Zwierzeta

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Fri Sep 09, 2005 10:53 pm

Hehe... odrazu coś czułem, że jest nie tak, ale nie chciałem snuć spiskowych teorii. A co do tego jak było kiedyś to zwierząt na wyspie V było chyba znacznie mniej oraz mniej typów niż jest teraz, chociaż nie znam dokładnie odległych rejonów wyspy z oczywistych przyczyn. I kiedyś również atakowały ostro, zwłaszcza dziki... A co do tego maksymalnego czasu na wykonanie skryptu to zastanawiam się co by było gdyby czas maksymalny jaki można ustawić by nie wystarczył? Jedynym wyjściem jest wtedy szybszy serwer?

No to teraz mam nadzieję, że zacznie się ochrona ludzi przed zwierzętami a nie na odwrót ;) Jak zaczną wchodzić do otwarych domów to już w ogóle będzie masakra :lol:

1278-1: Widzisz jak wolf wchodzi do Domek Kazia
1279-2: Widzisz jak wolf zabija Kaziu.
1279-3: Widzisz jak wolf wychodzi na główny plac miasta
:lol:
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Drax

Postby Drax » Sat Sep 10, 2005 7:30 am

Jakby co widzialem juz pierwsze rozmnozenie sie zwierzat. Bylo to na wyspie D, ale sadze ze na innych tez juz zaczna sie rozmnazac. Jestem tylko ciekawe kiedy bedzie mozna budowac klatki dla zwierzat - bierzesz zwierzaczka do klatki i idziesz do innej lokacji aby zwiekszyc populacje :lol: .
NiKnight

Postby NiKnight » Sat Sep 10, 2005 9:26 pm

A ja dzisiaj na największej wyspie widziałem coś takiego:

1 pigeons, going in the same direction.

:D

Wiem, że nie powinienem za bardzo mówić... jednak chciałem podzielić się by utwierdzić wszystkich, że zwierzęta wreszcie zachowują sie tak jak powinny....

Marol.. jesteś Wielki! :)
Ni Ni Ni Ni!
Raist

Postby Raist » Sat Sep 10, 2005 9:53 pm

Czy ptaki moga przemieszczac sie miedzy wyspami?
PRUT

Postby PRUT » Sun Sep 11, 2005 1:02 pm

NiKnight wrote:1 pigeons, going in the same direction.

Może to taki oswojony gołąb, "zawsze tam gdzie ty" :lol: :lol:
NiKnight

Postby NiKnight » Sun Sep 11, 2005 2:03 pm

Hehehe... wolałbym orła (a najlepiej tygrysa), raz, że bezpieczniej a dwa, że zawsze coś do jedzenia przyniesie :lol:
Ni Ni Ni Ni!
CyboRKg

Postby CyboRKg » Sun Sep 11, 2005 3:13 pm

Raist wrote:Czy ptaki moga przemieszczac sie miedzy wyspami?

AFAIK ptaki w grze nie lataja, ani nie plywaja. Dreptaja sobie na piechote, jak kazde inne zwierze. Nie potrzebujesz luku, zeby zabic np. jastrzebia. Wystarczy piesc ;)
brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory? :wink:
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sun Sep 11, 2005 7:02 pm

To by było trochę skomplikowane dodać by mogły latać swobodnie między wyspami. Ale nawet możliwe... Wystarczyło by ptakom dodać możliwość przemieszczania się z lokacji graniczącymi z morzem do innych pobliskimi lokacjami graniczącymi z morzem... Ale komu się chce? Jak za mało gdzieś ptaków to zawsze Jos może magicznie sprawić, że będzie ich więcej... Nie ma co. Bociany do nas nie przylecą ;) Mnie zastanawia w jaki sposób NiKnight odnotował to:

Code: Select all

1 pigeons, going in the same direction.

Jak można sprawdzić w którą stronę przemieszcza się zwierze na drodze? Przecież nie ma takiej możliwości AFAIK. Można chyba jedynie na nie zapolować, tylko czy jak się takie zwierze zabije w trakcie drogi to czy rzeczy z niego pojawią się w inwentarzu? A jesli inwenarz jest przepełniony? To czy wylądują w lokacji z której zwierze wyruszyło, albo znikają na zawsze? Kiedyś na początku jak wprowadzono zwierzęta to w zdarzeniach były komunikaty o tym, że zwierzęta się przemieszczają i w którym kierunku. Było to dobre, ale bardzo floodowało zdarzenia w lokacjach gdzie jest dużo zwierząt i spowalniało serwer i zrezygnowano z tego. Gdyby to było nadal, to osady mogły by organizować eskapady łupieckie za uciekającymi zwierzętami i zabijać je jeszcze na drodze. Ciekawi mnie też, czy zwierzęta będące na drodzę mogą się rozmnożyć.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
NiKnight

Postby NiKnight » Sun Sep 11, 2005 7:18 pm

Już tłumaczę. Odkąd Marol zasygnalizował gdzie może być błąd zacząłem baczniej obserwować wszystkie swoje postacie w czasie podróży. I jedna z nich po wejściu na stronę zwierząt zobaczyła ikone zwierzęcia i obok ten napis.

Widocznie jest tak jak było kiedyś (chociaż ja nie wiem jak było, opieram się na Twojej wiedzy KeVes), że wiadomo dokąd zmierzają zwierzęta :)
Ni Ni Ni Ni!
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sun Sep 11, 2005 7:22 pm

Nie, kiedyś było tak, że jak byłeś w jakimś mieście to widziałeś dokąd i skąd przychodzą zwierzęta... Teraz jest tylko z tego co mówisz (nie wiem czy to było, czy dodano niedawno) informacja o tym jak jesteś na drodze i spotkasz zwierze dokąd się ono przemieszcza. Czyli w obecnej sytuacji, by zlokalizować uciekające zwierze trzeba by było wysłać grupe pościgową w każdym kierunku, a jeśli zwierze uciekło po dłuższym czasie nie zwracania uwagi na stan zwierząt i tak by to nic nie dało.
NiKnight

Postby NiKnight » Sun Sep 11, 2005 7:28 pm

Aha, czyli źle zrozumiałem. Niestety nie wiem czy widać, że zmierzają zwierzęta. Jak któraś z moich postaci dotrze wcześniej do obszaru gdzie podąża zwierzę to zobaczę czy coś jest napisane.
Ni Ni Ni Ni!
Raist

Postby Raist » Sun Sep 11, 2005 9:09 pm

KeVes wrote:To by było trochę skomplikowane dodać by mogły latać swobodnie między wyspami. Ale nawet możliwe... Wystarczyło by ptakom dodać możliwość przemieszczania się z lokacji graniczącymi z morzem do innych pobliskimi lokacjami graniczącymi z morzem... Ale komu się chce? Jak za mało gdzieś ptaków to zawsze Jos może magicznie sprawić, że będzie ich więcej... Nie ma co. Bociany do nas nie przylecą ;)

Na starej wyspie w ogole nie ma chyba ptakow. Jos dodal 2 gatunki troche na odczepnego.
Snake

Postby Snake » Wed Sep 14, 2005 11:59 am

Zauwazylem dzisiaj, ze w menu polowania mozna atakowac seriami i wybierac szybciej zwierzyne.

Poza tym niech ktos mi powie, czy zwierzeta jednak zaczely sie rozmnazac na polskich wyspach czy nie? :?
marol

Postby marol » Wed Sep 14, 2005 12:02 pm

Drax wrote:Jakby co widzialem juz pierwsze rozmnozenie sie zwierzat. Bylo to na wyspie D, ale sadze ze na innych tez juz zaczna sie rozmnazac. Jestem tylko ciekawe kiedy bedzie mozna budowac klatki dla zwierzat - bierzesz zwierzaczka do klatki i idziesz do innej lokacji aby zwiekszyc populacje :lol: .
(SRVPRC)
Image
Animated

Postby Animated » Wed Sep 14, 2005 12:28 pm

potwierdzam - jedna z moich postaci (ktora BTW wkrotce najprawdopodobniej umrze z powodu braku jedzenia) na najwiekszej wyspie zauwazyla rozmnozenie sie Indykow.
Download Picassa & Fierfox

Return to “Ogólne dyskusje”