A potem znów Australijczycy będą się męczyć z Górą Kościuszki
Amnezja nazw lokacji oraz budynków
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- PRUT
- w.w.g.d.w
Problem w tym ze postacie nie zyja w prozni ani nie maja 0 lat gdy sie pojawiaja np.kazda z nich umie czytac tak wiec wiedza ze kij to kij a marchewka to marchewka schody zaczynaka sie gdy chce sie jakos wyroznic jedna rzecz,osobe od innej tak wiec jest nadawania nazw ludziom budynkom statkom i ktos sugeruje zeby tez kluczom z tym ze ludzie moga sie roznie nazywac a przedmioty nie bo moga miec napis lub jaka s tablice z nazwa np i juz tak zostaje ta pierwsza nazwa dla wszystkich chociaz gdyby sie ktos postaral to by byla zmienna choc dalej stala dla wszystkich(cala sztuczka polegalaby na zmienieniu tabliczki lub cos takiego)
A tera jak sie do tego maja lokacje?Otoz maja one stale nazwy(aczkolwiek mozna zmienic) i takie widnieja na mapach tak wiec czy ktos teraz wykasuje te mapy?Beda one bezuzyteczne lub korzystanie z nich bedzie mocno utrudnione pozatym to tylko nazwy krain(lokacji) a osady ktore sie w nich znajduja i tak maja inne nazwy i sila rzeczy nazwe lokacji zamienia sie na nazwe osady ktora tam jest.
Jak macie zamiar wprowadzi pelna niewiedze na ten temat?
a) zniszczycie wszystkie nieedetowalne mapy a edytowalne pozmieniacie ?co z obrazkami?
b)kazecie pozapominac wszystkim postaciom nazwy i juz?
c)co jesli ludzie zostana przy starych nazwach ? jak beda sie tlumaczyc takim pomyslem na nazwe?(no bo jesli zapomnieli poprzednie nazwy)
A tera jak sie do tego maja lokacje?Otoz maja one stale nazwy(aczkolwiek mozna zmienic) i takie widnieja na mapach tak wiec czy ktos teraz wykasuje te mapy?Beda one bezuzyteczne lub korzystanie z nich bedzie mocno utrudnione pozatym to tylko nazwy krain(lokacji) a osady ktore sie w nich znajduja i tak maja inne nazwy i sila rzeczy nazwe lokacji zamienia sie na nazwe osady ktora tam jest.
Jak macie zamiar wprowadzi pelna niewiedze na ten temat?
a) zniszczycie wszystkie nieedetowalne mapy a edytowalne pozmieniacie ?co z obrazkami?
b)kazecie pozapominac wszystkim postaciom nazwy i juz?
c)co jesli ludzie zostana przy starych nazwach ? jak beda sie tlumaczyc takim pomyslem na nazwe?(no bo jesli zapomnieli poprzednie nazwy)
- Drax
W amnezji, chodzi głównie o to, żeby twoje postacie nie znały nazw lokacji nowych, ani żeby nowe postacie nie znały żadnych nazw. Jos sam przecież napisał, że aby nie zapomnieć nazwy jakiejś lokazji, należy nadać jej dynamiczną nazwe, czyli zmienić ją na taką samą jak już jest. Przykładowo jeśli lokacje Vlyryan nazwiesz tak samo, to przy kasowaniu ta nazwa nie zostanie usunięa, to by ją nadałeś.Tak więc twoje postacie mogą nadal używać nazw do ktorych sie przyzywczaiły, tyle że nie będą wiedzieć jak nazywają się nieodkryte przez ciebie lokacje.
Mam nadzieje, że da się zrozumieć to co napisałem
.
Mam nadzieje, że da się zrozumieć to co napisałem
-
Robert_
Tyle, ze mozesz nazwac lokacje w ktorych jestes a nie byles kiedys. Jak zmienisz nazwe lokacji, w ktorej nie jestes? Zdarzysz obejsc wszystkie, w ktorych juz kiedys byles?
Dodatkowe pytanie.
Jestem w lokacji X i mam 3 drogi do lokacji nieznanych. Drogi z tego co zrozumialem, beda oznaczone jedynie kierunkiem.
Załózmy, ze mam drogi i nazywam sobie je bedac w lokacji X:
polnoc - moja nazwa - droga do lokacji A)
poludnie - (moja nazwa - droga do lokacji B)
wschod - (moja nazwa-droga do lokacji C)
Dochodze do lokacji A i okazuje sie, ze ktos juz nazwal ja "Kraina lalek"
Mam teraz wrocic do lokacji X i zmienic sobie nazwe drogi na droga do krainy lalek?
Dodatkowe pytanie.
Jestem w lokacji X i mam 3 drogi do lokacji nieznanych. Drogi z tego co zrozumialem, beda oznaczone jedynie kierunkiem.
Załózmy, ze mam drogi i nazywam sobie je bedac w lokacji X:
Mam teraz wrocic do lokacji X i zmienic sobie nazwe drogi na droga do krainy lalek?
- marol
1. Nie nazywamy dróg, tylko lokacje - jeśli nazwiesz jakąś lokację nazwą, to będziesz mógł rozpoznać każdą drogę prowadzącą do niej z innych lokacji.Robert_ wrote:Załózmy, ze mam drogi i nazywam sobie je bedac w lokacji X:
2. Widzisz tyko nazwy nadane przez Ciebie - jeśli ktoś nazwie jakąś lokację "Kraina lalek", to ty o tym nawet nie będziesz wiedział, no chyba, że Ci o tym powie".
-
Robert_
- Raist
- Cantryjczyk
- Raist
- Zimt
-
Sierak
- Raist
-
Sierak
- Cantryjczyk
-
Sierak
Cantryjczyk wrote:Dyskusja o tym powinna sie toczyc w grze, nie na forum. Tak mi sie wydaje ze bedzie najsluszniej. Kazdy moze sobie nazywac lokacje jak mu sie podoba. A czy robi to tak jak wiekszosc czy po swojemu, to juz jego zmartwienie.
Może tak być w przypadku nowych miejsc,ale teraz doszło do nienaturalnej zmiany i będzie głupio,jeżeli jedni będa nazwyać Vlotryan-Vlotryan,a inni Katowicami