Bug raport - zglaszanie bledow w grze
Moderators: Public Relations Department, Players Department
- Zimt
- marol
w.w.g.d.w wrote:no to juz wiem o co chodzi z tymi zwlokami
a co do map to mi chodzi o takie obrazkowe tam jak sadze sa linie sadzilem ze te linie sa drogami ale widocznie sie pomylilem bo te linie to tak sobie a muzom sa bardziej bede ufal tym opisowym ale niestety nie trafilem jeszcze na taka ktora mi wskaze intersujaca mnie droge do miejsca w ktorym zobaczylem potrzebne mi surowce
(tu zawsze tak jest ze kazdy ma inna wizje na vjakis temat ? nie dziwie sie Josowi ze tak mocno prziciol sporo postow)
Dość nieprecyzyjnie wyraziłeś się na temat tych zwłok. Myślę, że używanie wielkich liter na początku zdania mogłoby to ułatwić. A gdyby były przecinki, to już szczyt szczęścia... No ale cóż, można się pocieszyć, że zawsze mogło być gorzej - mogłeś nie używać spacji...
Jos nie ma w zwyczaju cięcia postów. Za to ja chyba zacznę taki mieć.
Co do mapy - musisz odnaleźć jej autora i przekazać mu swoje uwagi. Nie, nie rób tego na forum - postacie nie czytają postów na forum.
(to była moja dzienna dawka złośliwości)
- Animated
marol wrote:Przykro mi, ale potraktowaliśmy to jako błąd i zostanie to wkrótce naprawione. Nie wiem jeszcze, co z tymi, którzy zrobili lub zaczęli taki projekt... ale proszę nie ryzykować. Łódki tylko na brzegu.nemo49 wrote:Nie wiem czy to jest bug ale zaczyna sie szerzyć pomysł budowania daleko od morza łódek (dinghy). Jest to fajne i śmieszne ale możemy za jakiś czas mieć w osadach po kilka dinghy traktowanych jako najtańszy własny domek i do tego od razu z kluczem.
no to w tym momencie chyba troche przesadziliscie, bo teraz dinghy nawet na brzegu nie mozna pobudowac...
chyba, ze dinghy nie powinno byc wodowane na morzu, ale wtedy mamy do czynienia w bledem w wiki...
i ponadto widzialem juz pare dinghy na morzu - co z nimi zrobicie?
-
- marol
Ktoś po prostu tak "naprawił", że popsuł. Oczywiście będzie możliwość budowania dinghy na morzu. Cierpliwości.Animated wrote:no to w tym momencie chyba troche przesadziliscie, bo teraz dinghy nawet na brzegu nie mozna pobudowac... chyba, ze dinghy nie powinno byc wodowane na morzu, ale wtedy mamy do czynienia w bledem w wiki... i ponadto widzialem juz pare dinghy na morzu - co z nimi zrobicie?
- Drax
Ale jak mamy sie dostac "na" morze, zeby zbudowac dinghy?
Pozatym powinniscie zrobic ze male lodki, ktore nie wymagaja zelaza, nie maja od razu zamka, lub mozna zaczac budowac lodke z zamkiem, doplacajac zelazo, bo domyslam sie ze dlatego to ograniczacie, ze to dziala jak dom z zamkiem, nawet tam gdzie zelazo jest trudno dotepne.

Pozatym powinniscie zrobic ze male lodki, ktore nie wymagaja zelaza, nie maja od razu zamka, lub mozna zaczac budowac lodke z zamkiem, doplacajac zelazo, bo domyslam sie ze dlatego to ograniczacie, ze to dziala jak dom z zamkiem, nawet tam gdzie zelazo jest trudno dotepne.
- marol
Obracasz się dookoła siebie tak długo, aż zobaczysz niebieską, szeroką plamę. Następnie poruszasz się w tym kierunku, niebieska plama będzie coraz większa, aż w końcu poczujesz, że stoisz w wodzie. Wkładasz dłoń do wody, wyjmujesz ją i liżesz - jeśli jest słona, to jest to... gratuluję... dostałeś się "na" morze.Drax wrote:Ale jak mamy sie dostac "na" morze, zeby zbudowac dinghy?![]()
(piątkowa dawka złośliwości)
- Drax
Hmmm... no dobrze, ale nie wyjasniles co bedzie jesli to nie bedzie slona woda. Pozatym czy morze jest w górze? No bo jak spojrze w góre, to widze szeroką, niebieską plame. Tylko jak pójść w tym kierunku, skoro nie umiem oderwać się od ziemi? Mógłbyś to sprecyzować bardziej, bo pozostawiasz wiele pytań bez odpowiedzi
Edit: Twoj poprzedni post nic nie wnosil, wiec ty zaczales "pogawedke". Nie wiem wiec po co pisales jeszcze to pod spodem, jak wystarczylo sobie na glos to powiedziec zebys uslyszal

Edit: Twoj poprzedni post nic nie wnosil, wiec ty zaczales "pogawedke". Nie wiem wiec po co pisales jeszcze to pod spodem, jak wystarczylo sobie na glos to powiedziec zebys uslyszal

Last edited by Drax on Fri Oct 07, 2005 10:30 am, edited 1 time in total.
- marol
-
- Drax
Tak ogolnie Denis, to to jest temat do bugów a nie do pytań. I ja właśnie zauważyłem coś ciekawego, a dokładnie:
Ale czego zjadam 40 gram?? Tak było dziś u wszystkich moich postaci (tyle że czasem pisało 90 gram lub 100 gram, w zależności od jedzenia które posiadały).
Code: Select all
1312-5: Zjadasz 40 gram.
Ale czego zjadam 40 gram?? Tak było dziś u wszystkich moich postaci (tyle że czasem pisało 90 gram lub 100 gram, w zależności od jedzenia które posiadały).
- marol
No, skrewiłem. Zaraz to poprawię, jutro będzie lepiej
Dobra wiadomość jest taka, że wcześniej jedzenie przebiegało przypadkowo - nie można było określić co postacie jadły.
Zmieniłem to i teraz najpierw zjadana jest najmniej efektywna żywność, tak aby jak najszybciej przybywało miejsca w "plecaku", żywność lecznicza zaś jest jedzona na końcu (pomysły KeVesa). Niestety uboczny efekt to brak informacji o zjedzonej żywności, ale, tak jak napisałem, zaraz to naprawię.

Zmieniłem to i teraz najpierw zjadana jest najmniej efektywna żywność, tak aby jak najszybciej przybywało miejsca w "plecaku", żywność lecznicza zaś jest jedzona na końcu (pomysły KeVesa). Niestety uboczny efekt to brak informacji o zjedzonej żywności, ale, tak jak napisałem, zaraz to naprawię.
- Drax
- KVZ
- Players Dept. Member
Chodzi o żywność leczniczo-jadalna o dwóch działaniach. Tz. szpinak oraz jeżyny, jagody i nie wiem co tam jeszcze. By nie przejadać najpierw tego czym można się równie dobrze uleczyć jeżeli ma się do zjedzenia coś innego
I cieszę się, że zaimplementowałeś tą sugestię Marol
EDIT: A tak poza tym, to Ty Drax rozpocząłeś tu off-topic, czepiając się zwrotu "na morzu" a Marol Ci świetnie zripostował
A od sugestii na temat łódek jest dział sugestie 

EDIT: A tak poza tym, to Ty Drax rozpocząłeś tu off-topic, czepiając się zwrotu "na morzu" a Marol Ci świetnie zripostował

Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880