaja sie normalnie, a praca kiedy? Starcilem juz przez to 2 tury :/
KilDar

Postby KilDar » Fri Nov 18, 2005 6:18 am

kilka minut przed pełną godziną jak zauważyłem, a zegarki mi chodzą dobrze :)
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut

Return to “Ogólna pomoc”