Pytania.
Moderators: Public Relations Department, Players Department
-
Nie wiem czy ktos juz zadal takie pytanie, ale zaryzykuje. Mam nadzieje, ze przezyje;)
Budowa domu z kamienia. Wymagana jest kielnia. Czy kazdy musi posiadac kielnie czy wystarczy, ze jedna osoba ja ma?
Kiedy wciskam "P" przylaczam sie do projektu, ale gdy probuje wejsc w projekt poprzez. Wykorzystaj kielnie w projekcie wyskakuje mi komunikat, ze ten projekt nie wymaga narzedzia tego typu (jeden osobnik z kielnia juz przy nim pracuje)
To chyba wszystko:)
Budowa domu z kamienia. Wymagana jest kielnia. Czy kazdy musi posiadac kielnie czy wystarczy, ze jedna osoba ja ma?
Kiedy wciskam "P" przylaczam sie do projektu, ale gdy probuje wejsc w projekt poprzez. Wykorzystaj kielnie w projekcie wyskakuje mi komunikat, ze ten projekt nie wymaga narzedzia tego typu (jeden osobnik z kielnia juz przy nim pracuje)
To chyba wszystko:)
- Zimt
Moim zdaniem pewnym bledem tworcow gry w przypadku tej wyspy bylo wlasnie rozproszenie surowcow, a raczej znaczne oddalenie zrodel jedzenia od lokacji obfitujacych w inne przydatne surowce.
Moje postacie spotykaly na tej wyspie lokacje z takimi surowcami jak np. herbata, cukier. Niestety, niektore moga sie juz zabierac za sporzadzanie testamentow, bo od dawna nie widzialy niczego bezposrednio jadalnego.
Moje postacie spotykaly na tej wyspie lokacje z takimi surowcami jak np. herbata, cukier. Niestety, niektore moga sie juz zabierac za sporzadzanie testamentow, bo od dawna nie widzialy niczego bezposrednio jadalnego.
"I'm just living in my head..."
- CyboRKg
Robert_ wrote:Wymagana jest kielnia. Czy kazdy musi posiadac kielnie czy wystarczy, ze jedna osoba ja ma?
Kazdy musi miec kielnie, ale komunikat o tym pomocnikowi bez narzedzia wyskakuje dopiero za jakis czas (w nastepnej turze?), a nie od razu...

Surowce przekazuje sie do projektu, a nie narzedzia. Jesli pomocnik ma kielnie - wystarczy ze przylaczy sie do projektu, kielni nie musi transferowac z inwentarza

brunetka wrote:hmmm.... a ty nie jestes taki twardy jak na obrazku, a nicka wybrałes z przekory?
- Hal
Sigvald wrote:Znam co najmniej 3 lokacje z kamieniem, 2 z hematytem, 3 ze stadami zwierząt po 17-20 sztuk.
To mnie troche podbudowales bo juz zaczelo mnie nudzic ciagle chodzenie od czterdziestu dni.
Jedno co moja postac moze zrobic dla innych to pozostawienie mapy w kazdej odwiedzonej lokacji, mam nadzieje,ze inni postepuja podobnie i kiedys natkne sie na obca mape.
Rob z kobietami co chcesz, ale nie probuj ich rozumiec. cytat Izabeli
- Drax
Ja tez znam pare takich lokacji. Wiem juz tez ze w paru miejscach zaczeto budowac osady. Najtrudniej tylko je znalezc, bo jesli ktos podrozuje, to znaczy ze takowej prawdopodobnie nie spotkal bo by sie tam osiedlil, a jesli ktos sie osiedlil to nie ma jak powiedziec innym podroznikom. Trzeba po prostu trafic samemu
.

-
-
- Drax
Nie trzeba miec wszystkiego przy sobie. Do rozpoczetego projektu po prostu "wplacasz" surowce ktore na niego sa potrzebne, przy czym mozesz uzyc do tego celu tyle kamienia ile masz przy sobie lub mniej jesli chcesz sobie cos zostawic. Za kazdym razem mozesz dokladac wiecej do projektu az nie bedzie calosci potrzebnych materialow. W twoim ekwipunku przy ikonie jakiegos surowca jest przycisk uzyj, ktorym wlasnie wplacasz surowce do projektu.
PS: A co do tego ze mozna uniesc 15kg to dziwi mnie jedno - na poczatku gry nie mamy nic a po wydobyciu mozemy niesc 15 kg np. pszenicy. Ciekawe gdzie to chowamy ?
.
PS: A co do tego ze mozna uniesc 15kg to dziwi mnie jedno - na poczatku gry nie mamy nic a po wydobyciu mozemy niesc 15 kg np. pszenicy. Ciekawe gdzie to chowamy ?

-
- lukaasz
Drax wrote:
PS: A co do tego ze mozna uniesc 15kg to dziwi mnie jedno - na poczatku gry nie mamy nic a po wydobyciu mozemy niesc 15 kg np. pszenicy. Ciekawe gdzie to chowamy ?.
slyszalem ze cantryjczykom na plecach w wieku 20 llat wyrastaja torby na plecach (jak kangury) i uzywaja ich jak plecaków
gg:403145
http://www.osobnicy.pl
http://www.osobnicy.pl
-
-