Moderators: Public Relations Department, Players Department
Drax wrote:Ja przykladowo zauwazylem juz maszyne do wybijania monet, ze zlota i prawdopodobnie srebra. A znalazlem ja przypadkowo, bo nie w grze, ale w angielskiej Wiki, w opisie zlota
Edit: Z niklu tez sa monety, a Medium radio transmitter dziala tylko w odleglosci dwoch lokacji, czyli na razie nici z komunikacji Vlotryan - Vlyryan lub tym podbne
KeVes wrote:Może po prostu RD stwierdził, że brak tego surowca... Może nigdzie go na całym świecie Cantr jeszcze nie było i wybrali losowe miejsca gdzie go umieścić??... W tym uznali, że jedna z polskich lokacji powinna mieć ten surowiec...
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory?
KeVes wrote:Nie zauważyłem jeszcze radiaA skoro jest już wprowadzone i były już odpowiednie komunikaty do przetłumaczenia jak pisałem, to najwidoczniej już działa
A jakie inne jeszcze urządzenia wprowadzono?
Drax wrote:Ja przykladowo zauwazylem juz maszyne do wybijania monet, ze zlota i prawdopodobnie srebra. A znalazlem ja przypadkowo, bo nie w grze, ale w angielskiej Wiki, w opisie zlota
Michal wrote:Stawiasz w połowie drogi maszt i odbiorniki w dwóch miastach.A jeżeli to nie tak,to robisz co 2 lokacje radiowca i on przekazuje z jednej maszynki do drugiej i tak dalej aż do naszego miasta.
CyboRKg wrote:Byl wczesniej na innej wyspie, teraz dodano go tam. Dodano tez surowce w innych lokacjach, takich ktorych dotad na tej wyspie nie bylo. Trzeba bedzie wyedytowac mapy. Kolejny argument za tym, zeby nie tworzyc notek nieedytowalnych...
TomT wrote:A mi się to strasznie nie podoba. Co to za świat w którym ludzie koczują w ziemiankach, przez lata mogą nie widzieć stali, a nagle zacząć sluchać radia. A tyle rzeczy było po drodze fajnych do wymyślenia. Mam nadzieję że nie działo to tak, że będzie przesyłało się dowolny tekst bo wtedy zaczną tego używać też jako faxu (np linki do map)...
Anonymous wrote:Ja mam pytanie zwiazane z przeciaganiem. Czy ono jast zabugowane? Gdzies juz slyszalem narzekania. Nawet z przeciaganiem notek sa problemy. Jednym sie to udaje zawsze, inni maja problemy i wcale nie moga notatek przeciagac. Czy to jest od czegos zalezne?
Kaczor wrote:Chciałbym umieścić w grze namalawaną "wizję" mojej osady. Czy to zgodne z zasadami (tzn. czy nie zepsuje gry innym) Oczywiście postać w grze traktuje to jako obraz powiedzmy "panorama osady XXX"...
KeVes wrote:A z przeciąganiem notatek jest tak, że zazwyczaj nie ma z tym problemów, jedna osoba zazwyczaj przeciąga notatkę, ale czasami może być za słaba nawet jedna osoba w pełni siłbo spotkałem się z czymś takim, więc możliwe, że przy przeciąganiu notatek także uaktywnia się ten błąd.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest