Limit wydobywczy

Ogólna pozapostaciowa dyskusja pomiędzy graczami Cantr II.

Moderators: Public Relations Department, Players Department

Shaunri

Postby Shaunri » Fri Aug 26, 2005 5:02 pm

Keves - Dobra, chowac trupy w lasach, ale skad wziac jedzenie do tych lasow, skoro nie ma go nawet w miastach?

Moim zdaniem nie jest jeszcze tak zle, ogolnie tylko jedna moja postac odczula limity (No i dobrowolnie odsunela sie od wydobywania jezdenia, na rzecz wydobywania blota:/), wiec poszla sobie po hematyt, bo co sie bedzie (Mam nadzieje, ze nas tam limit nie dopadnie:/)

Pomysl z losowym rozdzieleniem limitow jest "DEBILNY"! Co to jest, ze od losu zalezy czy w lokacji gdzie jest 10 rodzajow rzeczy ma byc limit 4 osoby czy 40?!

Bezsens, Jos sie nie postaral, a to ze sie Agnlicy nie boja to sie nie dziwie, maja maszyny, tysiacami zarcie lezy na ziemi, po prostu sa bardziej zaawansowani...

Ja bym byl za tym, ze serwer nie wytrzymuje, i trzeba zrobic limity zeby ludzie sobie poszli...

PS: Mam farta ze zarejestrowalem sie jezscze przed limitami, teraz to bym sie chyba zniechecil do gry:/
Skarbniq

Postby Skarbniq » Fri Aug 26, 2005 5:37 pm

Shaunri wrote:Keves - Dobra, chowac trupy w lasach, ale skad wziac jedzenie do tych lasow, skoro nie ma go nawet w miastach?

Jezeli brakuje w miastach to znaczy ze jednak postacie nie wspolracuja tylko czekaja az Bog Jos im pomoze.
Sierak

Postby Sierak » Fri Aug 26, 2005 5:39 pm

Skarbniq wrote:
Shaunri wrote:Keves - Dobra, chowac trupy w lasach, ale skad wziac jedzenie do tych lasow, skoro nie ma go nawet w miastach?

Jezeli brakuje w miastach to znaczy ze jednak postacie nie wspolracuja tylko czekaja az Bog Jos im pomoze.

Jesteś chory...
ImageImage<-- Kliknij proszę w oba, z góry dziękuję :)
Shaunri

Postby Shaunri » Fri Aug 26, 2005 6:07 pm

Skarniq - A ską mają wziąc jedzenie na wyprawę (No, to nawet się udaje, jak się chce co prawda, ale tylko w BARDZO ZORGANIZOWANYCH OSADACH), skoro ludzie robią aktualnie inne rzeczy?

Co prawda to prawda, ludzie się zorientowali co się dzieje, i tworzą spisy umiejętności, kto co dobrze robi, to może dobrze wpłynąc na współpracę, ale kto wie...
Khe

Postby Khe » Fri Aug 26, 2005 7:00 pm

co do spisu umiejetnosci to ja wiem o jednym miejscu gdzie to bylo robione na dlugo przed wprowadzeniem teraz tego limitu (bo wczesniej niby byl ale go nie bylo), tak wiec ludzie potrafia sie zorganizowac i bez takiego bata nad glowa...
(zeby nie bylo, nie jestem ani zwolennikiem limitu w takiej postaci, w jakiej teraz jest ani jego calkowitego braku, niech sobie bedzie ale przynajmniej zeby byl zwiekszony bo aktualnie dalej jest "troche" za maly w niektorych lokacjach)
KVZ
Players Dept. Member

Postby KVZ » Sat Aug 27, 2005 12:34 am

A ja jestem by limit był, ale w zaproponowanej przezemnie formie, bo obecna forma jest chora i tyle, nie wiem jak Skarbniq może jej bronić :!: Nie każdy musi kochać gospodarkę nadzorowo-przymusowo-odgórnie-planowaną. Inni mają bardziej liberalne podejście. Poza tym, nie wszędzie są budynki, by móc do nich zaciągać tych którzy zajmują slota, więc pozostają egzekucję a one są czasochłonne. A budynki się zapychają na dodatek. Żeby kogoś wywlec trzeba się sporo namęczyć i porzucić projekt i ktoś inny może zająć slota, to jest bardzo głupie! Nie wszyscy muszą być zmuszeni do takiej organizacji jak Zakon Zygurda! Powinna być możliwość zbiorowego odciągania siłą od projektu bez wwlekania do budynku i bez porzucania wykonywanego przez siebie projektu. Ale i tak najlepszym rozwiązaniem jest proponowana przeze mnie alternatywa z współczynnikiem ustalającym ile można wydobywać surowców, a nie jakieś sztuczne sloty.
Corruption born inside. I'm part of dark side / A.F.K. / We'll steal your dreams and control your minds
https://twitter.com/DukeKVZ / http://www.futurerp.net/pages/link.php?id=24880
Skarbniq

Postby Skarbniq » Sat Aug 27, 2005 5:13 am

Zawsze pod prad - taka jest moja rola w polskim Cantr :wink:

Obecna forma limitu jest najprostrza z mozliwych. Po zrealizowaniu Twojego, KEVES, pomyslu predzej czy pozniej i tak zaczna sie ograniczenia, gdy pewnego pieknego dnia w liberalnym miescie kazdy wydobedzie 39 marchewek albo 89 ryzu :)

Ale nie mam nic przeciwko. Limit w kazdej formie wymusza zmiane zachowan spolecznych i z kazda jego forma sie zgadzam.

Zgadzam sie tez ze wywlekanie powinno byc mozliwe bez budynku - bo tak trzeba wywlec do a potem "z" zeby sie nie zapchal :)
Skarbniq

Postby Skarbniq » Sat Aug 27, 2005 5:18 am

Michal wrote:
Jesteś chory...

Ktos na forum angielskim dobrze napisal...

Jezeli osoby rzadzace Twoim miastem nie potrafia zapewnic Ci jedzenia, czas najwyzszy zmienic wladze :)

Chorzy sa ci ktorzy obrazaja sie na zmiany w grze.
Sierak

Postby Sierak » Sat Aug 27, 2005 10:45 am

Skarbniq wrote:
Michal wrote:
Jesteś chory...

Ktos na forum angielskim dobrze napisal...

Jezeli osoby rzadzace Twoim miastem nie potrafia zapewnic Ci jedzenia, czas najwyzszy zmienic wladze :)

Chorzy sa ci ktorzy obrazaja sie na zmiany w grze.

Jesteś chory x2.
Shaunri

Postby Shaunri » Sat Aug 27, 2005 11:35 am

Dobra ludzie, stop, to tylko gra, nie wyzywajmy sie tutaj z jej powoduO_o (Ludzie czasami biora rzeczy z byt do siebie:/)

Fakt faktem, limity spowodowaly wieksze zorganizowanie (Bo czesto bylo tak, ze ktos przychodzil, bez zdania zbieral co chcial, budowal domek, do nikogo sie nie odzywal i tak zyl az do smierci. Kazda z moich postaci zna conajmniej 15-20 osob, z czego z 10-cioma conajmniej ciagle rozmawia i utrzymuje kontakty), ale spowodowaly tez wielkie utrudnienie w rozwoju. Rozumiem, to zahamuje rozwoj Agnielkskiej wyspy, ale oni maja juz taki rzeczy, ze im to wisi. U nas nawet o metal ciezko (Ahhh... Te wyprawy dziesietkami po hematyt wymiataja:/). Rozumiem, chcemy rozwoju handlu, wojen i tak dalej - One beda, z limitami czy bez. Mamy tak malo materialow ze bez handlu i wojen nie idzie zyc... A tu jeszcze jakies limity.
Sierak

Postby Sierak » Sat Aug 27, 2005 11:38 am

Po prostu ma chory sposób myślenia...
Skarbniq

Postby Skarbniq » Sat Aug 27, 2005 12:42 pm

Michal wrote:Po prostu ma chory sposób myślenia...

To już jest prawie argument :wink:

Moj sposob myslenia o v-zyciu zostal wyciagniety z wirtualnego panstwa Sarmacja. Czyli... zeby budowac spoleczenstwo nie trzeba produkowac nic policzalnego - mozna opierac sie na samej paplaninie. A wiec moje postacie nie musza wydobywac zebym ja czerpal przyjemnosc z gry - i licza na to ze wladze zapewnia aktywnym ludziom mozliwosc przetrwania. Przemysl jest tylko przystawka do glownego dania :)

Chyba Jos napisal ze Cantr nie polega na zbieraniu surowcow. Na prawde glowna satysfakcje daje Wam mozliwosc zebrania 750 g kamienia dziennie ?

"..Jestes chory.." - jasne, jestem chory bo mam swoje zdanie :)
Sierak

Postby Sierak » Sat Aug 27, 2005 12:54 pm

Ale te limity co są teraz są porąbane :/ I nie obchodzi mnie żaden cel gry,można to zrobić całkiem inaczej.
Sierak

Postby Sierak » Sun Aug 28, 2005 4:09 pm

Skarbniq

Postby Skarbniq » Sun Aug 28, 2005 4:28 pm

Prawda jest taka ze zwolennicy limitow podali zdecydowanie wiecej argumentow niz przeciwnicy :D Wiec nie rozumiem czemu ktos ma glosowac przeciwko... Glosujcie ZA i dopisujcie posty o koniecznosci drobnych korekt :)

Return to “Ogólne dyskusje”