Pytania.

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Zimt

Postby Zimt » Mon Sep 26, 2005 12:36 pm

Czy moglby mi ktos po kolei, lopatologicznie wytlumaczyc, na czym polega produkcja materialow na ubrania z bawelny, welny i jedwabiu? Jakich maszyn wymaga? Wiem, ze informacje o maszynach sa w Wiki, ale umiem z nich jedynie wywnioskowac, jak robi sie odziez z konopii. Moje postacie wielokrotnie pytaly o to w grze, z marnym skutkiem... :?

Jeszcze jedna sprawa: czy material ubraniowy moze miec wylacznie "naturalny" kolor, czy da sie go zafarbowac? Jesli tak, w jaki sposob?
"I'm just living in my head..."
CyboRKg

Postby CyboRKg » Mon Sep 26, 2005 1:19 pm

Wystarczy, ze ktoras z Twoich postaci podejdzie do takich maszyn - a wszystkiego sie dowie. Kazdy rodzaj tkaniny robi sie podobnie na tych samych maszynach. Kolorow w Cantr na razie nie ma, ale widzialem takie propozycje.
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
Zimt

Postby Zimt » Mon Sep 26, 2005 1:22 pm

Coz, kiedy zadna z nich nie ma mozliwosci, by do maszyn podejsc, bo zwyczajnie nie przebywa w miejscu, gdzie by sie one znajdowaly.
Raist

Postby Raist » Mon Sep 26, 2005 1:53 pm

Wiec jak sie o tym dowiedza? Nagle sie obudza i stwierdza ze robily to w porpzednim wcieleniu? To jest lamanie zasad gry.
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Mon Sep 26, 2005 2:01 pm

By przetworzyć bawełnę w włókna bawełniane musisz skorzystać z maszyny o nazwie [Cotton Gin]. By przetworzyć konopie, kokony jedwabnika, wełnę i włókna bawełniane w przędzę musisz skorzystać z maszyny o nazwie Wrzeciono [Spindle]. By przetworzyć przędzę bawełnianą, konopną lub jedwabną w tkaninę musisz skorzysać z maszyny o nazwie Krosno [Loom]. Przędzy wełnianej nie trzeba przetwarzać w tkaninę, można odrazu z niej szyć, a bawełna jak można zauważyć wymaga przed przetworzeniem w przędzę dodatkowej obróbki. Czyli do bawełny potrzeba Cotton Gin, Spindle i Loom. Do jedwabiu i konopii Spindle i Loom. A do wełny tylko Spindle.

Raist wrote:Wiec jak sie o tym dowiedza? Nagle sie obudza i stwierdza ze robily to w porpzednim wcieleniu? To jest lamanie zasad gry.

Kiedyś to było złamaniem zasad. Obecnie GAC złagodziło tą zasadę i zezwoliło na powstanie Wiki i korzystanie z niej. Jednak wg. mnie i innych doświadczonych graczy, tworzenie postaci które więdzą wszysko z niczego jest słabym odgrywaniem postaci i świadczy o tym, że gracz nie potrafi się wczuć w świat...
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image
Raist

Postby Raist » Mon Sep 26, 2005 3:12 pm

To tak jak z lodziami :( Nagle wszyscy wiedza jak rozpoznac lodz na mapie, co to jest dokowanie, kto moze byc na pokladzie itp.
TomT

Postby TomT » Mon Sep 26, 2005 3:12 pm

Moze mi ktos powidzieć po co jest szybkość chodzenia? Przecież w 99% przypadków najlepiej isc jak najszybciej...
CyboRKg

Postby CyboRKg » Mon Sep 26, 2005 3:59 pm

Na przyklad Twoja postac sciga przestepce, ktory idzie wolniej od Ciebie bo jest obladowany skradzionym towarem. Zrownujesz z nim swoja predkosc i nie zniknie Ci z oczu 8)
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
Bandito

Postby Bandito » Mon Sep 26, 2005 5:53 pm

A teraz ja:
Czy nie dało by się zwiększyć rozmiary avatarów do 100x100 i wagi do 20 kb ??
Zimt

Postby Zimt » Mon Sep 26, 2005 6:16 pm

Raist wrote:Wiec jak sie o tym dowiedza? Nagle sie obudza i stwierdza ze robily to w porpzednim wcieleniu?

A kto mówił, że tak się stanie? Na razie zaspokoilam swa ciekawosc jako gracz. Postacie z czasem byc moze dojda do tego wszystkiego same, albo jednak ktos je poinformuje w grze. Na pewno nie zostana nagle a niespodziewanie ekspertami w tej dziedzinie.
Guest

Postby Guest » Tue Sep 27, 2005 10:55 am

Czy potrzebny jest silnik do Dirt motorcyckle?? czy obejdzie się bez tego ??
KilDar

Postby KilDar » Tue Sep 27, 2005 11:01 am

powiedzmy, że jedna z postaci ściga kogoś, kogo ma cały czas niedaleko przed sobą i nagle traci go z oczu... do miejsca docelowego już blisko a wiem, że nie mogła dostać takiego przyspieszenia i tak bardzo odskoczyć, wiem też, że do miejsca docelowego nie dotarła...
co mam myśleć o takim przypadku?
że osobnik ścigany umarł z głodu po drodze, czy, że skasowano mu konto (bądź sam skasował)
Matix wrote:Nie grałem w Cantra przez najbliższe pięć minut
Khe

Postby Khe » Tue Sep 27, 2005 11:43 am

moze "zmarl" tak jak mowisz albo zatrzymal sie po drodze i odszedles troche do przodu ale na tyle, ze Ci znikl z oczu (bo jakby zawrocil to bys widzial komunikat)
Bandito

Postby Bandito » Tue Sep 27, 2005 11:51 am

Anuluje moje pytanie
Guest

Postby Guest » Tue Sep 27, 2005 12:08 pm

Czy złamaniem zasad będzie sytuacja, w której postac mowi ze wlasnie cos wymyslila i ze nazwie to na przyklad 'prawem popytu'?

Return to “Ogólne dyskusje”