Pytania.

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Guest

Postby Guest » Sun Sep 18, 2005 6:52 pm

Ile mniej więcej się czeka na przysłanie ID? Bo jak na razie to od 30 minut pusto na poczcie :|.
Hal

Postby Hal » Sun Sep 18, 2005 10:51 pm

Ile kilo moze udzwignac lodka [Dinghy], o ile jest ona szybasz od wedrujacego pieszo czlowieka?
Rob z kobietami co chcesz, ale nie probuj ich rozumiec. cytat Izabeli
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Mon Sep 19, 2005 5:43 am

Anonymous wrote:Ile mniej więcej się czeka na przysłanie ID? Bo jak na razie to od 30 minut pusto na poczcie :|.

Nawet kilka godzin. Zależy od szczęscia, niektórzy dostają odrazu inni na drugi dzień. To zależy od tego jak akurat członkowie PD akceptujący zgłoszenia mają czas na ich akceptowanie.

Hal wrote:Ile kilo moze udzwignac lodka [Dinghy], o ile jest ona szybasz od wedrujacego pieszo czlowieka?

Czytając Wiki, dochodzę do wniosku, że Dinghy może udzwignąć 2 pasażerów plus około połowy maksymalnego inwentarza dla każdego z nich. Jeden pasażer waży 60 kg, więc zamiast drugiej osoby można załadować dodatkowe 60 kg. Łatwo więc obliczyć ile na oko może "udźwignąć" Dinghy. Co do szybkości, Dinghy ma 1500 jednostek, a sloop ma 5000. Z tego co słyszałem sloop może dopłynąć do lokacji do której się idzie ok 9-10 dni w ciągu 2 dni. Dinghy jest 3,33 raza wolniejsza od sloopa więc powinna dopłynąć w ciągu ok. 6,66 dnia. Więc jest na oko 1,5 raza szybsza niż chodzenie piechotą...
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://x.com/MindKiLLERx2088
Image
Guest

Postby Guest » Tue Sep 20, 2005 11:01 am

Jak długo trzeba czekać żeby uzbierać 200g ryżu?? bo mi to idzie już 2 godziny i wciąż mam 0% :/
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Tue Sep 20, 2005 11:28 am

Anonymous wrote:Jak długo trzeba czekać żeby uzbierać 200g ryżu?? bo mi to idzie już 2 godziny i wciąż mam 0% :/

200 gram ryżu będziesz zbierać średnio 3 tury, bo średnio zbiera się 750 gram na dzień, a tur jest 8 na dzień. Na prędkość zbierania ma wpływ umiejętność w danej dziedzinie. Możesz ją sprawdzić klikając na małym zielonym kułeczku przy imieniu Twojej postaci na stronie postaci i czytając opis postaci jest napisane z jaką umiejętnością coś wykonujesz.
Jeśli Twoja postać jest ekspertem to prawdopodobnie zbierzesz w ciągu dwóch tur taką ilość, a jeżeli jest niezręcznym farmerem to możesz nawet 5 tur czekać na taką ilość.

Proces jest na 0% bo uaktualnia się co 3 godziny gdy zmienia się tura... trochę cierpliwości...

ps... nie musisz być cały czas zalogowany w grze by proces szedł na przód, a nawet nie powinieneś, bo tracisz wtedy cenne minuty których jest 200 na dzień...
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
Image
lukaasz

Postby lukaasz » Wed Sep 21, 2005 1:08 pm

Jak to jest z tymi rybami??
w wiki pisze ze mozna jesc, ale mi sie to cos podejrzane wydaje.
to jak? musze je piec czy jak?
CyboRKg

Postby CyboRKg » Wed Sep 21, 2005 1:48 pm

Mozesz je upiec, uwedzic lub zrobic sushi. Kazda z tych czynnosci wymaga innych urzadzen.
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
marol

Postby marol » Wed Sep 21, 2005 1:53 pm

Najlepsze zaś i najpożywniejsze są solone.
(SRVPRC)
Image
Hal

Postby Hal » Thu Sep 22, 2005 7:39 pm

Czy jest jakis sposob na przerwanie dokowania lodzi?
Rob z kobietami co chcesz, ale nie probuj ich rozumiec. cytat Izabeli
Andrew

Postby Andrew » Fri Sep 23, 2005 4:04 pm

Mam taki mały problem. Po rejestracji przysłano mi na e-maila trzy wiadomości: w pierwszej było napisane, że moja prośba o zarejestrowanie zostanie rozpatrzona. Do tego momentu było wszystko ok. Później dostałem dwa listy. W jednym z nich było był mój ID i hasło, a w drugim inne ID i to samo hasło. w obydwu kontach mam takie same postacie. Czy jeżeli na jednym ID postać mi umrze to w drugim też i czy to co się dzieje z postacią w jednym koncie dzieje się z postacią w drugim koncie?
marol

Postby marol » Fri Sep 23, 2005 4:16 pm

Jedna postać nie może należeć do dwóch kont, nie ma fizycznie takiej możliwości. Rozumiem, że masz na obu kontach postacie o tych samych imionach, ale tak de facto są one różne. Nie możesz mieć dwóch kont.
Napisz mi prywatną wiadomość z numerami twoich kont, zaradzimy na to.
(SRVPRC)

Image
Andrew

Postby Andrew » Fri Sep 23, 2005 4:52 pm

Czy jeżeli znajdę jakąś lokację bez ludzi zasad itp. to mogę założyć normalne miasto z prawami, żeby za jakiś czas powstało tam coś na wzór innych miast?
Aihal

Postby Aihal » Fri Sep 23, 2005 7:43 pm

Andrew wrote:Czy jeżeli znajdę jakąś lokację bez ludzi zasad itp. to mogę założyć normalne miasto z prawami, żeby za jakiś czas powstało tam coś na wzór innych miast?

Jasne! Ale miasto bez ludzi może być trochę... nudne ;-)
Mały

Postby Mały » Sat Sep 24, 2005 3:14 pm

Czy jest jakiś sposób na sprawdzenie czy dana osoba jest on-line?
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sat Sep 24, 2005 4:14 pm

Nie ma takiej możliwości... Musisz być po prostu cierpliwy...
Image

Return to “Ogólne dyskusje”