Bug raport - zglaszanie bledow w grze

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Zimt

Postby Zimt » Thu Oct 06, 2005 12:32 pm

Te drogi na mapach graficznych sluza glownie do pokazywania dostepnych polaczen miedzy lokacjami. Trudno by bylo precyzyjnie rozrysowac ich przebieg. Wazne, ze wiadomo, iz z lokacji A mozna dojsc do lokacji C przez lokacje B, lub D, itp.
"I'm just living in my head..."
marol

Postby marol » Thu Oct 06, 2005 12:42 pm

w.w.g.d.w wrote:no to juz wiem o co chodzi z tymi zwlokami
a co do map to mi chodzi o takie obrazkowe tam jak sadze sa linie sadzilem ze te linie sa drogami ale widocznie sie pomylilem bo te linie to tak sobie a muzom sa bardziej bede ufal tym opisowym ale niestety nie trafilem jeszcze na taka ktora mi wskaze intersujaca mnie droge do miejsca w ktorym zobaczylem potrzebne mi surowce
(tu zawsze tak jest ze kazdy ma inna wizje na vjakis temat ? nie dziwie sie Josowi ze tak mocno prziciol sporo postow ;))

Dość nieprecyzyjnie wyraziłeś się na temat tych zwłok. Myślę, że używanie wielkich liter na początku zdania mogłoby to ułatwić. A gdyby były przecinki, to już szczyt szczęścia... No ale cóż, można się pocieszyć, że zawsze mogło być gorzej - mogłeś nie używać spacji...

Jos nie ma w zwyczaju cięcia postów. Za to ja chyba zacznę taki mieć.

Co do mapy - musisz odnaleźć jej autora i przekazać mu swoje uwagi. Nie, nie rób tego na forum - postacie nie czytają postów na forum.

(to była moja dzienna dawka złośliwości)
Animated

Postby Animated » Thu Oct 06, 2005 11:29 pm

marol wrote:
nemo49 wrote:Nie wiem czy to jest bug ale zaczyna sie szerzyć pomysł budowania daleko od morza łódek (dinghy). Jest to fajne i śmieszne ale możemy za jakiś czas mieć w osadach po kilka dinghy traktowanych jako najtańszy własny domek i do tego od razu z kluczem.
Przykro mi, ale potraktowaliśmy to jako błąd i zostanie to wkrótce naprawione. Nie wiem jeszcze, co z tymi, którzy zrobili lub zaczęli taki projekt... ale proszę nie ryzykować. Łódki tylko na brzegu.

no to w tym momencie chyba troche przesadziliscie, bo teraz dinghy nawet na brzegu nie mozna pobudowac...

chyba, ze dinghy nie powinno byc wodowane na morzu, ale wtedy mamy do czynienia w bledem w wiki...
i ponadto widzialem juz pare dinghy na morzu - co z nimi zrobicie?
Robert_

Postby Robert_ » Fri Oct 07, 2005 5:22 am

W ogole kiepsko, ze cos takiego mozna bylo potraktowac jako blad. W prawdziwym zyciu nie ma problemu z postawieniem lodki z dala od wody. Nie ograniczajcie pomyslowosci ludzi. Chca mieszkac na lodziach, ich sprawa. :)
marol

Postby marol » Fri Oct 07, 2005 6:27 am

Animated wrote:no to w tym momencie chyba troche przesadziliscie, bo teraz dinghy nawet na brzegu nie mozna pobudowac... chyba, ze dinghy nie powinno byc wodowane na morzu, ale wtedy mamy do czynienia w bledem w wiki... i ponadto widzialem juz pare dinghy na morzu - co z nimi zrobicie?
Ktoś po prostu tak "naprawił", że popsuł. Oczywiście będzie możliwość budowania dinghy na morzu. Cierpliwości.
Drax

Postby Drax » Fri Oct 07, 2005 9:36 am

Ale jak mamy sie dostac "na" morze, zeby zbudowac dinghy? :roll:
Pozatym powinniscie zrobic ze male lodki, ktore nie wymagaja zelaza, nie maja od razu zamka, lub mozna zaczac budowac lodke z zamkiem, doplacajac zelazo, bo domyslam sie ze dlatego to ograniczacie, ze to dziala jak dom z zamkiem, nawet tam gdzie zelazo jest trudno dotepne.
marol

Postby marol » Fri Oct 07, 2005 9:48 am

Drax wrote:Ale jak mamy sie dostac "na" morze, zeby zbudowac dinghy? :roll:
Obracasz się dookoła siebie tak długo, aż zobaczysz niebieską, szeroką plamę. Następnie poruszasz się w tym kierunku, niebieska plama będzie coraz większa, aż w końcu poczujesz, że stoisz w wodzie. Wkładasz dłoń do wody, wyjmujesz ją i liżesz - jeśli jest słona, to jest to... gratuluję... dostałeś się "na" morze.

(piątkowa dawka złośliwości)
Drax

Postby Drax » Fri Oct 07, 2005 9:54 am

Hmmm... no dobrze, ale nie wyjasniles co bedzie jesli to nie bedzie slona woda. Pozatym czy morze jest w górze? No bo jak spojrze w góre, to widze szeroką, niebieską plame. Tylko jak pójść w tym kierunku, skoro nie umiem oderwać się od ziemi? Mógłbyś to sprecyzować bardziej, bo pozostawiasz wiele pytań bez odpowiedzi :twisted:

Edit: Twoj poprzedni post nic nie wnosil, wiec ty zaczales "pogawedke". Nie wiem wiec po co pisales jeszcze to pod spodem, jak wystarczylo sobie na glos to powiedziec zebys uslyszal :wink:
Last edited by Drax on Fri Oct 07, 2005 10:30 am, edited 1 time in total.
marol

Postby marol » Fri Oct 07, 2005 10:26 am

Ogólna pomoc
Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.
Denis B

Postby Denis B » Fri Oct 07, 2005 4:19 pm

Czy " bike cart " to rodzaj roweru czy przyczepka do zwykłego roweru ?
Drax

Postby Drax » Fri Oct 07, 2005 6:18 pm

Tak ogolnie Denis, to to jest temat do bugów a nie do pytań. I ja właśnie zauważyłem coś ciekawego, a dokładnie:

Code: Select all

1312-5: Zjadasz 40 gram.

Ale czego zjadam 40 gram?? Tak było dziś u wszystkich moich postaci (tyle że czasem pisało 90 gram lub 100 gram, w zależności od jedzenia które posiadały).
marol

Postby marol » Fri Oct 07, 2005 7:45 pm

No, skrewiłem. Zaraz to poprawię, jutro będzie lepiej :) Dobra wiadomość jest taka, że wcześniej jedzenie przebiegało przypadkowo - nie można było określić co postacie jadły.

Zmieniłem to i teraz najpierw zjadana jest najmniej efektywna żywność, tak aby jak najszybciej przybywało miejsca w "plecaku", żywność lecznicza zaś jest jedzona na końcu (pomysły KeVesa). Niestety uboczny efekt to brak informacji o zjedzonej żywności, ale, tak jak napisałem, zaraz to naprawię.
Drax

Postby Drax » Fri Oct 07, 2005 7:47 pm

A w jakim tempie będzie jedzona lecznicza żywność? Znaczy czy da się z tego wyżyć, bo tam gdzie nie ma jedzenia, może to bardzo zmienić sytuacje.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Fri Oct 07, 2005 8:45 pm

Chodzi o żywność leczniczo-jadalna o dwóch działaniach. Tz. szpinak oraz jeżyny, jagody i nie wiem co tam jeszcze. By nie przejadać najpierw tego czym można się równie dobrze uleczyć jeżeli ma się do zjedzenia coś innego :) I cieszę się, że zaimplementowałeś tą sugestię Marol :)

EDIT: A tak poza tym, to Ty Drax rozpocząłeś tu off-topic, czepiając się zwrotu "na morzu" a Marol Ci świetnie zripostował :P A od sugestii na temat łódek jest dział sugestie :P
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Arek

Postby Arek » Mon Oct 10, 2005 3:15 pm

Od soboty - czyli dzis trzeci dzien - nie ma tury ruchu okolo 16.35 - czyli przy backupie. Postacie w drodze nie ruszaja sie, a do lokacji nikt nie przychodzi. Przynajmniej mam takie wrazenie.

Return to “Ogólna pomoc”