Samobójcy
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- lukaasz
Samobójcy
ech, napisalem przed chwila 2 stronicowy text wyzywajacy samobójców, ale mi przeszlo jak go pisalem wiec napsze tu tylko kilka zdan.
skad sie biora w tej gzre takie jelenie???? Przed chwila jeden mi zablokowal wedzarke, siedzi kolo mnie i gada caly czas psujac klimat ktory tak starannie budowalem.
Zeby gadal pierdoly klimatycznie to bym go zrozumial.
Ja niewiem, maile takich ludzi powinny byc udostepniane ogolnie, albo przynajmniej IP. (IQ tez by im mozna sprawdzic).
Ja niewiem, moze gra w Cantr jakis psycholog, niech opracuje jakis test dla zapisujacych sie czy cos!
poprostu, brak slow!
skad sie biora w tej gzre takie jelenie???? Przed chwila jeden mi zablokowal wedzarke, siedzi kolo mnie i gada caly czas psujac klimat ktory tak starannie budowalem.
Zeby gadal pierdoly klimatycznie to bym go zrozumial.
Ja niewiem, maile takich ludzi powinny byc udostepniane ogolnie, albo przynajmniej IP. (IQ tez by im mozna sprawdzic).
Ja niewiem, moze gra w Cantr jakis psycholog, niech opracuje jakis test dla zapisujacych sie czy cos!
poprostu, brak slow!
Last edited by lukaasz on Wed Nov 02, 2005 9:00 pm, edited 1 time in total.
gg:403145
http://www.osobnicy.pl
http://www.osobnicy.pl
- Andrew
No sam chciałem założyć taki temat ale mnie wyprzedziłeś
więc wypowiem się tutaj. Wiele razy moje postacie spotkały się z takimi sytuacjami: blokują urządzenia czy inne takie - wymienianie ich trwałoby wieki. Co do tego testu to całkowicie popieram, już była taka propozycja na forum. No ale już tak ten świat jest stworzony że są ludzie i taborety. Ale gdyby chociaż w Cantr ich się mniej rejestrowało
ech, co tu dużo gadać no po prostu brak słów...

gg: 7639237
- Bahamas
Mnie starsznie drazni bardzo czeste zachowanie graczy, ktorzy ni z tego ni z owego atakuja wszystkie zwierzeta, biora notatki i uciekaja (badz nie). Dzieje sie tak na wszystkich wyspach i chyba kazdy tego doswiadcza, najgorsze jest to, ze nie ma jak z tym walczyc, chocby fizycznie (czasem poprostu nikomu sie nie chce / nie oplaca tluc za takimi inteligentami pare lokacji).
IN THE KINGDOM OF THE BLIND THE ONE-EYED ARE KINGS
- w.w.g.d.w
Ja takich ludzi rozumiem tak: nie lapia o co w grze chodzi,niepodoba im sie postac itd. a wiec robia wszystko by ta postac zginela a ja proponuje dla takich samobojcow by pomagali w projektach albo grzebali zmarlych i wczesniej czy pozniej bez jedzenia padna cicho i bezbolesnie a nie robia raban kradna notatki bija co popadnie.Te osoby zamykaj w pomieszczeniu z solidnym zamkiem a po tygodniu sami sie wybija a gonic ich to tez nie ma sensu.
ankieta jest STRONNICZA I TENDENCYJNA
ankieta jest STRONNICZA I TENDENCYJNA

- Matix
Tak. W pełni popieram.
Spotkałem się z kilkoma takimi sytuacjami. To strasznie męczy zwłaszcza wśród graczy, którym nagle odbija, potem wracają do spokoju, a potem ponownie odbija. Nie wiemy już jak z tym walczyć. Co? Zwiększyć ilość PD? Zaostrzyć kary? To zazwyczj nic nie daje. Tacy delikwenci po narobieniu szumu zazwyczaj znikają i już nigdy nie pojawiają się spowrotem.
Wszyscy w tym temacie narzekają na owych samobójców. Ja wysunę kilka propozycji dotyczących powstrzymania takich delikwentów.
1. Publiczny Apel w Newsach. Czasami takie apele więcej dają niż wszelkie środki zaradcze.
2. Zwiększyć ilość polskich uczestników PD i może wprowadzenie osób o nieco niższym statusie jak moderatorzy (?!?), którzy mogliby korzystając ze swoich skromnych uprawnień zablokować takiego delikwenta na krótki czas, który by pozwalał na zgłoszenie tego wypadku na forum i PD.
3. W skrajnych przypadkach tzw. Boską interwencję, która powodowałaby, że postać zostałaby nagle przeniesiona do lokacji z której wyruszyła i/lub upuszczała wszystkie przedmioty jakie posiada lub wszystkie notatki.
Sądzę, że oczywiście dobór takich osób byłby wielce trudny i musiały by to być osoby odpowiedzialne. Czekam na wasze opinnie i modyfikację moich projektów.
Spotkałem się z kilkoma takimi sytuacjami. To strasznie męczy zwłaszcza wśród graczy, którym nagle odbija, potem wracają do spokoju, a potem ponownie odbija. Nie wiemy już jak z tym walczyć. Co? Zwiększyć ilość PD? Zaostrzyć kary? To zazwyczj nic nie daje. Tacy delikwenci po narobieniu szumu zazwyczaj znikają i już nigdy nie pojawiają się spowrotem.
Wszyscy w tym temacie narzekają na owych samobójców. Ja wysunę kilka propozycji dotyczących powstrzymania takich delikwentów.
1. Publiczny Apel w Newsach. Czasami takie apele więcej dają niż wszelkie środki zaradcze.
2. Zwiększyć ilość polskich uczestników PD i może wprowadzenie osób o nieco niższym statusie jak moderatorzy (?!?), którzy mogliby korzystając ze swoich skromnych uprawnień zablokować takiego delikwenta na krótki czas, który by pozwalał na zgłoszenie tego wypadku na forum i PD.
3. W skrajnych przypadkach tzw. Boską interwencję, która powodowałaby, że postać zostałaby nagle przeniesiona do lokacji z której wyruszyła i/lub upuszczała wszystkie przedmioty jakie posiada lub wszystkie notatki.
Sądzę, że oczywiście dobór takich osób byłby wielce trudny i musiały by to być osoby odpowiedzialne. Czekam na wasze opinnie i modyfikację moich projektów.
http://www.matix.salon24.pl
- Cantryjczyk
- marol
Re: Samobójcy
lukaasz wrote:Przed chwila jeden mi zablokowal wedzarke (...)
Takie sytuacje proszę zgłaszac, to urządzenia szybko odblokuję. Można mi wysłać PM albo po angielsku na programming@cantr.net.w.w.g.d.w wrote:iele razy moje postacie spotkały się z takimi sytuacjami: blokują urządzenia (...)
- KilDar
chciałbym przypomnieć że złodziejstwo i kłusownictwo nie są zabronione...
wkurzające tylko to, że to nie jest sposób na budowanie otoczki przestępcy dla swojej postaci, ale sposób na szybką śmierć i tak jest to głównie wykorzystywane...
trudno graczowi udowodnić, że specjalnie robi samobójców ze swoich postaci, uważam że powinno się taki przypadki zgłaszać do PD, i dopiero po obserwacji i przeglądzie wszystkich postaci danego gracza, stwierdzą czy to celowe, złośliwe działanie na szkodę innych graczy, czy po prostu przypadek stworzenia postaci o żyłce przestępczej...
nie można wszystkiego załatwiać odgórnie, choć osobiście potępiam takie złośliwe działania i najchętniej pozbawiłbym ich wszystkich możliwości grania w Cantr, bo moje postacie mają ciekawsze rzeczy do roboty niż ściganie bezmózgów po całej mapie
wkurzające tylko to, że to nie jest sposób na budowanie otoczki przestępcy dla swojej postaci, ale sposób na szybką śmierć i tak jest to głównie wykorzystywane...
trudno graczowi udowodnić, że specjalnie robi samobójców ze swoich postaci, uważam że powinno się taki przypadki zgłaszać do PD, i dopiero po obserwacji i przeglądzie wszystkich postaci danego gracza, stwierdzą czy to celowe, złośliwe działanie na szkodę innych graczy, czy po prostu przypadek stworzenia postaci o żyłce przestępczej...
nie można wszystkiego załatwiać odgórnie, choć osobiście potępiam takie złośliwe działania i najchętniej pozbawiłbym ich wszystkich możliwości grania w Cantr, bo moje postacie mają ciekawsze rzeczy do roboty niż ściganie bezmózgów po całej mapie

Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
- lukaasz
-
- KilDar
- Andrew
- Drax
Ja moze powiem, że mam postać która chce zginąć, ale nie w stylu "uprzykrzyć komuś życie żeby mnie zabił". Po prostu powiedziałem że chce zginąć. Tak jak w życiu ludzie się zabijają, tak i w Cantr też mają prawo (jakby co to nie chce zabić postaci żeby stworzyć drugą, ani dlatego że nie chce mi sie nią grać, powód był inny
).
Mam jeszcze jedną uwage, choć to może bardziej do sugestii. Po tym jak zginie komuś postać, powinien być jakiś ustalony czas po którym będzie można stworzyć nową. Ja sądze że powinno to być minimum 7 dni, a w najlepszym wypadku 20. Może nie całkiem zahamowałoby to skłonności samobójcze, ale tacy ludzie nie mogliby tworzyć od razu nowych postaci

Mam jeszcze jedną uwage, choć to może bardziej do sugestii. Po tym jak zginie komuś postać, powinien być jakiś ustalony czas po którym będzie można stworzyć nową. Ja sądze że powinno to być minimum 7 dni, a w najlepszym wypadku 20. Może nie całkiem zahamowałoby to skłonności samobójcze, ale tacy ludzie nie mogliby tworzyć od razu nowych postaci

- Snake