Jak zaczac ? Jestes NOWY - przeczytaj to koniecznie!

Forum dla graczy do pisania ogólnych próśb o pomoc. Zarówno członkowie załogi i doświadczeni gracze mogą na nim pomóc w rozwiązaniu problemów, z jakimi spotkają się gracze. Prosimy nie prowadzić pogawędek na tym forum.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

NiKnight

Postby NiKnight » Wed Sep 14, 2005 1:59 pm

Niestety nie wiem jak to sprawdzic, w każdym razie możesz zobaczyć inne statystyki jeśli Cię to interesuje, by to zrobić:

Zaloguj sie na konto w grze, poniżej przycisku wylogowania będziesz mieć "Menu administracyjne gry". Wybierz "Statystyki Cantr II (wersja publiczna)" i poczekaj chwile bo musi załadować sporo danych. Nastepnie na samym dole wybierz "Language group statistics" i pojawi Ci sie tabelka, tam masz najważniejsze dane.
Ni Ni Ni Ni!
Isornx

Postby Isornx » Thu Sep 15, 2005 8:12 pm

O ktorych godzinach czasu polskiego przeskakuja tury? Jakos nie moge obczajic tego czasu. ;/ I zauwazylem, ze jak juz sie zmienia ta tura, to postac ktora jest w drodze, to jej % nie przybywaja, a ta ktora cos tam kopie, tak. Jak to jest?
Animated

Postby Animated » Thu Sep 15, 2005 10:13 pm

tury budowania/wydobywania/czegokolwiek_statycznego_robienia przeskakuja o 1, 4, 7, 10, 13, 16, 19, 22.

tury poruszania sie - roznie, zaleznie od tego, kiedy skonczy sie robic skrypt back-up'ujacy okolo 16.30 i potem co 3 godziny...
Download Picassa & Fierfox
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Fri Sep 16, 2005 9:45 am

A ile jest wysp angielskich?

Ja znam trzy duże wyspy angielskie (właściwie to można powiedzieć kontynenty), oraz chyba dwie bardzo małe. A ile ich jest to sam nie wiem... Anglicy mają dynamiczny system rozmieszczania tak samo jak my, więc jeśli gdzieś dopłyną gdzie nie ma jeszcze nikogo to tam mogą zacząć się pojawiać nowopowstałe postacie...

NiKnight wrote:Wybierz "Statystyki Cantr II (wersja publiczna)" i poczekaj chwile bo musi załadować sporo danych. Nastepnie na samym dole wybierz "Language group statistics" i pojawi Ci sie tabelka, tam masz najważniejsze dane.

Heh.. Ja zastanawiam się czemu te dwie strony ze statystkami nie są rozdzielone. To powoduje tylko niepotrzebne obciążenie serwera. Ta pierwsza strona ładuje się godzine i tak naprawde nawet nie wiem o co w niej biega i jest mało interesująca. Jak już to statystkiki powinny odwrotnie, albo rozdzielone... Co o tym myślicie? Na szczęście jest na to metoda doraźna. Wystarczy w pasku adresu przeglądarki wkleić

Code: Select all

&page=publicstatistics&type=language_groups
wymazując uprzednio to wszystko w adresie do tego miejsca. Może niektórzy tak robią, ale napewno nie wszyscy, więc zmiana by się przydała.

tury budowania/wydobywania/czegokolwiek_statycznego_robienia przeskakuja o 1, 4, 7, 10, 13, 16, 19, 22.

Czyli projekty się posuwają do przodu ok. 11 minuty każdej godziny czasu Cantr ;) (minuta czasu Cantr ma 5 minut, ale czas lekko serwera jest chyba lekko przesunięty w stosunku do prawidłowej pełnej godziny, bo powinno być to prawidłowo w 12 minucie, ale dzisiaj zauważyłem, że jest w 11)
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Guest

Postby Guest » Mon Sep 19, 2005 12:45 pm

Czemu jak nikt się w ogóle nie odzywa? Nie mogę z nikim nawiązać kontaktu :/
Zimt

Postby Zimt » Mon Sep 19, 2005 1:00 pm

Być może trafiłeś do lokacji, w której aktywnych graczy jest niewielu, lub po prostu żaden z nich akurat nie jest zalogowany. Cierpliwości, z pewnością ktoś się niebawem odezwie. Jeśli nie, zawsze możesz powędrować gdzie indziej. :)
"I'm just living in my head..."
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Tue Sep 20, 2005 1:05 am

Albo możesz utworzyć kolejną postać, która prawdopodobnie znajdzie się w bardziej zaludnionym miejscu...
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Aragos

Postby Aragos » Wed Sep 21, 2005 4:59 pm

ja miałem to szczęście że jestem w miejscu pełnym ludzi i pożywienia(marchewki) :D
Thanatloc

Postby Thanatloc » Fri Sep 30, 2005 9:12 am

Oj - ja niestety nie miałem tyle szczęścia :cry: Same kamienie, żadnych zwierząt, za to 10+ trupów :shock: Marnować czasu na grzebanie mi sie nie chciało i chyba komuś 200g kamiena rąbnąlem :oops: ( nie wiedzialem, że jak po prostu leży na ziemi to może do kogoś należeć - ale nikt mnie nie goni, wiec cicho sza :wink: )
lukaasz

Postby lukaasz » Fri Sep 30, 2005 9:47 am

jezeli bylo pelno martwiaków to pewnie kamienie nalezaly do ktoregos z nich. Mysle ze juz mu niebeda potrzebne.
Thanatloc

Postby Thanatloc » Fri Sep 30, 2005 10:00 am

Pewnie! Jak masz kieszenie pelne kamieni, to do Nieba cieżko dotrzeć :lol:
w.w.g.d.w

blebleble

Postby w.w.g.d.w » Sun Oct 02, 2005 1:18 am

czesc wam jestem tu nowy zdazylem juz pobic zwierzaczki i bardzo gburowato potraktowac niektorych graczy zanim przeczytalem w grze i na forum ze to niedobrze :oops:
a tera glowna sprawa jedna moja postac ma ambicje zrobic wlasna osade czyli wlasciwie na razie postawic budyneczek i slup informacyjny co i jak tak wiec musze najpierw zrobic narzedzia zeby szybko szlo a wiec czy warto robis stalowa siekierke i kilof jak tak trudno zalatwic stal moze jest cos zastepczego??
no i drugie:raz postawiony budynek mozna zbuzyc i dowolnie zmieniac mu nazwe? bo jak nie to bede musial myslec (a raczej moja postac) bardziej perspektywicznie
tego niestety nie ma w wiki
nemo49

Postby nemo49 » Sun Oct 02, 2005 6:18 am

Będziesz musiał myśleć baaaaardzo perspektywicznie :lol:
W tej grze sam niewiele zdziałasz- chyba ,że będzies tylko podróżował.
Musisz zacząć niestety od zdobycia drewna i kamienia na prymitywne narzędzia. Żelazo i stal jeżeli jeżeli nie jestes w rejonie rozwiniętym technicznie to baaardzo odległa przyszłość.
Guest

Postby Guest » Sun Oct 02, 2005 11:17 am

no trudno sie mowi i gra sie dalej wlasnie obmyslilem jak sie maja zachowywac 2 moje postacie(tyle mozna bylo zrobic na poczatku i tyle mam) ale tak wogle to nie odpowiedziales na moje pytania
nemo49

Postby nemo49 » Sun Oct 02, 2005 2:22 pm

Jezeli Ci chodzi o to ,czy mozna zburzyc postawiony budynek ,to dpowiedź brzmi nie. Nie można też odzyskać żadnych materiałów włożonych w projekt, niezależnie od tego czy jest on skończony czy nie.

Return to “Ogólna pomoc”